Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τι αναφέρει η Ομοσπονδία

Για θρασύτητα των εκπροσώπων του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Σχολείων κάνει λόγο η ΟΙΕΛΕ, με΄τ ατην ανακοίνωση του τελευταίου, στην οποία γίνεται λόγος για μαζικές αποχωρήσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών, προκειμένου να «διοριστούν στο δημόσιο» για λίγους μήνες.

Η ΟΙΕΛΕ διαψεύδει κάτι τέτοιο, σημειώνοντας ότι η παραίτηση για έναν εκπαιδευτικό θα ήταν καταστροφική, καθώς θα έχανε το σύνολο της προϋπηρεσίας του.

Μάλιστα, η Ομοσπονδία καλεί τον ΣΙΣ να δώσει στη δημοσιότητα από ποια ιδιωτικά σχολεία αποχωρούν οι εκπαιδευτικοί.

Η ΟΙΕΛΕ υπογραμμίζει ότι οι μόνοι εκπαιδευτικοί που αναγκάζονται να φύγουν από τα ιδιωτικά σχολεία είναι οι απλήρωτοι και όσοι βιώνουν μεσαιωνικές εργασιακές συνθήκες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ:

Η θρασύτητα των εκπροσώπων του ΣΙΣ είναι απύθμενη. Μέσω ανακοίνωσής τους που χιλιάδες εμβρόντητοι εκπαιδευτικοί διάβασαν σε εκπαιδευτική ιστοσελίδα, διαμαρτύρονται, λέει, διότι υπάρχει «κύμα» εκπαιδευτικών που φεύγουν από τα ιδιωτικά σχολεία για να προσληφθούν ως αναπληρωτές για ελάχιστους μήνες (κι όχι για να «διοριστούν στο δημόσιο», όπως δόλια και παραπλανητικά αναφέρει η ανακοίνωση του Συνδέσμου). Κι όχι μόνο αυτό, αλλά με την παραίτησή τους από το ιδιωτικό σχολείο, χάνουν το σύνολο της προϋπηρεσίας τους, γεγονός που αποβαίνει καταστροφικό για το μέλλον τους στην εκπαίδευση!

Εμείς τους προκαλούμε. Ας δώσουν στη δημοσιότητα από ποια ιδιωτικά σχολεία αποχωρούν οι εκπαιδευτικοί. 

ΠΟΙΟΙ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ; ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΒΙΩΝΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

  • Φεύγουν όλοι οι εκπαιδευτικοί που καλούνται να υπηρετήσουν ως αναπληρωτές; Φυσικά και όχι. Πολλοί συνάδελφοι παραμένουν στα σχολεία τους, διότι απολαμβάνουν ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας. Κι αυτό είναι κάτι που η Ομοσπονδία μας επιθυμεί. Θέλουμε οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί να μένουν στο χώρο εργασίας τους.
  • Ποιοι είναι, άραγε, αυτοί που φεύγουν;
  • Μήπως αυτοί που έχουν να πληρωθούν πάνω από μισό χρόνο;
  • Αυτοί που πληρώνονται το μισθό τους στην τράπεζα και την επόμενη μέρα επιστρέφουν (φυσικά όχι με τη θέλησή τους) τα μισά στο χέρι του σχολάρχη;
  • Αυτοί που διώκονται «κλοτσηδόν» στο τέλος της διετίας για να πάρει ο εργοδότης νέο, φτηνό δυναμικό;
  • Αυτοί που οι σχολάρχες «παραιτούν» Ιούνιο για να «ξαναπροσλάβουν» το Σεπτέμβριο;
  • Αυτοί που καθημερινά απειλούνται για να αλλάζουν βαθμολογίες, να μην παρατηρούν τους γόνους των ισχυρών, να είναι «φρόνιμοι» με τα παιδιά του «πελάτη»;
  • Αυτοί που ανέχονται συνεχείς προσβολές, απλήρωτη εργασία τα απογεύματα, «υποχρεωτικές» (και απλήρωτες) συνοδείες στα σχολικά λεωφορεία, «υποχρεωτική» (και απλήρωτη) παρουσία σε εκδηλώσεις μέσα σε σαββατοκύριακα, αργίες, διακοπές;

ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ, ΟΙ ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΛΙΓΟΜΗΝΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ!

Διαταράσσεται, λέει, η εκπαιδευτική ομαλότητα, διότι φεύγουν εκπαιδευτικοί στο μέσον της χρονιάς. Ποιοι το λένε αυτό; Αυτοί που απαίτησαν (και πήραν) από τον ανεκδιήγητο Αρβανιτόπουλο το 2014 τη μεταφορά μας στο Υπουργείο Εργασίας με αποτέλεσμα τις ελεύθερες απολύσεις (φυσικά και στη μέση της χρονιάς), τις απολύσεις με προειδοποίηση (που διαλύουν με ασφάλεια κάθε σχολική μονάδα), τις ολιγόμηνες συμβάσεις, τη μαύρη εργασία. Πόση υποκρισία πια!

Οι κύριοι του ΣΙΣ και ορισμένα «επιφανή» μέλη τους είναι αυτά που έχουν διαταράξει εδώ και χρόνια την ομαλότητα στην εκπαίδευση, όταν αποφάσισαν να μετατρέψουν χώρους που παρέχουν δημόσιο αγαθό σε εμπορικά καταστήματα.

ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ «ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΟΥΝ», ΧΑΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ, ΠΑΡΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

Και το σημαντικότερο: Αυτοί που αποχώρησαν φέτος, επί της ουσίας θυσιάστηκαν, καθώς με την παραίτησή τους έχασαν όλη τους την προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση ελαχιστοποιώντας κάθε πιθανότητα να ενταχθούν στον Πίνακα Διορισμών. Ρωτώντας μια συνάδελφο που αποχώρησε για ποιο λόγο πέταξε στα σκουπίδια την προϋπηρεσία της, η απάντηση που λάβαμε ήταν συγκλονιστική: «δεν άντεχα άλλο τόσους μήνες απλήρωτη συν την καθημερινή καταπάτηση της προσωπικότητάς μου».
Ας μην χύνουν, λοιπόν, κροκοδείλια δάκρυα για την «ομαλότητα» οι κύριοι του ΣΙΣ. Ας αναρωτηθούν, για ποιο λόγο κάποιοι φεύγουν από τα ιδιωτικά σχολεία, βάζοντας το μέλλον τους στην εκπαίδευση σε τεράστιο κίνδυνο (κι όχι για να βρουν το …Ελντοράντο, όπως ψευδώς αφήνουν οι συνήθεις προβοκάτορες να εννοηθεί). Ας νουθετήσουν ορισμένα μέλη τους που είχαν αιμορραγία εκπαιδευτικών, πολύ απλά διότι τα σχολεία ιδιοκτησίας τους έχουν εδώ και χρόνια μετατραπεί σε τόπους μαρτυρίου για τους εργαζόμενους.

Θα επαναλάβουμε: Δώστε στη δημοσιότητα τη λίστα των ιδιωτικών σχολείων με μεγάλες αποχωρήσεις εκπαιδευτικών. Όλοι θα καταλάβουν γιατί οι συνάδελφοί μας φεύγουν τρέχοντας, έστω κι αν προορισμός τους είναι η απόλυτη αβεβαιότητα

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ζοσιμ
Ιωάννινα: Ζητείται άμεση λύση στέγασης για τους 300 μαθητές της Ζωσιμαίας Σχολής μετά τον σεισμό του Μαρτίου
Σε καθεστώς αβεβαιότητας το Πρότυπο ΓΕΛ Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων για τη νέα σχολική χρονιά
Ιωάννινα: Ζητείται άμεση λύση στέγασης για τους 300 μαθητές της Ζωσιμαίας Σχολής μετά τον σεισμό του Μαρτίου
ΑΚινητα
Το νέο χαράτσι στα ακίνητα από τον Ιανουάριο του 2027 – Πώς θα υπολογίζεται
Νέος δημοτικός φόρος στα ακίνητα: Όλες οι αλλαγές για ιδιοκτήτες και ενοικιαστές με το Τέλος Τοπικής Ανάπτυξης
Το νέο χαράτσι στα ακίνητα από τον Ιανουάριο του 2027 – Πώς θα υπολογίζεται
Χάρης Δούκας
Σφοδρή επίθεση Δούκα στην κυβέρνηση: Καταγγέλλει «εκλογικό σύστημα από τα Φίτζι» και οικονομικό στραγγαλισμό των Δήμων
Αντιδράσεις στην Αυτοδιοίκηση: Γιατί ο Χάρης Δούκας παρομοιάζει τις νέες ρυθμίσεις με τις υπηρεσίες των υπουργείων
Σφοδρή επίθεση Δούκα στην κυβέρνηση: Καταγγέλλει «εκλογικό σύστημα από τα Φίτζι» και οικονομικό στραγγαλισμό των Δήμων