Thumbnail
Τι δήλωσε ο υπουργός Παιδείας

Το σχέδιο για την κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων περιγράφει με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου. «Το σημερινό καθεστώς των Πανελλαδικών θα είναι σύντομα παρελθόν.

Για εμάς όμως η βασική προτεραιότητα είναι οι αλλαγές στο Λύκειο και ένα ισχυρό απολυτήριο. Γι' αυτό αναμορφώνουμε τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου, μειώνουμε δραστικά τα μαθήματα στις δύο τελευταίες τάξεις και δίνουμε περισσότερο χρόνο για το κάθε μάθημα, για να μπορούμε να εμβαθύνουμε. Αλλάζουμε τον τρόπο και το περιεχόμενο διδασκαλίας» σημειώνει ο υπουργός.

Αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα των αλλαγών ο κ. Γαβρόγλου επισημαίνει ότι «είναι απαραίτητο το Λύκειο να απονέμει ένα αξιόπιστο εθνικό απολυτήριο [...] Οι μαθητές θα λαμβάνουν το απολυτήριο από το σχολείο τους και με αυτό θα εισάγονται στα πανεπιστήμια. Μέχρι να φτάσουμε όμως εκεί, είναι αυτονόητο ότι θα υπάρξει ένα μεταβατικό διάστημα τριών ετών».

Για το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και τις επιθέσεις που δέχεται ο κ Γαβρόγλου λέει: «Δεν μπορώ να ανεχτώ την κατηγορία του κ. Μητσοτάκη ότι συντελείται ένα “πραγματικό έγκλημα” – δικά του λόγια – στον χώρο των πανεπιστημίων με αυτό το νομοσχέδιο. Είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα;» , ενώ παρατηρεί ότι «το σοβαρό ζήτημα είναι αν η ακαδημαϊκή κοινότητα αποδέχεται το νομοσχέδιο. Η απάντηση είναι ένα κατηγορηματικό ναι.
«Τασσόμαστε υπέρ της ενίσχυσης της Δημόσιας Παιδείας σε όλες τις βαθμίδες, της ενίσχυσης της έρευνας και της διασύνδεσής της με την ανάπτυξη. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια είναι άλλων κομμάτων το “υψηλό όραμα”. Και λυπάμαι όταν τους ακούω να κατασυκοφαντούν τα δημόσια πανεπιστήμια, τα οποία όχι μόνον έχουν προσφέρει τόσα πολλά στην ελληνική κοινωνία, αλλά και συνεχώς διακρίνονται διεθνώς» σημειώνει ο υπουργός Παιδείας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βου
Επίδομα επικινδυνότητας και μπόνους στόχων στη Βουλή: Τι αλλάζει από το 2025
Νέες προβλέψεις στον Κανονισμό της Βουλής προβλέπουν οικονομικά κίνητρα για εργαζομένους με βάση ειδικά καθήκοντα και στοχευμένες δράσεις
Επίδομα επικινδυνότητας και μπόνους στόχων στη Βουλή: Τι αλλάζει από το 2025
aspaite_-.jpg
Κατάρρευση πλατφόρμας αιτήσεων ΑΣΠΑΙΤΕ – Οι υποψήφιοι σε απόγνωση ενόψει της λήξης προθεσμίας
«Η πλατφόρμα αιτήσεων της ΑΣΠΑΙΤΕ έχει πέσει – κινδυνεύουμε να αποκλειστούμε»
Κατάρρευση πλατφόρμας αιτήσεων ΑΣΠΑΙΤΕ – Οι υποψήφιοι σε απόγνωση ενόψει της λήξης προθεσμίας
δημος καραγιαννης
Εφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος εκπαιδευτικός Δήμος Καραγιάννης
Ο Δήμος Καραγιάννης υπήρξε σε όλο του τον βίο ένας αληθινά ελεύθερος άνθρωπος. Με το ελεύθερο κι αυθόρμητο πνεύμα του προσπάθησε να μας εμπνεύσει ως...
Εφυγε από τη ζωή ο αγαπημένος εκπαιδευτικός Δήμος Καραγιάννης