Thumbnail
Ενημέρωση των Αιρετών ΚΥΣΕΕΠ για Μεταπτυχιακά, την Προϋπηρεσία, τις Ανακατανομές Οργανικών κ.α

Προκήρυξη ΑΣΕΠ για τους Μόνιμους Διορισμούς  

Πότε θα δημοσιευθεί

Ευελπιστούμε ότι μέχρι τη Δευτέρα θα έχει βγει η προκήρυξη για τους μόνιμους διορισμούς και τις προσλήψεις αναπληρωτών Εκπαιδευτικών, ΕΕΠ και ΕΒΠ.

Σχετικά με το χρονικό διάστημα των αιτήσεων

Το διάστημα που θα δοθεί θα δίνει μεγάλο χρονικό περιθώριο.

Κατάθεση δικαιολογητικών

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους σε οποιαδήποτε ΠΔΕ, ωστόσο θα συμβουλεύαμε ότι είναι πιο ασφαλές να τα υποβάλλουν εκεί που βρίσκεται ο φάκελός τους.

Βεβαιώσεις Μεταπτυχιακών 

Από την ενημέρωση που είχαμε σχετικά με τους υποψήφιους που έχουν ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές σπουδές τους και δεν έχουν ορκιστεί, φαίνεται ότι θα ισχύσουν   οι βεβαιώσεις  ολοκλήρωσης σπουδών μόνο για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια που δε χρειάζονται έγκριση από το ΔΟΑΤΑΠ. 

Εκπαιδευτική προϋπηρεσία

Ως προς την εκπαιδευτική προϋπηρεσία φαίνεται ότι θα ισχύσει ότι προβλέπεται σύμφωνα με τον Ν. 3027/2002, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 34 του άρθρου 6 του ν. 3027/2002 (Α΄152), της παρ. 4 του άρθρου 41 του ν. 3762/2009 (Α΄75) και της παρ. 4 του άρθρου 23, σε συνδυασμό με την παρ. 2 του άρθρου 6 και την παρ. 1.β του άρθρου 17 του ν. 3699/2008, που έχει πραγματοποιηθεί σε κλάδο της ίδιας εκπαιδευτικής κατηγορίας (ΠΕ, ΤΕ ή ΔΕ) με τον κλάδο για τον οποίο τίθεται η υποψηφιότητα.

Δηλαδή για το ΕΕΠ και ΕΒΠ, εκτός των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής και Ειδικής και τα ΚΕΔΔΥ – ΚΕΣΥ, θα προσμετράται και η προϋπηρεσία που έχει αποκτηθεί  στα δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία προσφέρθηκε μετά την ημερομηνία ένταξης των χωρών αυτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ). 

Διόρθωση σφάλματος ΥΑ (ΦΕΚ Β 1088/2-4-2019  

Η διόρθωση σφάλματος της ΥΑ (ΦΕΚ Β 1088-2-4-2019), που επικαιροποιεί το Καθηκοντολόγιο του ΕΕΠ και ΕΒΠ όσον αφορά την διαδικασία επέκτασης καθηκόντων σε συστεγαζόμενες ή γειτονικές ΣΜΕΑΕ, είναι προς επεξεργασία στο Εθνικό Τυπογραφείο, προκειμένου να εκδοθεί το ΦΕΚ. Επισημαίνουμε πως θα προστεθεί ότι η επέκταση καθηκόντων θα γίνεται κατόπιν αιτιολογημένων εισηγήσεων από τα ΠΥΣΕΕΠ, όπως ίσχυε έως τώρα. Στο σημείο αυτό θα συμβουλεύαμε τα θέματα που άπτονται αυτής της ρύθμισης να εξεταστούν από τα ΠΥΣΕΕΠ μετά την έκδοση της διόρθωσης αυτής.  

Ανακατανομή Οργανικών θέσεων ΕΕΠ –ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ

Το θέμα της ανακατανομής οργανικών θέσεων ΕΕΠ και ΕΒΠ στις ΣΜΕΑΕ,  φαίνεται να τακτοποιεί υπηρεσιακά συναδέλφους σχετικά με σχολικές μονάδες που δεν λειτουργούσαν, ωστόσο επειδή υπάρχουν ενστάσεις για κάποιες ανακατανομές, θα πρέπει η ορθότητα αυτών να διερευνηθεί από τα θεσμικά όργανα του ΕΕΠ – ΕΒΠ σε συνεννόηση με το Υπουργείο.

Γεωργία Μπουλμέτη & Βασίλης Βούγιας

Αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ

Πηγή: www.especial.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ALFAVITA.GR

Μόρια αναπληρωτών: Μοριοδοτούμενο Εξ αποστάσεως ECDL - Πιστοποίηση γνώσεων χειρισμού Η/Υ

Νέα τμήματα στο 400 ωρών εξ αποστάσεως σεμινάριο "Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης"

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

σαμαράς
Σαμαράς για αγροτικές κινητοποιήσεις: «Όσοι είναι στα μπλόκα δεν κερδίζουν το Τζόκερ κάθε τόσο»
Στήριξη στους αγρότες και αιχμές κατά της κυβέρνησης για τις πολιτικές επιλογές και την επικοινωνιακή διαχείριση
Σαμαράς για αγροτικές κινητοποιήσεις: «Όσοι είναι στα μπλόκα δεν κερδίζουν το Τζόκερ κάθε τόσο»
αγρότες
Λιμάνι Μυτιλήνης σε αποκλεισμό: Αγρότες μπλόκαραν την πρόσβαση – Πλοίο αναχώρησε άδειο
Το «Διαγόρας» έφυγε χωρίς επιβάτες και οχήματα – Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες και κτηνοτρόφοι
Λιμάνι Μυτιλήνης σε αποκλεισμό: Αγρότες μπλόκαραν την πρόσβαση – Πλοίο αναχώρησε άδειο
πλοίο
Απεργία στις 11/12: Δεμένα τα εμπορικά πλοία – Η ΠΕΝΕΝ προειδοποιεί με κλιμάκωση
Ναυτεργάτες απαιτούν αλλαγές στην επάνδρωση, νέες Συλλογικές Συμβάσεις και καλύτερες συνθήκες ασφάλειας στα RO/RO πλοία
Απεργία στις 11/12: Δεμένα τα εμπορικά πλοία – Η ΠΕΝΕΝ προειδοποιεί με κλιμάκωση
βια
Χολαργός: 14χρονος τραυματίστηκε με μαχαίρι μετά από στημένο ραντεβού – Αναζητούνται οι δράστες
Ανήλικοι φέρονται να παγίδεψαν τον 14χρονο με δόλωμα μία συνομήλική του – Τον μαχαίρωσαν τρεις φορές και εξαφανίστηκαν
Χολαργός: 14χρονος τραυματίστηκε με μαχαίρι μετά από στημένο ραντεβού – Αναζητούνται οι δράστες