Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ορίζονται τα δικαιολογητικά και η διαδικασία εγγραφής για τους επιτυχόντες στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι πρωτοετείς φοιτητές δε θα χρειάζεται να μετακινηθούν προς τις πόλεις των σχολών εισαγωγής τους καθώς η εγγραφή τους θα γίνει ηλεκτρονικά.

Τονίζεται ότι η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού καθώς στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Κρήτης θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις Σχολές.

Παράλληλα, με υπουργική απόφαση ορίστηκαν οι αντιστοιχίες των τμημάτων, Εισαγωγικών Κατευθύνσεων και Προγραμμάτων Σπουδών των Πανεπιστημίων – ΤΕΙ (ΑΕΙ) και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, για τις Μετεγγραφές Φοιτητών του ακαδημαϊκού έτους 2017-2018.

Ουσιαστικά οι αντιστοιχίες δηλώνουν σε ποια τμήματα μπορούν να μεταγραφούν.

Αναλυτικότερα παρακάτω παρουσιάζονται τα αντίστοιχα τμήματα Πανεπιστημίων –ΤΕΙ (ΑΕΙ) και των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, από τα οποία δηλαδή είναι δυνατή μετεγγραφή εφόσον κάποιος εισαχθεί εκεί.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Ρεύμα: Η ηλεκτρική συσκευή που μπορεί να καίει όσο 65 ψυγεία μαζί

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Γνωρίζετε τι σημαίνει η λέξη «σωμασκία»;

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

καραανλης
Αιχμές Καραμανλή για κυβέρνηση: «Οι παρακολουθήσεις τραυματίζουν τη Δημοκρατία»
Διπλό μήνυμα για ελληνοτουρκικά και κράτος δικαίου – Σκληρή προειδοποίηση για τη «Γαλάζια Πατρίδα»
Αιχμές Καραμανλή για κυβέρνηση: «Οι παρακολουθήσεις τραυματίζουν τη Δημοκρατία»
νηπιο
Θρίλερ στην Κρήτη με τα αδέρφια της 3χρονης: «Κανείς δεν ξέρει πού είναι τα δύο παιδιά»
Σοκαριστικές καταγγελίες για την υπόθεση κακοποίησης – «Δεν υπάρχουν στοιχεία θανάτου, ούτε ίχνη ταφής», λέει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ
Θρίλερ στην Κρήτη με τα αδέρφια της 3χρονης: «Κανείς δεν ξέρει πού είναι τα δύο παιδιά»