Thumbnail
Ανακοίνωση της Γ' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Το Δ.Σ της  Γ΄ΕΛΜΕ  Θεσσαλονίκης οργανώνει και καλεί σε  παρέμβαση - παράσταση διαμαρτυρίας με αφορμή την παρουσία του υπουργού κ. Γαβρόγλου, την Κυριακή 18/11/2018, στο 2ο ΓΕ.Λ. Συκεών , στις 6μμ.  στην εκδήλωση που καλεί ο σύλλογος γονέων του σχολείου, με θέμα  «Ενημέρωση για το σχέδιο του υπουργείου για το Νέο Λύκειο».

Το «νέο σχολείο» και η «κανονικότητα» στην εκπαίδευση που έρχεται να διαφημίσει ο κ. υπουργός:
Είναι τραυματισμένο από την υποχρηματοδότηση και τις άγριες περικοπές και συντηρείται και εξοπλίζεται από χορηγούς και τις εισφορές των γονέων. (Αλήθεια τι γίνεται με τον σχεδιασμό ίδρυσης 3ου ΓΕΛ και την κατασκευή διδακτηρίου για το ΕΠΑΛ Συκεών;;)

  • 2,5 μήνες από την έναρξη των σχολείων δεν έχει ακόμη σταθερό πρόγραμμα και σε πολλά σχολεία υπάρχουν ακόμη κενά και χάνονται χιλιάδες πολύτιμες ώρες μαθημάτων.
  • Χιλιάδες αναπληρωτές καθηγητές και καθηγήτριες καλύπτουν ένα μέρος των κενών σε καθεστώς ομηρίας ελαστικής και ανασφαλούς εργασίας αφού  οι διορισμοί ματαιώνονται και αναβάλλονται συνεχώς εδώ και μια δεκαετία, γιατί το  ληστρικό χρέος στους δανειστές προέχει του χρέους που έχουμε στα παιδιά μας.
  • Χιλιάδες εκπαιδευτικοί μετακινούνται σε 2.3.4 σχολεία (!) διδάσκοντας πολλαπλά αντικείμενα με ανυπολόγιστο κόστος στους ίδιους και στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών.
  • Τα παιδιά στριμώχνονται σε υπερμεγέθη τμήματα ακόμα και στις ξένες γλώσσες και τις ομάδες προσανατολισμού ενώ περικόπηκαν πολλά ολιγομελή τμήματα στα ΕΠΑΛ και στα ΓΕΛ.
  • Στην ειδική αγωγή δεν καλύπτονται όλα τα κενά, η περιορισμένη ενισχυτική διδασκαλία  σε ορισμένα  γυμνάσια δεν έχει ακόμα αρχίσει , 
  • η πρόσθετη διδακτική στήριξη στα ΓΕΛ & ΕΠΑΛ έχει προ πολλού καταργηθεί, ενώ ακόμη περιμένουμε την ένταξη όλων των παιδιών προσφύγων και μεταναστών σε τμήματα υποδοχής.

 Το «νέο λύκειο» και το σύστημα πρόσβασης που ανακοίνωσε ο υπουργός χωρίς κανένα διάλογο και με δηλωμένη την πλήρη και ομόφωνη αντίδραση της ΟΛΜΕ και των ΕΛΜΕ :

  • μετατρέπει την Γ΄ Λυκείου σε φροντιστήριο και εξεταστικό κέντρο, προσδένει ακόμη περισσότερο το λύκειο με την εισαγωγή στα ΑΕΙ, 
  • καταργεί την γενική παιδεία και την ολόπλευρη μόρφωση, 
  • εισάγει διπλές εξετάσεις, διαχωρίζει από την Β΄ λυκείου (!) τα παιδιά σε 3 κατηγορίες με ταξικό τρόπο, 
  • καθιστά πιο δύσκολη την απόκτηση του απολυτηρίου, επαναφέρει την τράπεζα θεμάτων, 
  • επιδιώκει να μετακινήσει βίαια τους μαθητές στην πρόωρη κατάρτιση και την μαθητεία : δώρο στους εργοδότες και εκπαίδευση στην πειθαρχημένη, ελαστική και κακοπληρωμένη εργασία 
  • και εν τέλει δεν αντιμετωπίζει τις παθογένειες του υπάρχοντος συστήματος αλλά τις περιπλέκει και τις ενισχύει.

Καλούμε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα του γονείς και τους μαθητές μας σε κοινούς αγώνες για να ανατρέψουμε την αντιεκπαιδευτική πολιτική που διαμορφώνεται από τις κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ και της ΕΕ και τις απαιτήσεις της επιχειρηματικής ελίτ, που στοχεύει στην  πλήρη μετάλλαξη του σχολείου σε αγοραία λογική. 

Να διεκδικήσουμε ένα σύγχρονο 12χρονο  δημοκρατικό, δημόσιο  υψηλής ποιότητας και απολύτως δωρεάν δημόσιο σχολείο  με γερές υποδομές   με 20 παιδιά στο τμήμα ( 15 στις Ο.Π.) νέα Α.Π και βιβλία που θα χωρά όλη τη γνώση, όλους τους μαθητές και όλους τους εκπαιδευτικούς στους οποίους θα παρέχει πλήρη επιμόρφωση, επιστημονική και κοινωνική  υποστήριξη.

Καταδικάζουμε τέλος την εμπλοκή ακραίων εθνικιστικών κύκλων στα σχολεία που δηλητηριάζουν το κλίμα με ρατσιστικές και φασιστικές ιδέες και συμπεριφορές.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Γιάννης Λαθήρας                                             Νίκος   Παλάντζας

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τράπεζα Πειραιώς: Πολύ σημαντική ανακοίνωση για όλους - Τι πρέπει να κάνετε άμεσα

Πόλεμος: O χάρτης του gov.gr με τα ασφαλή σημεία συγκέντρωσης στην Ελλάδα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Συγκινητική πρωτοβουλία μαθητών δημοτικού: Διοργάνωσαν συναυλία για να βοηθήσουν 16χρονο συντοπίτη τους
Συγκινητική πρωτοβουλία μαθητών δημοτικού: Διοργάνωσαν συναυλία για να βοηθήσουν 16χρονο συντοπίτη τους
Ο μαθητής ενεπλάκη σε τροχαίο πριν από 2 μήνες και τραυματίστηκε σοβαρά, με αποτέλεσμα να χειρουργηθεί δύο φορές στην σπονδυλική στήλη
Συγκινητική πρωτοβουλία μαθητών δημοτικού: Διοργάνωσαν συναυλία για να βοηθήσουν 16χρονο συντοπίτη τους
Συμβούλιο της Επικρατείας - ΣΤΕ
ΣτΕ: Από το «απαγορεύεται» στο «επιτρέπεται» για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
«Όταν λέμε απαγορεύεται, εννοούμε απαγορεύεται. Εσύ το λες στο Σύνταγμα σου!» - Όταν λέμε απαγορεύεται, δεν εννοούμε ότι «επιτρέπεται εάν...
ΣτΕ: Από το «απαγορεύεται» στο «επιτρέπεται» για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια
εκαβ
Επίθεση πιτ-μπουλ σε 3χρονο στη Θεσσαλονίκη – Στο νοσοκομείο με τραύμα στην κοιλιά
Συνελήφθη ο 21χρονος ιδιοκτήτης του σκύλου – Το παιδί μεταφέρθηκε στο «Γεννηματάς» και πήρε εξιτήριο
Επίθεση πιτ-μπουλ σε 3χρονο στη Θεσσαλονίκη – Στο νοσοκομείο με τραύμα στην κοιλιά