Εκπαίδευση

Ο Κώστας Γαβρόγλου απαντάει στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ για τα νηπιαγωγεία

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Υπουργείο Παιδείας

Απαντητική επιστολή στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη έστειλε ο πρόεδρος Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου:

Κύριε Πρόεδρε,

Σας ευχαριστώ για την επιστολή σας, την οποία διάβασα με προσοχή.

Θέλω να σας εκφράσω την έκπληξή μου για την επιμονή σας σε ένα αίτημα προδήλως αντισυνταγματικό. Η παιδεία είναι δημόσιο αγαθό που προστατεύεται από το Σύνταγμα. Συνεπώς, με εκπλήσσει δυσάρεστα το γεγονός ότι η Ένωσή σας επιθυμεί να θέσει εν αμφιβόλω -μεταξύ άλλων- και τις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου (Σ.τ.Ε) που, όπως γνωρίζετε, έχει αποφανθεί οριστικά και αμετάκλητα για το συγκεκριμένο θέμα.

Αντιπαρέρχομαι όλα τα επιχειρήματα καθώς και την επαύξηση του αρχικού αιτήματός σας που από τα νηπιαγωγεία συμπεριλαμβάνει πια και το σύνολο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, διότι αφενός στερούνται πραγματικής βάσης και αφετέρου, όπου έχουν εφαρμοστεί παρόμοια μοντέλα, έχει αναπτυχθεί σοβαρή κριτική για τον τρόπο που βοηθούν στην αναπαραγωγή και παγίωση κοινωνικών ανισοτήτων. Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται με εντελώς διαφορετικό τρόπο την Παιδεία: η δημόσια παιδεία αποτελεί για την κυβέρνηση αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό, άμεση και έμπρακτη προτεραιότητα. Η στήριξη και η ενίσχυσή της με κάθε δυνατό μέσο και όλους του διαθέσιμους πόρους έχει αποδειχθεί στην πράξη: το επιτυχές άνοιγμα των σχολείων, η στήριξη ολοήμερων δομών, η αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και η εδραίωση της Ειδικής Αγωγής, είναι λίγα μόνο, αλλά ενδεικτικά, από τα αποτελέσματα που έχει ως τώρα επιφέρει η στήριξη αυτή.

Η Παιδεία δεν είναι τοπικό θέμα, είναι εθνικό θέμα.

Για τους λόγους αυτούς εκτιμώ ότι κάθε συζήτηση επί του συγκεκριμένου είναι εντελώς περιττή και δεν προτίθεμαι να τη συνεχίσω.

 
0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση