Μεταθέσεις ΕΒΠ: Δεν απαιτείται Braille ή Νοηματική για τοποθέτηση σε σχετικές σχολικές μονάδες
Των Αιρετών ΚΥΣΕΕΠ Γ. Μπουλμέτη και Β. Βούγια

 Πρόβλημα στις αιτήσεις 

Αναφέρει η Εγκύκλιος Μεταθέσεων

«Σύμφωνα με τις διατάξεις των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 7 του Ν. 3699/2008 (ΦΕΚ 199 Α ́), όπως τροποποιήθηκαν και ισχύουν με την παρ. 9 του άρθρου 28 του ν. 4186/2013(ΦΕΚ 193 Α ́), απαραίτητη προϋπόθεση για την τοποθέτηση ΕΕΠ στις ειδικές σχολικές μονάδες κωφών και στις ειδικές σχολικές μονάδες τυφλών, ορίζεται επιπλέον των άλλων προσόντων και η πιστοποιημένη γνώση της ελληνικής νοηματικής γλώσσας και της γραφής Braille αντίστοιχα». Τα παραπάνω περιγράφονται στην σελίδα 16, στην Παράγραφο 1 «Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και της Γραφής Braille»,  του Κεφαλαίου Ε «Γενικά Θέματα -Επισημάνσεις – Διευκρινήσεις» της Εγκυκλίου Μεταθέσεων ΕΕΠ και ΕΒΠ για το 2019.

Δεν αναφέρει «ΕΒΠ» παρά μόνον «ΕΕΠ»

Εξ αυτών συνάγεται πως μόνον για μέλη ΕΕΠ και όχι ΕΒΠ απαιτείται πιστοποιημένη γνώση της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας και της γραφής Braille για να τοποθετηθούν στις ειδικές σχολικές μονάδες κωφών και στις ειδικές σχολικές μονάδες τυφλών αντίστοιχα

Δεν δέχεται αίτηση ΕΒΠ το Online Σύστημα

Παρόλα αυτά πληροφορούμεθα πως το Online Σύστημα Διαχείρισης Μητρώου Εκπαιδευτικών δεν είναι ενημερωμένο επί του θέματος και δεν επιτρέπει την κατάθεση αίτησης στις ειδικές σχολικές μονάδες κωφών και στις ειδικές σχολικές μονάδες τυφλών σε μέλη ΕΒΠ που το επιχειρούν.

Καλούμε το Αυτοτελές προς διόρθωση

Για την διευθέτηση του θέματος καλούμε το Αυτοτελές Τμήμα ΕΕΠ και ΕΒΠ να ενημερώσει αρμοδίως τους υπευθύνους του Πληροφοριακού Συστήματος, ώστε να υπάρξει τεχνική διορθωτική παρέμβαση για να μπορούν οι συνάδελφοι ΕΒΠ να καταθέσουν απρόσκοπτα την αίτησή τους.

Πολύ μικρή προθεσμία αιτήσεων Υπενθυμίζουμε πως η καθορισμένη προθεσμία αιτήσεων από το Αυτοτελές Τμήμα ΕΕΠ και ΕΒΠ είναι ελάχιστη και ουσιαστικά απομένουν με την σημερινή 3 εργάσιμες ημέρες, καθόσον η καταληκτική ημέρα αιτήσεων είναι η Δευτέρα 17 Ιουνίου, ημέρα αργίας, λόγω της εορτής του Αγίου Πνεύματος.

 

Αθήνα –

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πίνακες εκπαιδευτικών ΑΣΕΠ: Το «στοίχημα» για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Με απόλυτη επιτυχία η γιορτή των Μαθηματικών στην Αγιά - Παρουσία κορυφαίων επιστημόνων
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 6ο Πανελλήνιο Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ
Η Αγιά στο επίκεντρο της επιστήμης: Μαθητές και κορυφαίοι ακαδημαϊκοί συναντήθηκαν σε μια γιορτή γνώσης και πολιτισμού
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 6ο Πανελλήνιο Μαθητικό Μαθηματικό Φεστιβάλ
kfc
Απόλυση μονογονεϊκής μητέρας στα KFC Μεταμόρφωσης επειδή συνδικαλίστηκε
Καταγγελίες για απόλυση εργαζόμενης στα KFC μετά από συμμετοχή σε διαμαρτυρία – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας προαναγγέλλει το Συνδικάτο.
Απόλυση μονογονεϊκής μητέρας στα KFC Μεταμόρφωσης επειδή συνδικαλίστηκε