Μητσοτάκης σε ΣΥΡΙΖΑ για Παν/μια: Τα μετατρέψατε σε κέντρα κατασκευής μολότωφ
Σκληρό μήνυμα προς την Κυβέρνηση αλλά και στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τα τέσσερα αυτά χρόνια μετέτρεψε τα πανεπιστήμια σε κέντρα κατασκευής μολότωφ και τώρα ο κ.Τσίπρας έρχεται να καταθέσει ένα νομοσχέδιο σκούπα που διαλύει ό,τι είχε μείνει όρθιο» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε φοιτητές, κατά την επίσκεψή του στο κέντρο καινοτομίας της Microsoft, στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

«Ισοπεδώνει το κάθε τι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πρέπει να αντιληφθεί ο κ.Τσίπρας ότι τους τελευταίους μήνες παραμονής του στην εξουσία, δεν μπορεί να δεσμεύει την ακαδημαική κοινότητα. Τον καλώ από την Κύπρο να αποσύρει το τερατούργημα που πάει να περάσει με διαδικασίες εξπρές την Μεγάλη εβδομάδα», πρόσθεσε αναφερόμενος στο νομοσχέδιο των 1.120 σελίδων, που κατατέθηκε χτες προς επεξεργασία στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων, με σκοπό να υποβληθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής σε μόλις τρεις εργάσιμες ημέρες.

«Οι συνταγματικοί περιορισμοί που υπάρχουν στη χώρα μας δεν μας επιτρέπουν να αναπτύξουμε την αγορά των ιδιωτικών πανεπιστήμιων. Είναι τραγωδία για την Ελλάδα να είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που έχει μονοπώλιο το κράτος στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Προτεραιότητα μας η αναβάθμιση του δημοσίου πανεπιστημίου» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

best of network

σχετικά άρθρα