Εκδήλωση αφιερωμένη στον Γιώργο Παπαδημητρίου αυτή την Πέμπτη
Είσοδος ελεύθερη για το κοινό - Δείτε το πρόγραμμα

Το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία διοργανώνει εκδήλωση μνήμης, αφιερωμένη στον Γιώργο Παπαδημητρίου, καθηγητή συνταγματικού δικαίου και βουλευτή επικρατείας του ΠΑ.ΣΟ.Κ., που απεβίωσε τον Φεβρουάριο του 2009. 

Ο Γιώργος Παπαδημητρίου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1944. Ξεκίνησε την ακαδημαϊκή του σταδιοδρομία στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης το 1979, και το 1984 εξελέγη καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε Νομικός Σύμβουλος του πρώην  Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

Είχε συμπράξει στις νομοπαρασκευαστικές επιτροπές για την ισονομία ανδρών και γυναικών, την προστασία των προσωπικών δεδομένων, την αναθεώρηση του Συντάγματος και σε πολλές άλλες. Δημιούργησε και διηύθυνε την επιθεώρηση περιβαλλοντικού δικαίου «Νόμος και Φύση». Ήταν επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας για την παρακολούθηση του Κυπριακού, και για τις υπηρεσίες του τιμήθηκε το 2003 με το παράσημο "Ανώτερος Ταξιάρχης του Τάγματος Μακαρίου Γ΄" της Κυπριακής Δημοκρατίας

Για την προσωπικότητα και την πλούσια επιστημονική και πολιτική προσφορά του Γιώργου Παπαδημητρίου θα μιλήσουν οι Χρήστος Στυλιανίδης, Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κώστας Μενουδάκος, Πρόεδρος της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Επίτιμος Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Μιχάλης Πικραμένος, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αναπληρωτής Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Τάσος Γιαννίτσης, Ομότιμος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρώην Υπουργός.

Θα συντονίσει η Νίκη Μαρωνίτη, Γενική Γραμματέας του Ιδρύματος της Βουλής, Αναπληρώτρια καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019, στις 18:00, στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας

εκδηλωση

best of network

σχετικά άρθρα

Ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι νέος Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού
Ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι νέος Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού

Ο Γιώργος Μαυρωτάς πρώην βουλευτής με το Ποτάμι τοποθετείται στη θέση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού. 

Σύμφωνα με το...

Ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι νέος Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού