Σχολικός Αθλητισμός Δ’ Αθήνας: "Η ώρα της εκκίνησης" στις 21-25/5
Σχολικός Αθλητισμός Δ’ Αθήνας

21-25 Μαΐου  2018  στο Αθλητικό Κέντρο του Π. Φάληρου θα διεξαχθεί ο «Σχολικός Αθλητισμός Δ’ Αθήνας». 5000 μαθητές από 51 Γυμνάσια θα συμμετέχουν σε 9 αθλητικές δράσεις (Υδατοσφαίριση- Καλαθοσφαίριση- Μπάντμινκτον, Τοξοβολία, Τζούντο, Ποδόσφαιρο, Λειτουργικά Παιχνίδια, Αντισφαίριση και Ξυλορακέτες) σχεδιασμένες να προσφέρουν στα παιδιά τη χαρά της συμμετοχής, της διασκέδασης, του παιχνιδιού, της συμφιλίωσης και της διαθεματικής εκπαίδευσης. Συνδιοργανωτές και αρωγοί της εμφανιζόμενης προσπάθειας η Οργανωτική Επιτροπή Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Δ’ Αθήνας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής του Νότιου Τομέα, τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (Be Active) και το Δήμο Παλαιού Φαλήρου.
Στην συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε  την Τετάρτη 16 Μαΐου 2018 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλίμου «Βασίλης Κατσής», απηύθυναν χαιρετισμό οι διευθυντές εκπαίδευσης Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας κ. Βαρελάς Αριστοτέλης και Κέντρος Γεώργιος, οι σχολικοί σύμβουλοι Φυσικής Αγωγής -συντονιστές Ηρακλής Κέλλης και Μαρία Παπαδοπούλου, ο Αντιδήμαρχος του Π. Φαλήρου κ. Γιάννης Φωστηρόπουλος και η Πρόεδρος της σχολικής επιτροπής του Δήμου Αλίμου κ. Σύρμα.

Την παρουσίαση της δράσης ως προς τα οφέλη, το χαρακτήρα της, την φιλοσοφία, το σκοπό και τους συμμετέχοντες φορείς παρουσίασε η υπεύθυνη της ομάδας φυσικής αγωγής κ. Μαρία Τσανάκα και το λογότυπο και τα δημιουργικά  ο εκπαιδευτικός γραφιστικής του ΕΠΑΛ Αλίμου κ. Άγγελος Κωνσταντινίδης. Για τη διαθεματική προσέγγιση της δράσης  με το πρόγραμμα ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης αθλητικών παπουτσιών ενημέρωσε ο εκπρόσωπος του "ινστιτούτου ομάδα για τον κόσμο"  Γεώργιος Καζαντζόπουλος. Στη συνέντευξη παρευρέθηκαν εκπρόσωποι ομοσπονδιών που μετέχουν και η Ολυμπιονίκης του Τζούντο Μαρία Καραγιαννοπούλου.

 

ΟΦΑ Δ’ ΑΘΗΝΑΣ

σχετικά άρθρα

Η Αθήνα «ντύθηκε» στα γιορτινά 
Η Αθήνα «ντύθηκε» στα γιορτινά 

Επίσημα πλέον, η Αθήνα βρίσκεται στον παλμό των Χριστουγέννων. «Από την καρδιά της πόλης, εδώ από την πλατεία Συντάγματος, η Αθήνα στέλνει σήμερα...

Η Αθήνα «ντύθηκε» στα γιορτινά