Το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής της 14χρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης αποκαλύπτει στην "Αυγή" της Κυριακής ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου.
Ο σχετικός νόμος θα ψηφιστεί το φθινόπωρο και θα προβλέπει υποχρεωτική φοίτηση στα σχολεία για παιδιά και εφήβους 4 έως 18 ετών.
Ο Κ. Γαβρόγλου εξηγεί ποια μαθήματα θα αλλάξουν από το Σεπτέμβριο στα σχολεία και προαναγγέλλει πιλοτική εφαρμογή των αλλαγών στην Ιστορία
Συνέντευξη στην Μίνα Κωστοπούλου
Σε συνέντευξή του στην Αυγή της Κυριακής ο Υπουργός Παιδείας αναφορικά με το θέμα της επέκτασης της υποχρεωτικής εκπαίδευσης δήλωσε:
-Έχετε εξαγγείλει υποχρεωτική εκπαίδευση για 14 χρόνια, από τα 9 σήμερα. Σε τι ορίζοντα θα γίνει;
-Το φθινόπωρο θα ψηφιστεί ο νόμος για την 14χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση. Την επόμενη χρονιά θα είναι υποχρεωτικές η Α και Β Λυκείου. Σε τρία χρόνια θα είναι υποχρεωτική η φοίτηση μέχρι και την Γ Λυκείου και από τεσσάρων ετών στο Προνήπιο. Με την 14χρονη υποχρεωτική εκπαίδευση απαντάμε σε ένα πάγιο αίτημα των δημορκατικών δυνάμεων της χώρας και της εκπαιδευτικής κοινότητας. Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να παρέχει τη δυνατότητα αυτή, είναι όμως και υποχρέωση της κοινωνίας να ανταποκριθεί.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 12/05
ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ