1. Στόχος των προγραμμάτων είναι να προετοιμάσουν κατάλληλα τους υποψήφιους αναδόχους γονείς για την φροντίδα βρεφών, παιδιών και εφήβων ηλικίας από 0-18 ετών, και τους ανάδοχους γονείς, προκειμένου αυτοί να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα που θα ανακύψουν μετά την τοποθέτηση παιδιού σε αυτούς.
2. Τα εν λόγω προγράμματα παρέχονται δωρεάν στους συμμετέχοντες και η επιτυχής παρακολούθησή τους αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την εγγραφή των συμμετεχόντων σε αυτά στο Εθνικό Μητρώο Υποψήφιων Αναδόχων Γονέων του άρθρου 6 του ν.4538/2018 (Α’ 85).
Προγράμματα επιμόρφωσης υποψήφιων θετών γονέων και προγράμματα συνεχιζόμενης εκπαίδευσης των θετών γονέων
1. Στόχος των προγραμμάτων επιμόρφωσης είναι να προετοιμάσουν κατάλληλα τους υποψήφιους θετούς γονείς για την ανατροφή βρεφών, παιδιών και εφήβων ηλικίας από 0-18 ετών, και για την αντιμετώπιση κάθε ζητήματος που σχετίζεται με την υιοθεσία και τους θετούς γονείς, προκειμένου αυτοί να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα που θα ανακύψουν μετά την υιοθεσία.
2. Τα εν λόγω προγράμματα παρέχονται δωρεάν στους συμμετέχοντες και η επιτυχής παρακολούθησή τους αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την εγγραφή των συμμετεχόντων σε αυτά στο Εθνικό Μητρώο Υποψήφιων Θετών Γονέων του άρθρου 20 του ν.4538/2018 (Α’ 85).
Δείτε το Φ.Ε.Κ. αναλυτικά σε μορφή pdf
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Το απλό βήμα που πρέπει να κάνετε πάντα στο μπρόκολο πριν το μαγείρεμα
«Κάλτσα»: Πώς λέγεται στα ελληνικά;
Γιατί δεν πρέπει να ξεφορτώνεστε τα γρατζουνισμένα πιάτα σας
Alfavita Newsroom