ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Αγώνας δρόμου για τους μόνιμους διορισμούς στην ειδική αγωγή
Δεν θα δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων/δικαιολογητικών αναφέρουν πηγές του υπ. Παιδείας στο Alfavita

Ρεπορτάζ: Χρύσα Βαϊνανίδη

Μάχη με το χρόνο δίνουν αρμόδιες υπηρεσίες και εκπαιδευτικοί προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εντός χρονοδιαγράμματος για τους μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, καθώς δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής των αιτήσεων/δικαιολογητικών στο ΑΣΕΠ και στις αρμόδιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, όπως διευκρινίζουν στο alfavita.gr πηγές του υπουργείου Παιδείας.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Παιδείας στέλνει σήμερα νέες οδηγίες και διευκρινίσεις προς τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη διαδικασία κατάθεσης εγγράφων και δικαιολογητικών προκειμένου να επιλυθούν ζητήματα και απορίες που έχουν προκύψει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. 

Οι αρμόδιες υπηρεσίες εργάζονται πυρετωδώς, ενώ οι εκπαιδευτικοί έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για μια θέση στο εκπαιδευτικό σύστημα από τον Σεπτέμβριο, οπότε και θα υλοποιηθούν οι πρώτες 4.500 μόνιμες προσλήψεις στον τομέα της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης. 

Υπενθυμίζεται ότι οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει έως τις 24 Μαΐου να έχουν ολοκληρώσει την ηλεκτρονική τους αίτηση στο ΑΣΕΠ και έως τις 30 Μαΐου να έχουν προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Τις προηγούμενες ημέρες εστάλησαν οδηγίες και προς τις Περιφερειακές Διευθύνσεις για τη διαδικασία και τα έγγραφα που θα πρέπει να καταθέσει το ειδικό και βοηθητικό προσωπικό έως τις 7 Ιουνίου. Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις στο ΑΣΕΠ θα πραγματοποιούνται από τις 21 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου.

Πηγές του υπ. Παιδείας επισημαίνουν πάντως ότι η διπλή αυτή διαδικασία αποκλείει την περίπτωση λάθους και επιταχύνει τη διαδικασία καθώς ο ΑΣΕΠ διασταυρώνει ηλεκτρονικά τα στοιχεία που έχουν καταχωρηθεί στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Προσωπικού (ΟΠΣΔΠ) από τις αρμόδιες Διευθύνσεις. Η διαδικασία αυτή προβλέπεται από τη σχετική ΚΥΑ που εκδόθηκε μετά την ψήφιση του νόμου 4589/2019, σύμφωνα με την οποία το ΑΣΕΠ μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων του υπουργείου έχει τη δυνατότητα να ελέγξει άμεσα την εγκυρότητα των στοιχείων που επικαλούνται οι υποψήφιοι στις αιτήσεις τους στην ανεξάρτητη αρχή. 

Εκκρεμείς αιτήσεις ΔΟΑΤΑΠ

Αναστάτωση έχει προκληθεί στους κόλπους των εκπαιδευτικών σχετικά με την αναγνώριση των μεταπτυχιακών τους τίτλων από τον ΔΟΑΤΑΠ. Αναπληρωτές, οι αιτήσεις των οποίων εκκρεμούν, έχουν επανειλημμένως επικοινωνήσει με το alfavita.gr εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για τη καθυστέρηση και το φόβο ότι θα χάσουν την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τους μόνιμους διορισμούς.

«Αυτή τη στιγμή προτεραιότητα για τον οργανισμό είναι να ολοκληρωθούν οι αιτήσεις που αναφέρονται στην προκήρυξη της 24ης Μαΐου για την ειδική αγωγή» τονίζει στο alfavita.gr η πρόεδρος του ΔΟΑΤΑΠ Ελένη Παπαδοπούλου, διευκρινίζοντας πως πάντα δίνεται προτεραιότητα στις προκηρύξεις. 

Σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με τους μεταπτυχιακούς τίτλους στη Σχολική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας η κ. Παπαδοπούλου εκτίμησε ότι εντός των επόμενων ημερών το θέμα θα έχει διευθετηθεί. 
 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Βιασμός 8χρονου στη Ρόδο - Ραγδαίες εξελίξεις: Κατέθεσε ο παππούς του κοριτσιού

Τι ισχύει για τις αναθέσεις μαθημάτων στο Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο - ΕΠΑΛ

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, μόνο με 25 ευρώ το μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Ρόδος: Κατέθεσε ο παππούς του 8χρονου κοριτσιού - Τι υποστήριξε
Στο πλαίσιο της προανάκρισης έχουν καταθέσει η 33χρονη μητέρα του 8χρονου παιδιού, ο σύντροφός της, η γιαγιά του αλλά και τα δύο ακόμη κορίτσια της,...
Ρόδος: Κατέθεσε ο παππούς του 8χρονου κοριτσιού - Τι υποστήριξε
emvolio
Οι εμβολιασμένοι σε μία οικογένεια προστατεύουν και τα ανεμβολίαστα μέλη της
Διαπιστώθηκε μια αντιστρόφως ανάλογη σχέση ανάμεσα στον αριθμό των μελών μιας οικογένειας που είχαν πλέον αποκτήσει ανοσία απέναντι στον κορονοϊό...
Οι εμβολιασμένοι σε μία οικογένεια προστατεύουν και τα ανεμβολίαστα μέλη της
πυροσβεστική
Φωτιά σε διαμέρισμα στον Κολωνό
Η φωτιά καίει μέσα στο σπίτι και οι πυροσβέστες δίνουν μάχη να την περιορίσουν για να μην επεκταθεί στα υπόλοιπα διαμερίσματα
Φωτιά σε διαμέρισμα στον Κολωνό