Thumbnail
Του Τάκη Ρουμπή, Αιρετού ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΩΝ ΠΕ70 – ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕ06, ΠΕ11, ΠΕ60, ΠΕ70 και ΠΕ79 (Α΄ ΦΑΣΗ)

Α) Στη σημερινή συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας, με την πράξη 20/29-05-2018, πραγματοποιήθηκαν οι τοποθετήσεις των οργανικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών ΠΕ70 του 16ου Δ.Σ. Αθηνών (υποβιβάστηκε από 12/θ σε 8/θ σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ1774/18-05-2018) «Ιδρύσεις, προαγωγές, υποβιβασμοί, συγχωνεύσεις και καταργήσεις Δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων 2018-2019)».

Η συγκεκριμένη Κ.Υ.Α εκδόθηκε καθυστερημένα, αν και, σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΥΠ.Π.Ε.Θ. 154110/Δ1/18-09-2017 «Μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2018-2019», ως διαδικασία έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο. Αποτέλεσμα όλων αυτών να υπάρχει διαφοροποίηση της διαδικασίας των μεταθέσεων/τοποθετήσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.

Μετά την ανακοίνωση των μεταθέσεων από περιοχή σε περιοχή, ακολουθεί η έκδοση εγκυκλίου με αριθμ. Πρωτ.: 63971/Ε2/23-04-2018 του ΥΠ.Π.Ε.Θ. «Οδηγίες για την ολοκλήρωση των οριστικών τοποθετήσεων και βελτιώσεων θέσεων εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης» στην οποία αναφέρεται: «Ύστερα από την ολοκλήρωση της διενέργειας μεταθέσεων από περιοχή σε περιοχή των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2017-2018, παρακαλούμε για την ολοκλήρωση των οριστικών τοποθετήσεων και των μεταθέσεων από σχολείο σε σχολείο της ίδιας περιοχής μετάθεσης (βελτιώσεις), σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, μέχρι 25-5-2018».

Στη συνέχεια, και συγκεκριμένα στις 24/05/2018, μία ημέρα πριν λήξει η προηγούμενη προθεσμία, συνεχίστηκαν οι αντιφάσεις και οι παλινωδίες του Υπουργείου Παιδείας. Με το υπ’ αριθμόν 58886/Ε2/24-05-2018 έγγραφο όπου αναφέρεται ότι: «Μετά από τη δημοσίευση της αριθμ. Φ.10/77657/Δ1 Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών στο με αριθμ. ΦΕΚ 1774/ τ. Β/ 18-05-2018, παρακαλούμε να ληφθούν υπόψη, κατά τη διαδικασία των τοποθετήσεων και βελτιώσεων των εκπαιδευτικών της Π.Ε., οι μεταβολές των σχολικών μονάδων στις περιοχές ευθύνης σας, όπως αυτές προσδιορίζονται στην ανωτέρω Κ.Υ.Α.» προκαλείται νέα αναστάτωση και σύγχυση.

Και όλα αυτά, όταν στο άρθρο 4 του Π.Δ.50/1996 «Πίνακες οργανικής σύνθεσης διδακτικού προσωπικού», σαφέστατα αναφέρεται ότι: «Για τη σύνταξη των τελικών πινάκων οργανικής σύνθεσης διδακτικού προσωπικού, κατά περιοχή μετάθεσης, οι διευθύνσεις προσωπικού Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της Κ.Υ. του ΥΠΕΠΘ υπολογίζουν και τις θέσεις που προκύπτουν από ιδρύσεις ή προαγωγές σχολείων ή άλλη μεταβολή της οργανικότητας των σχολικών μονάδων…».

Β) Οι δηλώσεις προτίμησης εκπαιδευτικών ΠΕ06, ΠΕ11, ΠΕ60, ΠΕ70 και ΠΕ79 (Α΄ Φάση) που είναι στη διάθεση, καθώς και όσων ζητούν βελτίωση θέσης εντός ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας θα υποβληθούν από την Τρίτη 29/05/2018 έως και την Κυριακή 03/06/2018 αποκλειστικά μέσω του Online Συστήματος Διαχείρισης Μητρώου Εκπαιδευτικών και Υποβολής Αιτήσεων Μεταθέσεων (https://teachers.minedu.gov.gr) με βάση τα οργανικά κενά τα οποία και επικυρώθηκαν στη σημερινή συνεδρίαση.

Μεταξύ των είκοσι σχολικών μονάδων μπορούν να δηλωθούν από τους/τις εκπαιδευτικούς και πιθανά οργανικά κενά, καθώς υπάρχει περίπτωση να προκύψει οργανικό κενό, από τους/τις εκπαιδευτικούς που έχουν υποβάλει αίτηση βελτίωσης θέσης, κατά τη διαδικασία των τοποθετήσεων.

Μετά τη διαδικασία της Α΄ φάσης και εφόσον υπάρχουν εκπαιδευτικοί που ήταν στη διάθεση και δεν τοποθετήθηκαν, θα ακολουθήσει η διαδικασία της Β΄ φάσης (νέες δηλώσεις προτίμησης, χωρίς πλέον πιθανά οργανικά κενά) και τέλος η διαδικασία της Γ΄ φάσης (υποχρεωτική τοποθέτηση στα εναπομείναντα οργανικά κενά με βάση τις λιγότερες μονάδες μετάθεσης, σύμφωνα με το άρθρο 13, παρ. 2 του Π.Δ.100/1997).

Γ) Δεν προσδιορίστηκαν από το ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας τα οργανικά κενά των κλάδων ΠΕ05, ΠΕ07, ΠΕ86 και ΠΕ91 λόγω μη δημοσίευσης σε ΦΕΚ της υπουργικής απόφασης «Κατανομή οργανικών θέσεων ειδικοτήτων κλάδων ΠΕ05-Γαλλικής Γλώσσας, ΠΕ07-Γερμανικής Γλώσσας, ΠΕ08-Καλλιτεχνικών Μαθημάτων, ΠΕ86-Πληροφορικής και ΠΕ91-Θεατρικής Αγωγής σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης». (σ.σ. Στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας δεν υπάρχουν εκπαιδευτικοί ΠΕ08-Καλλιτεχνικών Μαθημάτων από μετάταξη).

Δ) Οι εκπαιδευτικοί που θα έχουν μετατεθεί ή τοποθετηθεί οργανικά, μετά την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας, καθώς και οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί Ειδικής και Γενικής Αγωγής της Α΄ Αθήνας θα μπορούν (εφόσον επιθυμούν) να υποβάλουν αίτηση απόσπασης εντός ΠΥΣΠΕ (θα βγει σχετική πρόσκληση υποβολής αιτήσεων μετά το πέρας της διαδικασίας).

Ε) Οι αιτήσεις αμοιβαίας μετάθεσης, εντός ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας, θα μπορούν να υποβληθούν μέσα σε δεκαπέντε (15) ημέρες από την ολοκλήρωση της διαδικασίας των μεταθέσεων/τοποθετήσεων (άρθρο 10 του Π.Δ.50/1996 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 9 του Π.Δ.100/1997 και άρθρο 15, παρ. 13 του Π.Δ.50/1996).

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Πολύ σημαντική ανακοίνωση της Πειραιώς για όλους τους χρήστες- Τι πρέπει να κάνετε

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φοιτητές
Πανελλήνιες εξετάσεις 2025: Άνοιξε η πλατφόρμα ενημέρωσης μέσω SMS για τα αποτελέσματα
Από την Τρίτη 17 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων μπορούν να εγγραφούν στην ειδική πλατφόρμα για να λαμβάνουν άμεσα και με ασφάλεια...
Πανελλήνιες εξετάσεις 2025: Άνοιξε η πλατφόρμα ενημέρωσης μέσω SMS για τα αποτελέσματα
μωρό
Θεσσαλονίκη: Γονείς άφησαν μωρό που έκλαιγε στο μπαλκόνι και κοιμήθηκαν με κλειστές τις μπαλκονόπορτες
Οι γονείς κοιμόντουσαν με κλειστές πόρτες – Συνελήφθησαν για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο
Θεσσαλονίκη: Γονείς άφησαν μωρό που έκλαιγε στο μπαλκόνι και κοιμήθηκαν με κλειστές τις μπαλκονόπορτες
Ευαγγελική Σχολή Νέας Σμύρνης
«Μαριέττα Γιαννάκου»: Εκτός ανακαινίσεων 38 από τα 40 σχολεία της Νέας Σμύρνης – Καταγγελία για αποκλεισμό χωρίς αιτιολόγηση
«Απογοητευτική η πραγματικότητα που βιώνουν κάθε μέρα μαθητές και εκπαιδευτικοί στα γερασμένα και ελλιπώς συντηρημένα Σχολικά Κτίρια της Νέας...
«Μαριέττα Γιαννάκου»: Εκτός ανακαινίσεων 38 από τα 40 σχολεία της Νέας Σμύρνης – Καταγγελία για αποκλεισμό χωρίς αιτιολόγηση