Thumbnail
Τι αναφέρει ο Σύλλογος μετά από επικοινωνία του με το Υπουργείο Παιδείας - "Το ΑΣΕΠ είναι αυτό που θα παίρνει την τελική απόφαση"

Πολλά είναι τα ερωτήματα που θέτουν εκπαιδευτικοί της Ειδικής Αγωγής, αναφορικά με την αίτηση για την προκήρυξη του ΑΣΕΠ.

Ο ΠΑΣΑΔ επικοινώνησε με το Υπουργείο Παιδείας και σημειώνει πως "δεν υπάρχει σαφής απάντηση από το Υπουργείο για το πως θα δηλωθεί η προϋπηρεσία στην αίτηση του ΑΣΕΠ."

Πιο αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΠΑΣΑΔ αναφέρει:

"Σ' επικοινωνία μας σήμερα με το Υπουργείο συζητήσαμε το θέμα της δήλωσης προϋπηρεσίας στην αίτηση του ΑΣΕΠ όπου δεν ξεκαθαρίζεται το πώς και μέχρι πότε θα δηλωθεί αυτή.

Οι απαντήσεις που πήραμε για το τι και πώς θα δηλωθεί, ήταν προφορικές και καθόλου πειστικές για την ορθότητά τους (διαφέρουν απ' τη λογική ΑΣΕΠ) γι' αυτό και δεν θα τις μεταφέρουμε σεβόμενοι τον συνάδελφο και μη αποδεχόμενοι αυτήν την ευθύνη. Καταδεικνύουν όμως επικίνδυνη (αφού ο νόμος προβλέπει κυρώσεις για υποβολή ψευδών στοιχείων) δυσπραγία και ασυνεννοησία μεταξύ Υπουργείου Παιδείας και ΑΣΕΠ. 

Απ' το Υπουργείο πάντως μας τονίστηκε πως στα θέματα που υπάρχουν διαφορές με τον ΑΣΕΠ, το ΑΣΕΠ είναι αυτό που θα παίρνει την τελική απόφαση.

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα αυτά, ζητήσαμε επιτακτικά γραπτώς την επίσημη θέση του Υπουργείου κι επίσημες οδηγίες καθώς κι απαντήσεις στις ερωτήσεις των συναδέλφων που εγγράφως στείλαμε την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτό όμως που φαίνεται μέχρι στιγμής είναι πως το Υπουργείο δε θα πάρει αυτή την ευθύνη και θ' αφήσει τα πάντα προς εξέταση στην περίοδο των ενστάσεων όπου εκεί μας είπαν πως θα λυθεί η διαφορά μεταξύ ΑΣΕΠ και Υπουργείου για το παραπάνω θέμα.

Εμείς πιέζουμε για να έχουμε τις αμέσως επόμενες μέρες κάποιο αποτέλεσμα και σας συνιστούμε να μην είστε βιαστικοί."


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ - ΑΦΟΡΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΑΔΙΟΡΙΣΤΟΥΣ

Σε 10 ημέρες ECDL εξ αποστάσεως για να προλάβετε τις προκηρύξεις

--> ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΣΕ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ - Αναπληρωτών - ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ - Δ/ΝΤΕΣ Σχολείων

Ετήσιο (9μηνο) Εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενο σεμινάριο Οργάνωση - Διοίκηση της Εκπ/σης του Παν.Πελοποννήσου

Ετήσιο (9μηνο) Εξ αποστάσεως μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Διαπολιτισμική Εκπαίδευση 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ - Ξεκινήστε πιο γρήγορα απ'όλους στο goLearn - ΑΜΕΣΑ ΤΜΗΜΑΤΑ - Επιλέξτε το με λιγα κλικ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 4/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Φωτιά στη Γαλλία
Φωτιά-μαμούθ στη Νότια Γαλλία: Η μεγαλύτερη πυρκαγιά από το 1949 – Μία νεκρή, χιλιάδες εκτοπισμένοι
Περισσότερα από 40.000 στρέμματα καμένα, δεκάδες σπίτια κατεστραμμένα, 2.000 εκτοπισμένοι και μια γυναίκα νεκρή – Αγωνία για την εξέλιξη των μετώπων.
Φωτιά-μαμούθ στη Νότια Γαλλία: Η μεγαλύτερη πυρκαγιά από το 1949 – Μία νεκρή, χιλιάδες εκτοπισμένοι
Σοφία Ζαχαράκη
Απόφαση για ειδικό ποσοστό εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για μαθητές από περιοχές με φυσικές καταστροφές
Ειδικό ποσοστό έως 2% για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για μαθητές από πληγείσες περιοχές
Απόφαση για ειδικό ποσοστό εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για μαθητές από περιοχές με φυσικές καταστροφές
τεχνητή νοημοσύνη με voucher δυπα
Voucher ΔΥΠΑ 750: "Πανζουρλισμός" με το ΕΦΑ του golearn - Πώς ξεκινούν άμεσα χιλιάδες
Με το goLearn ξεκινάτε πολύ άμεσα στο Voucher 750! Πιο άμεσα δεν γίνεται! Και μάλιστα ξεκινάτε με το κορυφαίο πρόγραμμα στην Ελλάδα - Το Εφαρμογές...
Voucher ΔΥΠΑ 750: "Πανζουρλισμός" με το ΕΦΑ του golearn - Πώς ξεκινούν άμεσα χιλιάδες
Επιβάτες σε πλοίο σε λιμάνι
74 επιβάτες "κόλλησαν" στην Πάρο! - Το SUPERJET ακινητοποιήθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών
Οι 74 επιβάτες θα προωθηθούν με άλλο πλοίο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών
74 επιβάτες "κόλλησαν" στην Πάρο! - Το SUPERJET ακινητοποιήθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών