Thumbnail
Επιστολη΄στον Γαβρόγλου

Επιστολή στον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, απέστειλε η ΟΛΜΕ, ζητώντας να διατεθούν οι δύο πρώτες ή οι δύο τελευταίες ώρες μίας ημέρας του σχολικού προγράμματος για την υλοποίηση αντιπολεμικών δράσεων.

Η επιστολή της ΟΛΜΕ έχει ως εξής:

"Κύριε Υπουργέ,

Όπως είναι γνωστό, το τελευταίο χρονικό διάστημα πραγματοποιείται ωμή παρέμβαση όλων των μεγάλων δυνάμεων στη Συρία, με στόχο την εξυπηρέτηση γεωπολιτικών και οικονομικών συμφερόντων.

Ο λαός της Συρίας υφίσταται τις επιπτώσεις ενός βάρβαρου πολέμου, που απαξιώνει την ανθρώπινη ζωή, καλλιεργεί την ανασφάλεια και τον τρόμο, οδηγεί στην καταστροφή των βασικών υποδομών και στην προσφυγιά.

Επειδή η κλιμάκωση της σύγκρουσης των μεγάλων δυνάμεων στη Συρία δημιουργεί επικίνδυνες καταστάσεις για όλες τις χώρες της περιοχής, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, η μόνη λύση, είναι η ειρηνική διευθέτηση της Συριακής κρίσης, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον θεωρούμε επιβεβλημένη την ευαισθητοποίηση των μαθητών στα ζητήματα της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και της καλλιέργειας αντιπολεμικής συνείδησης. 

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητά από τον Υπουργό Παιδείας, να διατεθούν οι δύο τελευταίες ή οι δύο πρώτες ώρες μίας ημέρας του σχολικού προγράμματος προκειμένου –με πρωτοβουλία των συναδέλφων εκπαιδευτικών-  να υλοποιηθούν δράσεις στο πλαίσιο αυτό."

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο Προσκλητήριο Προσλήψεων Εκπαιδευτών Ενηλίκων: Αφορά όλα τα πτυχία ΑΕΙ-ΤΕΙ - Πιστοποιηθείτε άμεσα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 22/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Κουζίνα
Ντουλάπια της κουζίνας: Πώς να εξαφανίσετε το επίμονο λίπος χωρίς χημικά και έξοδα
Ντουλάπια της κουζίνας: Το απλό κόλπο για να εξαφανιστούν τα λίπη σε χρόνο ρεκόρ με 1 βασικό υλικό
Ντουλάπια της κουζίνας: Πώς να εξαφανίσετε το επίμονο λίπος χωρίς χημικά και έξοδα
Πατάτες
Ξεχάστε τον παραδοσιακό φούρνο: Το κόλπο των σεφ για «ψητή» πατάτα σε κάτω από 10 λεπτά
Ούτε φούρνος ούτε κουζίνα: To κόλπο των σεφ για να μαγειρέψετε μια πατάτα στο φούρνο σε λιγότερο από 10 λεπτά
Ξεχάστε τον παραδοσιακό φούρνο: Το κόλπο των σεφ για «ψητή» πατάτα σε κάτω από 10 λεπτά
prosfygopoula
ΕΛΜΕ Πειραιά: Δικαίωση για τις Τάξεις Υποδοχής Προσφύγων – «Συνεχίζουμε τον αγώνα»
«Τα τεράστια προβλήματα που αφορούν την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων παραμένουν»
ΕΛΜΕ Πειραιά: Δικαίωση για τις Τάξεις Υποδοχής Προσφύγων – «Συνεχίζουμε τον αγώνα»