Thumbnail
Οι δηλώσεις του Υπουργεού Παιδείας για τις αλλαγές που έρχονται στο Λύκειο

Μιλώντας στον 105.5 Στο Κόκκινο ο κ. Γαβρόγλου σε ό,τι αφορά τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο Λύκειο, δήλωσε ότι θα γίνουν σταδιακά και χωρίς εκπλήξεις με πρώτο στόχο την αναμόρφωση της Β΄ και Γ΄ τάξης και δεύτερο στόχο τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Οι αλλαγές θα αφορούν τους μαθητές που φέτος θα πάνε στην Α’ Λυκείου, αν και στη συγκεκριμένη τάξη δε θα υπάρξει τροποποίηση προγραμμάτων» είπε ο υπουργός Παιδείας. Διευκρίνισε ότι οι αλλαγές αφορούν κυρίως τα προγράμματα σπουδών στην Β’ και Γ’ Λυκείου από το σχολικό έτος 2018-2019 με κεντρικό άξονα την αποσύνδεση των δύο πρώτων τάξεων από τη διαδικασία των πανελλαδικών και την δραστική μείωση μαθημάτων και ύλης.

«Η πρότασή μας κρίνει ότι δεν είναι παράλογο να ολοκληρώνονται οι εγκύκλιες σπουδές στην Β’ Λυκείου» εξήγησε ο κ. Γαβρόγλου, προσθέτοντας ότι στην τελευταία τάξη του Λυκείου «μπορούμε να πάμε σε 6-7 μαθήματα».

Για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση σημείωσε ότι πρέπει να βρεθεί μια συνισταμένη τριών σημαντικών παραγόντων: 1. Ο βαθμός εισαγωγής να υπολογίζεται ενδοσχολικά σε ένα ποσοστό μαθημάτων, 2 Να διατηρηθεί το αδιάβλητο των εξετάσεων και 3. Να μη χαθεί ο παιδαγωγικός χαρακτήρας της Γ’ Λυκείου.

«Πρέπει να θέσουμε ένα σημαντικό ερώτημα στην ελληνική κοινωνία. Είναι ευχαριστημένη με το Λύκειο σήμερα; Τι ρόλο παίζουν οι εγκύκλιες σπουδές και τι ρόλο τα μαθήματα για το Πανεπιστήμιο; Ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση; Αυτό πάμε να λύσουμε».

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι οι γονείς θα πρέπει να ωθούν τα παιδιά τους να χαίρονται τις πρώτες δύο τάξεις του Λυκείου. Σε ό,τι αφορά τις κοινωνικές σπουδές, διαβεβαίωσε ότι όχι μόνο θα διατηρηθούν αλλά και θα ενισχυθούν.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Βγήκαν οι προκηρύξεις εκπαιδευτικών - Όλα τα κριτήρια

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

aithousa-taksi-sxoleio
Ποιοι μαθητές μονογονεϊκών οικογενειών δικαιούνται την οικονομική ενίσχυση ύψους 1.000 ευρώ
Πανελλαδικές: Θεσμοθετείται το βραβείο των 1.000 ευρώ για παιδιά αγροτών – Τι αλλάζει για τους μονογονείς
Ποιοι μαθητές μονογονεϊκών οικογενειών δικαιούνται την οικονομική ενίσχυση ύψους 1.000 ευρώ
Η στιγμή που αεροσκάφος της United χτυπά φορτηγό
Δραματική στιγμή στον αέρα: Boeing 767 της United συγκρούεται με φορτηγό πριν την προσγείωση
Απίστευτο περιστατικό στο Νιούαρκ: Αεροπλάνο χτυπά στύλο φωτισμού και φορτηγό κατά την προσέγγιση
Δραματική στιγμή στον αέρα: Boeing 767 της United συγκρούεται με φορτηγό πριν την προσγείωση