Thumbnail
Οι εκπρόσωποι των Φοιτητικών Συλλόγων τονίζουν ότι με το νομοσχέδιο δεν επιχειρείται η πραγματική αναβάθμιση του ΤΕΙ

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, είχαν σήμερα εκπρόσωποι των συλλόγων φοιτητών που διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο που αφορά την ενοποίηση του ΤΕΙ Θεσσαλίας και του πανεπιστήμιου Θεσσαλίας.

Οι φοιτητές ενημέρωσαν τον περιφερειάρχη ότι έχουν προχωρήσει σε κατάληψη του ΤΕΙ και του παρέδωσαν τα αιτήματα τους με τα οποία ζητούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Οι εκπρόσωποι των φοιτητών υποστήριξαν ότι με το νομοσχέδιο δεν επιχειρείται η πραγματική αναβάθμιση του ΤΕΙ και τόνισαν ότι το αίτημα τους για το ΤΕΙ Θεσσαλίας είναι «να γίνει πραγματικά πανεπιστημιακό ίδρυμα, με ένα πτυχίο πανεπιστημιακού επιπέδου ανά επιστημονικό αντικείμενο». Επίσης κατέθεσαν τα αιτήματα τους σχετικά με τα ζητήματα φοιτητικής μέριμνας, που σχετίζεται με τη σίτιση, τη στέγαση, τη μετακίνηση, τα συγγράμματα κτλ.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, άκουσε τους προβληματισμούς των φοιτητών, ζήτησε από τους φοιτητές να καταθέσουν αναλυτικά οι προτάσεις τους ώστε να παραδοθούν στο Υπουργείο Παιδείας, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια βοηθάει και στηρίζει την εκπαίδευση μέσω της χρηματοδότησης από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ αλλά δεν έχει καθοριστικό ρόλο στην διάρθρωση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Σχετικά με το νομοσχέδιο, ο κ. Αγοραστός είπε ότι χρειάζονται χρήματα για ένα τέτοιο εγχείρημα και τόνισε πως «δεν θα πρέπει να γίνει ένα εγχείρημα με σκοπό την περικοπή των πόρων». Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι δτο ν/σ εν προβλέπει ως όφειλε την κατανομή των πόρων, ούτε τη δημιουργία τεχνικών και διοικητικών υπηρεσιών στα ιδρύματα, ενώ επισήμανε ότι θα πρέπει να ξεκαθαριστεί το τοπίο σχετικά με το τι θα γίνει με τους φοιτητές του ΤΕΙ, αλλά και ότι θα πρέπει να διασφαλιστούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.

Τέλος, εξέφρασε την στήριξη του στις διεκδικήσεις των φοιτητών του ΤΕΙ σχετικά με την φοιτητική μέριμνα, ενώ υποστήριξε την ανάγκη να υπάρξει αναβάθμιση των υπαρχόντων φοιτητικών εστιών, αλλά και να δημιουργηθούν νέες.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

εκπαιδευτικος
Αυτοδίκαιη αργία στους εκπαιδευτικούς και στο Δημόσιο: πότε επιβάλλεται, πότε όχι και γιατί δεν είναι «απλή υπόθεση»
Πότε ένας εκπαιδευτικός ή ένας δημόσιος υπάλληλος τίθεται αυτομάτως εκτός υπηρεσίας – Τι προβλέπει ο νέος νόμος για την αυτοδίκαιη αργία
Αυτοδίκαιη αργία στους εκπαιδευτικούς και στο Δημόσιο: πότε επιβάλλεται, πότε όχι και γιατί δεν είναι «απλή υπόθεση»
axiologisi-ekpaideftikon
Σχολεία: Αλλαγές στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ώστε να συνδεθεί άμεσα με δείκτες ποιότητας, λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας
Aρχίζει η αξιολόγηση και των μονίμων εκπαιδευτικών σε πολλές περιοχές ανά την Ελλάδα - Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να αυξηθούν οι σχολικοί...
Σχολεία: Αλλαγές στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ώστε να συνδεθεί άμεσα με δείκτες ποιότητας, λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας