Thumbnail
Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση

Για μη υλοποίηση των δεσμεύσεών του αναφορικά με το ζήτημα του ΕΟΠΠΕΠ κατηγορεί η ΑΔΕΔΥ τον Υφυπουργό Παιδείας Δημήτρη Μπαξεβανάκη, ενώ αναφέρει ότι "αλλά με αιφνιδιαστική φωτογραφική τροπολογία ομολογεί πως οι μέχρι σήμερα πρακτικές του για τον ΕΟΠΠΕΠ ήταν εξόχως προβληματικές".

Την ίδια ώρα η ΑΔΕΔΥ καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και την Κυβέρνηση να αποσύρουν την τροπολογία και να υλοποιήσουν τη δέσμευση που ανέλαβαν απέναντι στους εργαζόμενους του Οργανισμού και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

"Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., μετά τη συνάντηση της με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Μπαξεβανάκη για το θέμα του ΕΟΠΠΕΠ, είχε δηλώσει ότι θα αναμένει τις παρεμβάσεις του Υφυπουργού και θα επανατοποθετηθεί στο θέμα, ανάλογα με τις εξελίξεις που θα υπάρξουν (Δελτίο Τύπου 69/9-2-2018).

Δυστυχώς, ο Υφυπουργός όχι μόνο δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις του προς την Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αλλά με αιφνιδιαστική φωτογραφική τροπολογία ομολογεί πως οι μέχρι σήμερα πρακτικές του για τον ΕΟΠΠΕΠ ήταν εξόχως προβληματικές και εκτός νόμου και επιχειρεί με προκλητικό τρόπο, θυμίζοντας τακτοποιήσεις «ημετέρων» άλλων εποχών, να διασώσει τη Διευθύνουσα Σύμβουλο του ΕΟΠΠΕΠ. Πιο συγκεκριμένα:

– Αλλάζει τη διαδικασία έκδοσης Κανονισμού Λειτουργίας, αναγνωρίζοντας ότι η Υ.Α. που εξέδωσε τον Δεκέμβριο του 2017 με τον Κανονισμό Λειτουργίας του ΕΟΠΠΕΠ ήταν παράνομη. Δικαιώνονται, συνεπώς, οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ) στο ΔΣ του ΕΟΠΠΕΠ, που από την πρώτη στιγμή ανέδειξαν το σοβαρότατο αυτό ζήτημα, επισημαίνοντας ότι ο Κανονισμός αυτός απαιτεί, εφόσον περιλαμβάνει και εργασιακά ζητήματα, την υπογραφή και του Υπουργού Εργασίας.

– Καλύπτει νομοθετικά τον διορισμό της Διευθύνουσας Συμβούλου και μάλιστα με αναδρομική ισχύ. Ο Υφυπουργός, με την κατάθεση αυτής της ρύθμισης,  ομολογεί πως η τοποθέτηση της κ. Γιαννακοπούλου στη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου ήταν παράνομη, καθώς η απόσπασή της από τη θέση της στο Δημόσιο δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και την Κυβέρνηση να αποσύρουν την τροπολογία και να υλοποιήσουν τη δέσμευση που ανέλαβαν απέναντι στους εργαζόμενους του Οργανισμού και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Επιπλέον, μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις, θεωρεί επιβεβλημένη την άμεση αντικατάσταση της Διευθύνουσας Συμβούλου του ΕΟΠΠΕΠ.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ."

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πότε θα βγουν οι πίνακες κατάταξης αναπληρωτών για προσλήψεις

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 17/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

manos_katrakis.jpg
Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Μάνος Κατράκης – Το βίντεο-αφιέρωμα της Φίνος Φιλμ
Η Φίνος Φιλμ τιμά τον σπουδαίο ηθοποιό με βίντεο που αναδεικνύει την επιβλητική του παρουσία και τις αλησμόνητες ερμηνείες του
Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Μάνος Κατράκης – Το βίντεο-αφιέρωμα της Φίνος Φιλμ
γιαου
Διαδηλωτές έριξαν γιαούρτια στο Λιμεναρχείο Πειραιά στην πορεία για την άφιξη του Crown Iris
Κατά την άφιξη στο Λιμεναρχείο Πειραιά, οι συμμετέχοντες πέταξαν γιαούρτια και φώναξαν συνθήματα υπέρ της Παλαιστίνης, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία...
Διαδηλωτές έριξαν γιαούρτια στο Λιμεναρχείο Πειραιά στην πορεία για την άφιξη του Crown Iris
klimatiki_allagi
Η κλιματική αλλαγή κάνει πιο «ταραχώδεις» τις πτήσεις – Οι πιο επικίνδυνες διαδρομές
Οι επιπτώσεις της υπερθέρμανσης στον αέρα: ποιες πτήσεις είναι πιο ταραχώδεις και γιατί οι αναταράξεις αυξάνονται
Η κλιματική αλλαγή κάνει πιο «ταραχώδεις» τις πτήσεις – Οι πιο επικίνδυνες διαδρομές