Μόνιμοι διορισμοί: Εν αναμονή για την προκήρυξη του ΑΣΕΠ
Ενημέρωση των Αιρετών ΚΥΣΕΕΠ για Μεταπτυχιακά, την Προϋπηρεσία, τις Ανακατανομές Οργανικών κ.α

Προκήρυξη ΑΣΕΠ για τους Μόνιμους Διορισμούς  

Πότε θα δημοσιευθεί

Ευελπιστούμε ότι μέχρι τη Δευτέρα θα έχει βγει η προκήρυξη για τους μόνιμους διορισμούς και τις προσλήψεις αναπληρωτών Εκπαιδευτικών, ΕΕΠ και ΕΒΠ.

Σχετικά με το χρονικό διάστημα των αιτήσεων

Το διάστημα που θα δοθεί θα δίνει μεγάλο χρονικό περιθώριο.

Κατάθεση δικαιολογητικών

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους σε οποιαδήποτε ΠΔΕ, ωστόσο θα συμβουλεύαμε ότι είναι πιο ασφαλές να τα υποβάλλουν εκεί που βρίσκεται ο φάκελός τους.

Βεβαιώσεις Μεταπτυχιακών 

Από την ενημέρωση που είχαμε σχετικά με τους υποψήφιους που έχουν ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές σπουδές τους και δεν έχουν ορκιστεί, φαίνεται ότι θα ισχύσουν   οι βεβαιώσεις  ολοκλήρωσης σπουδών μόνο για τα Ελληνικά Πανεπιστήμια που δε χρειάζονται έγκριση από το ΔΟΑΤΑΠ. 

Εκπαιδευτική προϋπηρεσία

Ως προς την εκπαιδευτική προϋπηρεσία φαίνεται ότι θα ισχύσει ότι προβλέπεται σύμφωνα με τον Ν. 3027/2002, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 34 του άρθρου 6 του ν. 3027/2002 (Α΄152), της παρ. 4 του άρθρου 41 του ν. 3762/2009 (Α΄75) και της παρ. 4 του άρθρου 23, σε συνδυασμό με την παρ. 2 του άρθρου 6 και την παρ. 1.β του άρθρου 17 του ν. 3699/2008, που έχει πραγματοποιηθεί σε κλάδο της ίδιας εκπαιδευτικής κατηγορίας (ΠΕ, ΤΕ ή ΔΕ) με τον κλάδο για τον οποίο τίθεται η υποψηφιότητα.

Δηλαδή για το ΕΕΠ και ΕΒΠ, εκτός των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής και Ειδικής και τα ΚΕΔΔΥ – ΚΕΣΥ, θα προσμετράται και η προϋπηρεσία που έχει αποκτηθεί  στα δημόσια σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία προσφέρθηκε μετά την ημερομηνία ένταξης των χωρών αυτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ). 

Διόρθωση σφάλματος ΥΑ (ΦΕΚ Β 1088/2-4-2019  

Η διόρθωση σφάλματος της ΥΑ (ΦΕΚ Β 1088-2-4-2019), που επικαιροποιεί το Καθηκοντολόγιο του ΕΕΠ και ΕΒΠ όσον αφορά την διαδικασία επέκτασης καθηκόντων σε συστεγαζόμενες ή γειτονικές ΣΜΕΑΕ, είναι προς επεξεργασία στο Εθνικό Τυπογραφείο, προκειμένου να εκδοθεί το ΦΕΚ. Επισημαίνουμε πως θα προστεθεί ότι η επέκταση καθηκόντων θα γίνεται κατόπιν αιτιολογημένων εισηγήσεων από τα ΠΥΣΕΕΠ, όπως ίσχυε έως τώρα. Στο σημείο αυτό θα συμβουλεύαμε τα θέματα που άπτονται αυτής της ρύθμισης να εξεταστούν από τα ΠΥΣΕΕΠ μετά την έκδοση της διόρθωσης αυτής.  

Ανακατανομή Οργανικών θέσεων ΕΕΠ –ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ

Το θέμα της ανακατανομής οργανικών θέσεων ΕΕΠ και ΕΒΠ στις ΣΜΕΑΕ,  φαίνεται να τακτοποιεί υπηρεσιακά συναδέλφους σχετικά με σχολικές μονάδες που δεν λειτουργούσαν, ωστόσο επειδή υπάρχουν ενστάσεις για κάποιες ανακατανομές, θα πρέπει η ορθότητα αυτών να διερευνηθεί από τα θεσμικά όργανα του ΕΕΠ – ΕΒΠ σε συνεννόηση με το Υπουργείο.

Γεωργία Μπουλμέτη & Βασίλης Βούγιας

Αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ

Πηγή: www.especial.gr

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ALFAVITA.GR

Μόρια αναπληρωτών: Μοριοδοτούμενο Εξ αποστάσεως ECDL - Πιστοποίηση γνώσεων χειρισμού Η/Υ

Νέα τμήματα στο 400 ωρών εξ αποστάσεως σεμινάριο "Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης"

σχετικά άρθρα

Η ηδονή της Γνώσης
Η ηδονή της Γνώσης
Πόσο όμορφο είναι να μαθαίνεις… Χρόνια τώρα προσπαθώ να κατανοήσω γιατί η γνώση χαρίζει τόση γοητεία! Από πού πηγάζει η ηδονή της μάθησης;
Η ηδονή της Γνώσης