e-ΕΦΚΑ: Η προσαύξηση στη σύνταξη που μπορεί να φτάσει έως και τα 846 ευρώ – Ποιοι τη δικαιούνται

Εκπαίδευση 0

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η ΔΟΕ κατά του υπουργού Παιδείας

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
ΔΟΕ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος κατά του υπουργού Παιδείας, ζητώντας να κηρυχθεί αντισυνταγματική η απόφασή του για το ωρολόγιο πρόγραμμα για τα ολοήμερα δημοτικά σχολεία αλλά και για άλλα θέματα.

Ειδικότερα, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος ζητάει να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση του υπουργού Παιδείας για το ωρολόγιο πρόγραμμα του ολοήμερου Δημοτικού σχολείου.

Στην προσφυγή της η Διδασκαλική Ομοσπονδία υποστηρίξει μεταξύ άλλων ότι με το άρθρο 16 του Συντάγματος για την καθορισμό των ωρολόγιων προγραμμάτων των σχολείων απαιτείται η έκδοση Προεδρικού Διατάγματος και όχι η έκδοση υπουργικής απόφασης όπως έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία επισημαίνει ακόμα ότι εισάγονται εξαιρέσεις από την δυνατότητα εγγραφής μαθητών στα ολοήμερα Δημοτικά σχολεία, καθώς εγγράφονται κατά προτεραιότητα οι μαθητές των οποίων και οι δύο γονείς εργάζονται ή είναι παιδιά πολύτεκνων οικογενειών ή οι γονείς πάσχουν από χρόνιες παθήσεις.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Καθιερώνεται νέα σχολική αργία στις 26 Οκτωβρίου με Προεδρικό Διάταγμα

Το τέλος μιας εποχής για το Allou! Fun Park: Το Ρέντη αλλάζει πρόσωπο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση