Thumbnail
Υπουργείο Παιδείας 

Απαντητική επιστολή στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη έστειλε ο πρόεδρος Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου:

Κύριε Πρόεδρε,

Σας ευχαριστώ για την επιστολή σας, την οποία διάβασα με προσοχή.

Θέλω να σας εκφράσω την έκπληξή μου για την επιμονή σας σε ένα αίτημα προδήλως αντισυνταγματικό. Η παιδεία είναι δημόσιο αγαθό που προστατεύεται από το Σύνταγμα. Συνεπώς, με εκπλήσσει δυσάρεστα το γεγονός ότι η Ένωσή σας επιθυμεί να θέσει εν αμφιβόλω -μεταξύ άλλων- και τις αποφάσεις του Ανωτάτου Δικαστηρίου (Σ.τ.Ε) που, όπως γνωρίζετε, έχει αποφανθεί οριστικά και αμετάκλητα για το συγκεκριμένο θέμα.

Αντιπαρέρχομαι όλα τα επιχειρήματα καθώς και την επαύξηση του αρχικού αιτήματός σας που από τα νηπιαγωγεία συμπεριλαμβάνει πια και το σύνολο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, διότι αφενός στερούνται πραγματικής βάσης και αφετέρου, όπου έχουν εφαρμοστεί παρόμοια μοντέλα, έχει αναπτυχθεί σοβαρή κριτική για τον τρόπο που βοηθούν στην αναπαραγωγή και παγίωση κοινωνικών ανισοτήτων. Η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται με εντελώς διαφορετικό τρόπο την Παιδεία: η δημόσια παιδεία αποτελεί για την κυβέρνηση αδιαπραγμάτευτο κοινωνικό αγαθό, άμεση και έμπρακτη προτεραιότητα. Η στήριξη και η ενίσχυσή της με κάθε δυνατό μέσο και όλους του διαθέσιμους πόρους έχει αποδειχθεί στην πράξη: το επιτυχές άνοιγμα των σχολείων, η στήριξη ολοήμερων δομών, η αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και η εδραίωση της Ειδικής Αγωγής, είναι λίγα μόνο, αλλά ενδεικτικά, από τα αποτελέσματα που έχει ως τώρα επιφέρει η στήριξη αυτή.

Η Παιδεία δεν είναι τοπικό θέμα, είναι εθνικό θέμα.

Για τους λόγους αυτούς εκτιμώ ότι κάθε συζήτηση επί του συγκεκριμένου είναι εντελώς περιττή και δεν προτίθεμαι να τη συνεχίσω.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 14/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Παύλος Μαρινάκης
«Καρφί» Μαρινάκη για Eurovision: «Αν υπήρχε διαγωνισμός υποκρισίας, θα παίρναμε 12άρι!»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί την «ιδεοληπτική αντιπολίτευση» και υπερασπίζεται τη συμμετοχή του Ισραήλ στον διαγωνισμό τραγουδιού
«Καρφί» Μαρινάκη για Eurovision: «Αν υπήρχε διαγωνισμός υποκρισίας, θα παίρναμε 12άρι!»
Λιακούλη, Κωνσταντοπούλου
Λιακούλη κατά Κωνσταντοπούλου: «Υπάλληλοι φεύγουν κλαίγοντας, δεν αντέχω τα ντεσιμπέλ!»
Νέο... σίριαλ στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής: «Με έπιασε υπάλληλος της Βουλής κλαίγοντας και μου είπε ότι φεύγει γιατί δεν αντέχει άλλο»
Λιακούλη κατά Κωνσταντοπούλου: «Υπάλληλοι φεύγουν κλαίγοντας, δεν αντέχω τα ντεσιμπέλ!»
Μαράσλειο
Συναγερμός στο Μαράσλειο: Μετά τους σοβάδες, τώρα πέφτουν λάμπες στα κεφάλια μαθητών (Εικόνες)
Ο λαμπτήρας φθορίου κατέρρευσε ακριβώς πάνω στα θρανία που κάθονται οι μαθητές - «Έτσι θα πορευτούμε; Ποντάροντας στην τύχη μας;»
Συναγερμός στο Μαράσλειο: Μετά τους σοβάδες, τώρα πέφτουν λάμπες στα κεφάλια μαθητών (Εικόνες)