ΠΑΣΑΔ: Δεν υπάρχει σαφής απάντηση για το πως θα δηλωθεί η προϋπηρεσία στην αίτηση του ΑΣΕΠ
Τι αναφέρει ο Σύλλογος μετά από επικοινωνία του με το Υπουργείο Παιδείας - "Το ΑΣΕΠ είναι αυτό που θα παίρνει την τελική απόφαση"

Πολλά είναι τα ερωτήματα που θέτουν εκπαιδευτικοί της Ειδικής Αγωγής, αναφορικά με την αίτηση για την προκήρυξη του ΑΣΕΠ.

Ο ΠΑΣΑΔ επικοινώνησε με το Υπουργείο Παιδείας και σημειώνει πως "δεν υπάρχει σαφής απάντηση από το Υπουργείο για το πως θα δηλωθεί η προϋπηρεσία στην αίτηση του ΑΣΕΠ."

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΠΑΣΑΔ αναφέρει:

"Σ' επικοινωνία μας σήμερα με το Υπουργείο συζητήσαμε το θέμα της δήλωσης προϋπηρεσίας στην αίτηση του ΑΣΕΠ όπου δεν ξεκαθαρίζεται το πώς και μέχρι πότε θα δηλωθεί αυτή.

Οι απαντήσεις που πήραμε για το τι και πώς θα δηλωθεί, ήταν προφορικές και καθόλου πειστικές για την ορθότητά τους (διαφέρουν απ' τη λογική ΑΣΕΠ) γι' αυτό και δεν θα τις μεταφέρουμε σεβόμενοι τον συνάδελφο και μη αποδεχόμενοι αυτήν την ευθύνη. Καταδεικνύουν όμως επικίνδυνη (αφού ο νόμος προβλέπει κυρώσεις για υποβολή ψευδών στοιχείων) δυσπραγία και ασυνεννοησία μεταξύ Υπουργείου Παιδείας και ΑΣΕΠ. 

Απ' το Υπουργείο πάντως μας τονίστηκε πως στα θέματα που υπάρχουν διαφορές με τον ΑΣΕΠ, το ΑΣΕΠ είναι αυτό που θα παίρνει την τελική απόφαση.

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα αυτά, ζητήσαμε επιτακτικά γραπτώς την επίσημη θέση του Υπουργείου κι επίσημες οδηγίες καθώς κι απαντήσεις στις ερωτήσεις των συναδέλφων που εγγράφως στείλαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτό όμως που φαίνεται μέχρι στιγμής είναι πως το Υπουργείο δε θα πάρει αυτή την ευθύνη και θ' αφήσει τα πάντα προς εξέταση στην περίοδο των ενστάσεων όπου εκεί μας είπαν πως θα λυθεί η διαφορά μεταξύ ΑΣΕΠ και Υπουργείου για το παραπάνω θέμα.

Εμείς πιέζουμε για να έχουμε τις αμέσως επόμενες μέρες κάποιο αποτέλεσμα και σας συνιστούμε να μην είστε βιαστικοί."


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ - ΑΦΟΡΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ

Σε 10 ημέρες ECDL εξ αποστάσεως για να προλάβετε τις προκηρύξεις

--> ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΕ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ - Αναπληρωτών - ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ - Δ/ΝΤΕΣ Σχολείων

Ετήσιο (9μηνο) Εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενο σεμινάριο Οργάνωση - Διοίκηση της Εκπ/σης του Παν.Πελοποννήσου

Ετήσιο (9μηνο) Εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Διαπολιτισμική Εκπαίδευση 

σχετικά άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Η Ν. Κεραμέως ξεπέρασε τα όρια - Απαράδεκτη και αήθης επίθεση στο Ν. Φίλη
ΣΥΡΙΖΑ: Η Ν. Κεραμέως ξεπέρασε τα όρια - Απαράδεκτη και αήθης επίθεση στο Ν. Φίλη
Η αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην απάντηση της υπουργού Παιδείας στην ανακοίνωση που εξέδωσαν Νίκος Φίλης και Μερόπη Τζούφη
ΣΥΡΙΖΑ: Η Ν. Κεραμέως ξεπέρασε τα όρια - Απαράδεκτη και αήθης επίθεση στο Ν. Φίλη