Thumbnail
Κώστας Γαβρόγλου

Με αφορμή δηλώσεις του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, δήλωσε:

«Σήμερα από την Κύπρο όπου βρίσκεται ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε για μια ακόμη φορά μύδρους απαξίωσης των ελληνικών δημόσιων Πανεπιστημίων. Είπε επί λέξει: ‘’Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε ουσιαστικά τα Πανεπιστήμια σε κέντρα κατασκευής μολότοφ και άντρα τα οποία δίνουν άσυλο σε εγκληματικές συμμορίες’’.  

Αυτή η δήλωση δείχνει για μία ακόμη φορά την πλήρη άγνοια του κ. Μητσοτάκη για την Ανώτατη Εκπαίδευση. Είναι δηλώσεις όχι μόνον εναντίον της Κυβέρνησης. Είναι μία δήλωση ενάντια στα δημόσια πανεπιστήμιά μας, τους φοιτητές και τους διδάσκοντες. Δεν καταλαβαίνει ότι η απαξίωση του δημοσίου πανεπιστημίου είναι η απαξίωση του κόπου χιλιάδων διδασκόντων και ερευνητών που έχουν βάλει τα πανεπιστήμια μας στον διεθνή χάρτη;».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τι σημαίνει η λέξη «φανφάρα» και από πού προέρχεται

Εκπαιδευτικοί: Πότε θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους η μισθοδοσία

Μειώσεις στη στρατιωτική θητεία: Πόσους μήνες θα υπηρετούν οι φαντάροι με τον νέο νόμο

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Καρκίνος Παχέος Εντέρου
Καρκίνος παχέος εντέρου: Οι 5 «ύπουλες» συνήθειες που αυξάνουν τον κίνδυνο
Κορυφαία γαστρεντερολόγος του Harvard αποκαλύπτει όσα διπλασιάζουν τον κίνδυνο για καρκίνος παχέος εντέρου σε νέους
Καρκίνος παχέος εντέρου: Οι 5 «ύπουλες» συνήθειες που αυξάνουν τον κίνδυνο