Σχετικά με τα προβλήματα και δυσλειτουργίες που προέκυψαν στη διδασκαλία της γαλλικής γλώσσας
Σύνδεσμος καθηγητών Γαλλικής γλώσσας ΠΕ

Την Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Π.Ε  Ελλάδας (APFfuGRECE) κατέθεσαν Υπόμνημα στο Υπουργείο Παιδείας που αφορά σε προβλήματα και δυσλειτουργίες που προέκυψαν κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2018-2019 στη κατανομή των τμημάτων και στην απρόσκοπτη διδασκαλία της γαλλικής ως 2ης ξένης γλώσσας και στις δύο βαθμίδες εκπαίδευσης, καθώς και σε ζητήματα υπηρεσιακής και εργασιακής φύσεως των εκπαιδευτικών ΠΕ05 γαλλικής γλώσσας και φιλολογίας. Κατά την κατάθεση του Υπομνήματος στο γραφείο Πρωτοκόλλου της Γενικής Γραμματείας του Υ.Π.Π.Ε.Θ πληροφορηθήκαμε την αποχώρηση του μέχρι πρότινος Γενικού Γραμματέα κ. Γεώργιου Αγγελόπουλου και την ανάληψη των καθηκόντων του νέου κ. Ηλία Γεωργαντά με τον οποίο αιτηθήκαμε συνάντηση το συντομότερο δυνατό για να συζητήσουμε και δια ζώσης τα ζητήματα αιχμής και τα σοβαρά εκκρεμή θέματα που ταλανίζουν τον κλάδο μας και για τα οποία επιβάλλεται το υπουργείο να μεριμνήσει άμεσα.

Σε ολιγόλεπτη δε συζήτηση, λόγω αποχαιρετιστήριας συνάντησης των αρμοδίων των τμημάτων με τον αποχωρούντα Γενικό Γραμματέα,  τα μέλη του Δ.Σ του Συνδέσμου μας διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο συνεργάτη του γραφείου του Γενικού Γραμματέα κ. Γεώργιο Κρατημένο για την απαράδεκτη στάση διευθυντών σχολικών μονάδων, οι οποίοι διένεμαν παράνομα αιτήσεις σε μαθητές της Α’ τάξης των γυμνασίων για αλλαγή της γλώσσας που είχαν επιλέξει στα δημοτικά σχολεία από όπου αποφοίτησαν παραβιάζοντας τον νόμο και τα υπερπληθή τμήματα που δημιουργούνται ή και την αδυναμία δημιουργίας τμημάτων 2ης ξένης γλώσσας σύμφωνα με την επιλογή των μαθητών, λόγω της σε ισχύ εγκυκλίου σε δημοτικά και γυμνάσια που απαγορεύει την δημιουργία περισσοτέρων τμημάτων 2ης ξένης γλώσσα. Το αποτέλεσμα, όπως δυστυχώς γνωρίζουμε έγκειται στις «αλχημείες» των εκάστοτε διευθυντών των σχολείων εις βάρος της ξένης γλώσσας και στην απώλεια ωρών για τους συναδέλφους μας με ό,τι συνεπάγεται αυτό για το εργασιακό τους μέλλον.

Ο κ. Κρατημένος μας απάντησε ότι πρέπει να καταγγέλονται όσοι τυχόν παρανομούν , καθώς η επιλογή της γλώσσας από το δημοτικό συνεχίζεται και στο γυμνάσιο σύμφωνα με τον νόμο. Οσον αφορά στην επιστροφή σε παράλληλα τμήματα ξένης γλώσσας δεν προβλέπεται τίποτα διαφορετικό από τα ισχύοντα.

Συνάδελφοι/Συναδέλφισσες ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι δύσκολος και μακρύς, γι αυτό και χρειάζεται η συσπείρωση όλων μας, γιατί μονάχα συλλογικά και αγωνιστικά έχουμε τη δυνατότητα να αναβαθμίσουμε τον κλάδο μας και να πετύχουμε βιώσιμες λύσεις στα ζητήματα που μας απασχολούν.

Για το Δ.Σ

best of network

σχετικά άρθρα

Συντονιστικό Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών: Και σήμερα και αύριο και όσο χρειαστεί αυτή η μάχη θα κερδηθεί
Συντονιστικό Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών: Και σήμερα και αύριο και όσο χρειαστεί αυτή η μάχη θα κερδηθεί
Για την παράσταση διαμαρτυρίας στη Γλυφάδα
Συντονιστικό Αναπληρωτών-Αδιόριστων Εκπαιδευτικών: Και σήμερα και αύριο και όσο χρειαστεί αυτή η μάχη θα κερδηθεί