Thumbnail
"Λόγω των έκτακτων πολιτικών εξελίξεων και των επικείμενων των εθνικών-βουλευτικών εκλογών"

Την αναβολή του 19ου συνεδρίου της ΟΛΜΕ προτείνει με ανακοίνωσή της η Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Όπως υπογραμμίζεται, "θεωρούμε πως αυτή η επιδίωξη δεν εξυπηρετείται  στην ημερομηνία που έχει αποφασιστεί η υλοποίηση του Συνεδρίου, λόγω των έκτακτων πολιτικών εξελίξεων και των επικείμενων των εθνικών-βουλευτικών εκλογών".

Κατά συνέπεια, το Δ.Σ της  Γ΄ΕΛΜΕ-Θ αποφάσισε κατά πλειοψηφία να προτείνει προς το ΔΣ της ΟΛΜΕ την αναβολή του Συνεδρίου για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Από τις 29 Ιουνίου έως 2 Ιούλη είναι προγραμματισμένο το 19o Συνδικαλιστικό Συνέδριο της ΟΛΜΕ. 

Κύριο κριτήριο  για την επιτυχία ενός Συνεδρίου του κλάδου είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη συζήτηση για τα προβλήματα – αιτήματα και την οργάνωση της αγωνιστικής του δράσης, για το επόμενο δίχρονο.

Θεωρούμε πως αυτή η επιδίωξη δεν εξυπηρετείται  στην ημερομηνία που έχει αποφασιστεί η υλοποίηση του Συνεδρίου, λόγω των έκτακτων πολιτικών εξελίξεων και των επικείμενων των εθνικών-βουλευτικών εκλογών.

Η συζήτηση αυτή θα γίνεται χωρίς τα δεδομένα της νέας κυβέρνησης, του νέου Υπουργείου Παιδείας  και των προγραμματικών τους δηλώσεων, άρα θα διευκολύνει την μη ανάληψη ευθύνης για αποφάσεις και σχεδιασμό δράσης, και το πιθανότερο είναι να  επικρατήσει μια κοινοβουλευτικού τύπου οξυμένη αντιπαράθεση επικεντρωμένη στις βουλευτικές εκλογές ,παραγκωνίζοντας την αναγκαία πραγματική, πολιτική – συνδικαλιστική συζήτηση .

Γι΄ αυτούς τους λόγους το Δ.Σ της  Γ΄ΕΛΜΕ-Θ αποφάσισε κατά πλειοψηφία να προτείνει προς το ΔΣ της ΟΛΜΕ την αναβολή του 19ου Συνεδρίου για το Σεπτέμβρη.  

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποκάλυψη alfavita.gr: «Τους πετούσε κλειδιά και τους έλεγε ζώα» – Καταγγελία για Διευθύντρια Λυκείου στην Αθήνα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ταραμοσαλα
Λευκός ή κόκκινος ταραμάς; Το δίλημμα της Σαρακοστής για την τέλεια ταραμοσαλάτα
Ψωμί ή πατάτα για την ιδανική υφή στην ταραμοσαλάτα; Οδηγός επιβίωσης για το τραπέζι την Καθαρά Δευτέρα
Λευκός ή κόκκινος ταραμάς; Το δίλημμα της Σαρακοστής για την τέλεια ταραμοσαλάτα
Σοφία Ζαχαράκη
Υπουργείο Παιδείας: Έρχεται ο AI βοηθός για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς
Διαγωνισμός 3,4 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Παιδείας - Μέσω Τεχνητής Νοημοσύνης η νέα πολυκαναλική πλατφόρμα εξυπηρέτησης
Υπουργείο Παιδείας: Έρχεται ο AI βοηθός για μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς