Thumbnail
Το νομοσχέδιο με τίτλο "Συνέργειες Πανεπιστημίων και Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και λοιπές διατάξεις τριτοβάθμιας εκπαίδευσης "

1. Στην παρ. 7 του άρθρου 33 του ν. 4559/2018 (Α΄ 142) οι λέξεις «των εξετάσεων του 2018» αντικαθίστανται από τις λέξεις «των εξετάσεων Μαΐου 2019».
2. Στο άρθρο 3 του ν. 2740/1999 (Α΄ 186) επέρχονται οι εξής τροποποιήσεις:

α) η παρ. 2 αντικαθίσταται ως εξής:

«2. Έργο της Κεντρικής Εξεταστικής Επιτροπής είναι η προετοιμασία και η διεξαγωγή των εξετάσεων του παρόντος άρθρου και ειδικότερα ο καθορισμός της εξεταστέας ύλης κατά την προφορική δοκιμασία, ο καθορισμός των θεμάτων της γραπτής δοκιμασίας, η εποπτεία της αποστολής των θεμάτων σε εξεταστικά κέντρα, η παροχή οδηγιών προς όλους όσους απασχολούνται στις εξετάσεις και η εποπτεία των διεξαγόμενων δοκιμασιών.».

β) η παρ. 3, όπως η παράγραφος αυτή αντικαταστάθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 4452/2017 (Α΄ 17), αντικαθίσταται ως εξής:

«3. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ορίζονται οι εξεταστές δοκιμασιών για την αξιολόγηση παραγωγής προφορικού λόγου. Με απόφαση του Προέδρου του βαθμολογικού ή των βαθμολογικών κέντρων ορίζονται οι βαθμολογητές  δοκιμασιών για την αξιολόγηση παραγωγής γραπτού λόγου. Με απόφαση των Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης ορίζονται οι επιτηρητές της διεξαγωγής των εξετάσεων.».

γ) το πρώτο εδάφιο της παρ. 4 αντικαθίσταται ως εξής:

«4. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, που εκδίδεται ύστερα από εισήγηση των οικείων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης, συνιστάται επιτροπή διεξαγωγής των εξετάσεων σε κάθε εξεταστικό κέντρο, που αποτελείται από τρία μέλη, από τα οποία το ένα ορίζεται ως Πρόεδρος αυτής, το δεύτερο ως Γραμματέας και το τρίτο ως βοηθός Γραμματέας. Με την ίδια απόφαση ορίζονται οι υπάλληλοι που επιφορτίζονται με την τεχνική υποστήριξη και την υποβοήθηση του έργου της επιτροπής αυτής.».

δ) στο τέλος του πρώτου εδαφίου της παρ. 5, όπως αντικαταστάθηκε με την περίπτ. δ΄ της παρ. 19 του άρθρου 13 του ν. 3149/2003 (Α΄ 141), οι λέξεις «ο γραμματέας της Κεντρικής Εξεταστικής Επιτροπής ή ο αναπληρωτής του» αντικαθίστανται με τις λέξεις «υπάλληλος του Τμήματος Εξετάσεων Κρατικών Πιστοποιητικών.».

3. Στο άρθρο 4 του ν. 2740/1999 επέρχονται οι εξής τροποποιήσεις:
α) τα δύο τελευταία εδάφια της παρ. 2, όπως η παράγραφος αυτή αντικαταστάθηκε με την παρ. 3 του άρθρου 1του ν. 4452/2017, αντικαθίστανται ως εξής:

«Η βαθμολογία προκύπτει από το άθροισμα της βαθμολογίας των δύο (2) βαθμολογητών. Αναβαθμολόγηση δεν επιτρέπεται σε καμία από τις τέσσερις ενότητες.».

β) στο τέλος της παρ. 4, όπως η παρ. αυτή αντικαταστάθηκε με την παρ. 3 του άρθρου 1 του ν. 4452/2017 (Α΄ 17), προστίθεται εδάφιο ως εξής:

«Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται σε εξεταστικά κέντρα που ορίζονται, ύστερα από εισήγηση των οικείων Περιφερειακών Διευθυντών Εκπαίδευσης με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.».

γ) Η παρ. 5, όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 3 του άρθρου 1 του ν. 4452/2017, αντικαθίσταται ως εξής:

«Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καθορίζονται τα θέματα που έχουν σχέση με την οργάνωση και τη διενέργεια των εξετάσεων, την τήρηση Μητρώου αξιολογητών, την αποστολή των θεμάτων, τον τρόπο γραπτής και προφορικής εξέτασης, τη διαδικασία βαθμολόγησης, τα τυχόν ελάχιστα όρια βαθμολογίας, την έκδοση αποτελεσμάτων, τη συγκρότηση των οργάνων, καθώς και τον τύπο του πιστοποιητικού που χορηγείται στους επιτυχόντες.».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 29/04

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Σπαζοκεφαλιά-γρίφος
Σπαζοκεφαλιά: Ποιο από τα 7 δοχεία γεμίζει πρώτο; Ένα τεστ για IQ πάνω από 129
Ανακαλύψτε την απάντηση σε αυτόν τον γρίφο και διαπιστώστε αν έχετε εξαιρετική αντίληψη και λογική σκέψη
Σπαζοκεφαλιά: Ποιο από τα 7 δοχεία γεμίζει πρώτο; Ένα τεστ για IQ πάνω από 129
robot
Κίνα εναντίον ΗΠΑ: Η μάχη για το "σώμα" της τεχνητής νοημοσύνης έχει ήδη νικητή
Η Αμερική επενδύει στην τεχνητή νοημοσύνη, αλλά η Κίνα προηγείται ήδη στην κούρσα των ανθρωπόμορφων ρομπότ — και διαμορφώνει τη βιομηχανία του...
Κίνα εναντίον ΗΠΑ: Η μάχη για το "σώμα" της τεχνητής νοημοσύνης έχει ήδη νικητή