Τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών των ειδικών μαθημάτων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας και η εικόνα που προκύπτει «δείχνει» ότι, κατά βάση, οι βαθμολογίες στα ειδικά μαθήματα κινήθηκαν μεταξύ του 12 και του 18.
Ειδικότερα, τις καλύτερες επιδόσεις είχαν συνολικά οι μαθητές των ΓΕΛ που εξετάστηκαν στα Ισπανικά, με το 35,57% εξ αυτών να έχουν επίδοση μεταξύ 15 και 18 και το 28,35% να αγγίζουν το «'Αριστα» (βαθμολογία 18-20).
Στη συνέχεια, τους περισσότερους αριστούχους, με βαθμολογία από 18 έως και 20, είχαν τα μαθήματα του ελέγχου μουσικών ακουστικών ικανοτήτων (17,22%) και του γραμμικού σχεδίου (16,46%).
Στον αντίποδα, οι χειρότερες επιδόσεις σημειώθηκαν στο μάθημα της Αρμονίας, αφού συνολικά, το 33,46% πήρε βαθμό κάτω της βάσης (0-10). Ακολουθούν σε χαμηλές επιδόσεις το μάθημα των Αγγλικών (32,80% των βαθμολογιών κάτω της βάσης) και των Ιταλικών (25,77%).
Γενικά, πάντως, τη μεγαλύτερη συγκέντρωση βαθμολογιών από 15 έως 18 έχουν το γραμμικό σχέδιο (43,99% των υποψηφίων), τα Ισπανικά (35,57%), τα Ιταλικά (32,54%), τα Γερμανικά (26,89%) και ο έλεγχος μουσικών ακουστικών ικανοτήτων (26,03%).
Αντίστοιχα, τα μαθήματα στα οποία οι υποψήφιοι συγκέντρωσαν κατά κύριο λόγο από 12 έως 15, είναι το ελεύθερο σχέδιο (42 %), τα Γαλλικά (34,92%), τα Αγγλικά (27,79%) και η Αρμονία (23,49%).
Όσον αφορά στα ΕΠΑΛ, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η συντριπτική πλειονότητα των υποψηφίων (72,79%) έγραψε κάτω από 10.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!
Πολύ σημαντική ανακοίνωση της Πειραιώς για όλους τους χρήστες- Τι πρέπει να κάνετε
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ