«Όπως πέρυσι, κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να πάρουν μετεγγραφή τουλάχιστον οι κοινωνικά και οι οικονομικά αδυνατούντες φοιτητές να σπουδάσουν μακριά από τα σπίτια τους» υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σ. Αναγνωστοπούλου δίνοντας στοιχεία για τις μετεγγραφές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ κατά την απάντησή της σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Δελή.
Η Σ. Αναγνωστοπούλου σημείωσε ότι εγκρίθηκαν οι αιτήσεις 5.200 φοιτητών και σπουδαστών σε σύνολο 11.500.
Παράλληλα, μέχρι προχθές το βράδυ είχαν κατατεθεί 1.600 αιτήσεις για κατ' εξαίρεση μετεγγραφές.
Παράλληλα η αναπληρωτής Υπουργός επισήμανε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να διευρύνει τα όρια της σχετικής δεσμευτικής απόφασης του ΣτΕ χωρίς να την καταστρατηγήσει κι υπογράμμισε ότι φέτος για πρώτη φορά οι μετεγγραφές γίνονται στην αρχή και όχι στο μέσο της ακαδημαϊκής χρονιάς.
Η Σ. Αναγνωστοπούλου τόνισε ακόμη ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει φοιτητές στα περιφερειακά πανεπιστήμια «με νύχια και με δόντια» μέσα από τις 2.700 υποτροφίες που θα ανοίξουν τις επόμενες εβδομάδες δίνοντας 500 ευρώ τον μήνα για εκτός τόπου διαμονή.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις
Alfavita Newsroom