Thumbnail
Εύρεση εργασίας

Σε  23 ανέρχονται οι  νέες Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής που ιδρύθηκαν για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια απραξίας και αδιαφορίας. Ανάμεσα στις νέες σχολικές μονάδες είναι και 9 Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια Ειδικής Αγωγής,  σε Αθήνα, Ορεστιάδα, Καβάλα, Μεσολόγγι, Καστοριά, Σκύδρα, Ρέθυμνο, Λουτράκι-Περαχώρα-Αγ. Θεόδωροι, Καλαμάτα.

Η ίδρυση των Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων  ενισχύει  σημαντικά το υπάρχον δίκτυο των δομών Ειδικής Εκπαίδευσης, παρέχοντας τη δυνατότητα φοίτησης και ένταξης των μαθητών με αναπηρία ή/και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο κατάλληλο γι αυτούς εκπαιδευτικό περιβάλλον, σε όλες τις περιοχές της χώρας, όπως φαίνεται και από τη γεωγραφική κατανομή των σχολικών μονάδων.

Τα Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια, άνοιξαν φέτος τις πόρτες τους για να δεχτούν τους πρώτους μαθητές τους, που θα φοιτήσουν στην Α τάξη. Ήδη σε πολλά σχολεία χτύπησε το πρώτο κουδούνι, ενώ ένα από τα σχολεία που ετοιμάζεται να δεχτεί τους μαθητές του είναι και το νεοϊδρυθέν Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Μεσολογγίου στο οποίο κατά το τρέχον  σχολικό έτος (2016-2017) θα λειτουργήσουν δυο τμήματα της Α΄ τάξης.

Η ίδρυση του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου έρχεται να ικανοποιήσει ενα χρόνιο και πάγιο αίτημα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου (Οινιάδες, Αιτωλικό, Ευηνοχώρι), μέρους της περιοχής Ξηρομέρου (Αστακός, Καραϊσκάκη) αλλά και όλης της Ναυπακτίας. Όπως αναφέρεται και σε ανακοίνωση της Διεύθυνσης του σχολείου:

"Πλέον οι μαθητές των περιοχών αυτών που φοιτούσαν σε άλλες μονάδες Ειδικής Αγωγής και αναγκάζονταν να διανύουν καθημερινά πολλά χιλιόμετρα στο επικίνδυνο οδικό δίκτυο της Αιτ/νίας και όχι μόνο, έχουν την δυνατότητα φοίτησης στο σχολείο μας. Επίσης πολλοί μαθητές που για διαφόρους λόγους σήμερα είναι εκτός σχολικού πλαισίου και ηλικιακά είναι από 12 έως 16 χρονών, έχουν τελειώσει το δημοτικό σχολείο και έχουν από το ΚΕΔΔΥ Αιτ/νιας γνωμάτευση και παραπομπή σε ειδικό πλαίσιο, τους δίνεται πλέον με το νεοϊδρυθέν σχολείο μας η δυνατότητα πρόσβασης στην μάθηση.

Το σχολείο για την φετινή σχολική χρονιά μετά από συντονισμένες ενέργειες του διευθυντή εκπαίδευσης κ. Καζαντζη και του υπεύθυνου παιδείας του Δήμου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Σκαρμούτσου, φιλοξενείται στο υπερσύχρονο κτίριο του 2ου Γυμνασίου Μεσολογγίου ενώ έχει ήδη δρομολογηθεί η οριστική μεταστέγαση του σχολείου από την νέα σχολική χρονιά στο σχολικό συγκρότημα που λειτουργεί σήμερα το 2ο Λύκειο Μεσολογγίου".

 

 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

αλεξο
Εκπαιδευτικοί Ημαθίας: «Καταδικάζουμε τις προσβλητικές δηλώσεις της κ. Αλεξοπούλου»
Ο ΣΕΠΕ απαντά στις δηλώσεις της βουλευτού της ΝΔ και θέτει στο επίκεντρο την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα του εκπαιδευτικού κόσμου
Εκπαιδευτικοί Ημαθίας: «Καταδικάζουμε τις προσβλητικές δηλώσεις της κ. Αλεξοπούλου»
Το ΕΚΠΑ στην Πόλη
«Το ΕΚΠΑ στην Πόλη» –Συναυλία με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη
Παρακολουθήστε σε βίντεο τη συναυλία που συνδιοργάνωσαν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ο Δήμος Αθηναίων
«Το ΕΚΠΑ στην Πόλη» –Συναυλία με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη
akriveia laiki agora
Έρευνα ΓΣΕΒΕΕ: Σε οριακό σημείο τα ελληνικά νοικοκυριά λόγω ακρίβειας - Το 54% στερείται βασικά αγαθά
Η ακρίβεια οδηγεί σε στερήσεις, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ για το 2025
Έρευνα ΓΣΕΒΕΕ: Σε οριακό σημείο τα ελληνικά νοικοκυριά λόγω ακρίβειας - Το 54% στερείται βασικά αγαθά