Κέντρα μελέτης με 100€/τ.μ, κάτεργα για τους Εκπαιδευτικούς και χωρίς ασφάλεια για τους μαθητές!
Τι καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ

Για ντοκουμέντο-ντροπή κάνει λόγο η ΟΙΕΛΕ, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα διαφημιστικό φυλλάδιο για επενδύσεις σε κέντρα μελέτης

Στη σχετική ανακοίνωση-καταγγελία αναφέρεται ότι το φυλλάδιο προμοτάρει το άνοιγμα τέτοιων κέντρων με ελλιπέστατες υποδομές, ελάχιστο κόστος και μισθούς πείνας για τους εκπαιδευτικούς που θα απασχολούνται εκεί, τους οποίους ορίζει εκ των προτέρων ως μερικής απασχόλησης.

Ταυτόχρονα τίθεται σε κίνδυνο και η ασφάλεια και η υγεία των μαθητών, καθώς δεν υπάρχει κανένας έλεγχος για την καταλληλότητα των υποδομών.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση-καταγγελία της ΟΙΕΛΕ:

"Ένα ντοκουμέντο ντροπής δίνει σήμερα στην δημοσιότητα η ΟΙΕΛΕ. Το Franchise Point «διαφημίζει» σε υποψήφιους… επενδυτές το άνοιγμα Κέντρου Μελέτης υπό την επωνυμία του με τριτοκοσμικούς όρους, δηλ. σε κτήρια που δεν τηρούν ούτε τα στοιχειώδη (και που φυσικά δεν ελέγχει κανείς) και με μισθούς πείνας για τους άτυχους εκπαιδευτικούς και τους υπόλοιπους εργαζόμενους που θα εργασθούν εκεί.  

Όπως μπορεί να διαβάσει κανείς στο φυλλάδιο που αποστέλλει το Franchise Point η …επένδυση για το χώρο ανέρχεται στα 100 ευρώ το τετραγωνικό (!!), ήτοι για ένα χώρο 40 τετραγωνικών ο επίδοξος «κεντρομελετάρχης» θα επενδύσει 4.000 ευρώ! Επιπλέον, εμμέσως πλην σαφώς στο φυλλάδιο υπάρχει η ομολογία για μια φτηνή επένδυση χαμηλότατου κόστους (και εργασιακού). Σε κάποιο σημείο του φυλλαδίου αναγράφεται πως η γενική επένδυση απαιτεί ελάχιστα χρήματα, ενώ οι εκπαιδευτικοί (τους ορίζει μάλιστα 2 σε αριθμό!) θα πληρώνονται ως μερικής απασχόλησης! Αυτό αποτελεί ξεκάθαρη ομολογία αμοιβών πείνας και παραβίασης κάθε όρου της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας, καθώς, όπως όλοι γνωρίζουν, τα κέντρα μελέτης είναι ανοιχτά τουλάχιστον 8 με 10 ώρες την ημέρα. Επομένως οι εκπαιδευτικοί θα πληρώνονται κατά πάσα πιθανότητα με 2-3 ευρώ την ώρα στην καλύτερη των περιπτώσεων!

Από το φυλλάδιο που δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα προκύπτει ότι η κατάσταση στον χώρο των κέντρων μελέτης έχει ξεφύγει από κάθε όριο, ενώ με τις «επενδύσεις» της δεκάρας τίθενται σε άμεσο κίνδυνο η υγεία και ασφάλεια μαθητών και εργαζόμενων (καθώς τα κτήρια δεν ελέγχονται από κανένα) όσο φυσικά για τις εργασιακές σχέσεις των διδασκόντων, ούτε λόγος…

Πλέον το μπαλάκι για το κρίσιμο θέμα των Κέντρων Μελέτης έχει περάσει στην πλευρά της πολιτείας. Ελπίζουμε άμεσα να ξεκινήσει ο διάλογος που έχει αναγγείλει ο Υπουργός με τους Κοινωνικούς Φορείς για να μπει επιτέλους μια τάξη στο χώρο και να μην αιμορραγούν εργαζόμενοι αλλά και δημόσια Ταμεία."

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ

 

 

best of network

σχετικά άρθρα

Παρεμβάσεις για Σύστημα Διορισμών: Θεσπίζεται προσοντολόγιο-Υλοποιούνται όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι
Παρεμβάσεις για Σύστημα Διορισμών: Θεσπίζεται προσοντολόγιο-Υλοποιούνται όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι
Αντιδράσεις των εκπροσώπων σε ΔΟΕ-ΟΛΜΕ για τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου
Παρεμβάσεις για Σύστημα Διορισμών: Θεσπίζεται προσοντολόγιο-Υλοποιούνται όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι