Θάφτηκαν λειτουργικά κενά νηπιαγωγών και στην Πιερία
ΓΙΑ ΤΗ Β’ ΦΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΠΥΣΠΕ ΣΕ ΠΥΣΠΕ

Μετά τη διαμαρτυρία των δασκάλων της  Θεσσαλονίκης, και οι νηπιαγωγοί που είχαν αιτηθεί την απόσπασή τους στο ΠΥΣΠΕ Πιερίας, διαμαρτύρονται εγγράφως στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας για την απόκρυψη λειτουργικών κενών κατά τη διαδικασία της Β’ φάσης των αποσπάσεων και ζητούν τη διενέργεια συμπληρωματικών αποσπάσεων πριν την 1η Σεπτεμβρίου.

ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Των μόνιμων εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ60 Ευφραξίας Χατζηαδάμου, κατοίκου Κατερίνης, οδός Πλ. Αιμιλίου Ξανθοπούλου 7, Πετρούλας Τσαμπούλη, κατοίκου Κατερίνης, οδός Εθνικής αντίστασης 49 και Χαρίκλειας Παπαδοπούλου, κατοίκου Κατερίνης, οδός Κουντουριώτου 7β.

Κοινοποίηση:

  1. κ.  Υπουργό Παιδείας – Έρευνας και Θρησκευμάτων
  2. Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας
  3. Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας

Είμαστε μόνιμοι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ60 νηπιαγωγών με οργανικές θέσεις σε μακρινές από τον τόπο συμφερόντων μας περιοχές που είναι η Πιερία. Κάθε χρόνο καταθέτουμε αιτήσεις μετάθεσης, χωρίς αποτέλεσμα λόγω έλλειψης οργανικών κενών και στη συνέχεια αιτήσεις απόσπασης, οι οποίες ικανοποιούνται ή όχι αναλόγως του αριθμού των λειτουργικών κενών στο ΠΥΣΠΕ Πιερίας.

Τη φετινή χρονιά, μετά τον υπολογισμό των υπεραριθμιών και της α’ φάσης των κατά προτεραιότητα αποσπάσεων προέκυψαν στο ΠΥΣΠΕ Πιερίας έξι (6) λειτουργικά κενά του κλάδου ΠΕ60 Νηπιαγωγών.

Ενόψει της διαδικασίας της β’ φάσης των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ τα λειτουργικά αυτά κενά δηλώθηκαν  αρμοδίως  από την Διεύθυνση  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας, με έκπληξή μας όμως διαπιστώσαμε ότι στο ΚΥΣΠΕ που συνεδρίασε την 27-8-2018 για την ολοκλήρωση της διαδικασίας δεν δόθηκε κανένα κενό στον κλάδο ΠΕ60 για το ΠΥΣΠΕ Πιερίας, ματαιώνοντας έτσι κάθε προσδοκία για απόσπαση, τόσο ημών, όσο και άλλων συναδέλφων μας που έκαναν αίτηση για απόσπαση στο ΠΥΣΠΕ Πιερίας.

Η κατάσταση που διαμορφώνεται φέρνει και πάλι αναστάτωση στις οικογένειές μας, καθώς πρέπει να φύγουμε από την μόνιμη οικογενειακή κατοικία μας στην Πιερία σε μακρινά μέρη (Ρέθυμνο π.χ. η πρώτη από μας) παίρνοντας μαζί μας παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας, (τρίτεκνη μάλιστα η δεύτερη από εμάς) μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες και με ενοίκια κατοικιών που ανέρχονται σε πολλές εκατοντάδες ευρώ μηνιαίως. Και όλα αυτά τη στιγμή που υπάρχουν έξι (6) λειτουργικά κενά στον τόπο συμφερόντων μας, η απόκρυψη των οποίων δημιουργεί εύλογα ερωτήματα.

Ποιος είναι ο λόγος του δεν δόθηκαν στο ΚΥΣΠΕ τα έξι (6) αυτά λειτουργικά κενά, τα οποία είναι πραγματικά; Από ποιον θα καλυφθούν αυτά τα κενά; Μήπως σε λίγες μέρες δηλωθούν ενόψει της διαδικασίας πρόσληψης των αναπληρωτών; Εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον από μόνιμους εκπαιδευτικούς για την κάλυψη αυτών των κενών δεν πρέπει κατά προτεραιότητα να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις αυτών; Γι’ αυτό άλλωστε δεν προηγείται η διαδικασία των αποσπάσεων  αυτής της τοποθέτησης αναπληρωτών;

Επειδή στο ΠΥΣΠΕ Πιερίας υπάρχουν έξι (6) λειτουργικά κενά στον κλάδο ΠΕ60 Νηπιαγωγών.

Επειδή έχουμε κάνει νόμιμα και εμπρόθεσμα αιτήσεις απόσπασης στο ΠΥΣΠΕ Πιερίας.

Επειδή η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας αρμοδίως και εμπροθέσμως δήλωσε τα  έξι (6) λειτουργικά κενά στον κλάδο ΠΕ60 Νηπιαγωγών ενόψει της διενέργειας της β’ φάσης των αποσπάσεων.

Επειδή αυθαίρετα, αναιτιολόγητα, καταχρηστικά και καθ’ υπέρβαση εξουσίας δεν δηλώθηκαν στο ΚΥΣΠΕ τα λειτουργικά κενά του ΠΥΣΠΕ Πιερίας στον κλάδο ΠΕ60 Νηπιαγωγών, ώστε βάσει αυτών να διενεργηθεί η β’ φάση αποσπάσεων.

Επειδή η μη κάλυψη, υφισταμένων κατά το χρόνο διενέργειας των αποσπάσεων,  λειτουργικών κενών από μόνιμους εκπαιδευτικούς που κατέθεσαν αίτηση για την κάλυψη αυτών αντίκειται  σκανδαλωδώς στις αρχές της χρηστής διοίκησης και της προστασίας της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης.

Ενόψει όλων των παραπάνω  ζητούμε άμεση λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με τη διενέργεια συμπληρωματικών αποσπάσεων για την κάλυψη των έξι (6) λειτουργικών κενών του ΠΥΣΠΕ Πιερίας  και μάλιστα πριν την 1η  Σεπτεμβρίου 2018, οπότε και θα πρέπει να παρουσιαστούμε στα σχολεία μας.

Κατερίνη 28-8-2018

 

Με τιμή

 

Ευφραξία Χατζηαδάμου

Πετρούλα Τσαμπούλη

Χαρίκλεια Παπαδοπούλου

σχετικά άρθρα

Σχολεία ανοιχτά με τους μαθητές να «απέχουν»: Ευθύνη όχι μόνο της Πολιτείας, μα και των γονέων
Σχολεία ανοιχτά με τους μαθητές να «απέχουν»: Ευθύνη όχι μόνο της Πολιτείας, μα και των γονέων
Σίγουρα, την πρώτιστη ευθύνη της τραγελαφικής κατάστασης φέρει η Πολιτεία που έδωσε την ανεξέλεγκτη δυνατότητα να απουσιάσουν από τα σχολεία οι...
Σχολεία ανοιχτά με τους μαθητές να «απέχουν»: Ευθύνη όχι μόνο της Πολιτείας, μα και των γονέων
Οι επιπτώσεις από την υποβαθμισμένη Επαγγελματική Εκπαίδευση
Οι επιπτώσεις από την υποβαθμισμένη Επαγγελματική Εκπαίδευση
Η εκπαίδευση, το σχολείο ως κοινωνικός θεσμός οφείλει να προσαρμόζεται, να συμβαδίζει με τα κοινωνικά δρώμενα. Έχει γίνει αντιληπτό αυτό στους...
Οι επιπτώσεις από την υποβαθμισμένη Επαγγελματική Εκπαίδευση
ΕΟΔΥ: Αναλυτικές οδηγίες για την επαναλειτουργία δημοτικών, νηπιαγωγείων, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών
ΕΟΔΥ: Αναλυτικές οδηγίες για την επαναλειτουργία δημοτικών, νηπιαγωγείων, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών
Αναλυτικές οδηγίες ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολικών μονάδων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
ΕΟΔΥ: Αναλυτικές οδηγίες για την επαναλειτουργία δημοτικών, νηπιαγωγείων, παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών