Τι ισχύει για τη δικαστική διεκδίκηση αναδρομικών
Ενημέρωση από τον ΠΑΣΑΔ σχετικά με τη δικαστική διεκδίκηση αναδρομικών των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα

Στις ερωτήσεις όλων τι θα γίνει με τη διεκδίκηση των αναδρομικών, με κάθε σοβαρότητα κι υπευθυνότητα κι αποφεύγοντας να ενδώσουμε στις προτάσεις διαφόρων δικηγορικών γραφείων, απαντούμε πως σύμφωνα με το γνωμοδοτικό σημείωμα της Δικηγόρου της ΑΔΕΔΥ:

«Οι αποφάσεις αυτές (που δικαίωσαν τους προσφεύγοντες Σ. Σ.) προέρχονται από ένα μικρό αριθμό πρωτοβάθμιων δικαστηρίων και μάλιστα μονομελών σχηματισμών (ειρηνοδικών ή μονομελών συνθέσεων πρωτοδικείων). Υπόκεινται ασφαλώς σε ένδικα μέσα και ιδίως σε έφεση, η προθεσμία ασκήσεως της οποίας, όπως και η άσκησή της αναστέλλουν εκ του νόμου την εκτέλεση των εκδοθεισών αυτών αποφάσεων. 
Ως εκ τούτου είναι σαφές ότι αφ’ ενός μεν οι πρωτόδικες αυτές αποφάσεις μπορούν να ανατραπούν σε δεύτερο βαθμό, αφ’ ετέρου δεν έχουν ευρύτερη σημασία γιατί προέρχονται από ένα μεμονωμένο δικαστή και ασφαλώς δεν παράγουν καμίας μορφής δεδικασμένο».

Για τους παραπάνω λόγους με την αίτηση που έκανε ατομικά ο καθένας μας προς τις ΠΔΕ ζητήθηκε η μη παραγραφή των διεκδικήσεων Δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα κι Επιδόματος Αδείας όμως, όπως είναι λογικό κι αναγκαίο, πρέπει να αναμένουμε την έκβαση της συγκεκριμένης υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό όσο και την έκβαση των λοιπών εκκρεμών υποθέσεων προκειμένου να αποφασιστούν οι επόμενες ενέργειες.

ΠΑΣΑΔ

σχετικά άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Η Ν. Κεραμέως ξεπέρασε τα όρια - Απαράδεκτη και αήθης επίθεση στο Ν. Φίλη
ΣΥΡΙΖΑ: Η Ν. Κεραμέως ξεπέρασε τα όρια - Απαράδεκτη και αήθης επίθεση στο Ν. Φίλη
Η αντίδραση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην απάντηση της υπουργού Παιδείας στην ανακοίνωση που εξέδωσαν Νίκος Φίλης και Μερόπη Τζούφη
ΣΥΡΙΖΑ: Η Ν. Κεραμέως ξεπέρασε τα όρια - Απαράδεκτη και αήθης επίθεση στο Ν. Φίλη