Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
του Σάββα Φωτιάδη

Σάββας Φωτιάδης,

Πρόεδρος ΠΟΣΥΠ

-    Εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων, δεν συζητήθηκε χθες (08 Ιουνίου) στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών, η δικαστική προσφυγή δεκάδων εκπαιδευτικών που έχουν αιτηθεί τη μετάταξή τους σε θέσεις διοικητικών υπαλλήλων και δεν έχουν ικανοποιηθεί. Ορίστηκε νέα δικάσιμος για τις 15 -02- 2017.
-    Στη σημερινή του συνεδρίαση το ΚΥΣΔΕ, τροποποίησε όλες τις αποδεσμεύσεις εκπαιδευτικών, που είχαν γίνει από τον Σεπτέμβριο του 2014 χωρίς μεταφορά θέσης και πίστωσης, με μεταφορά θέσης και πίστωσης.
Οι αποδεσμεύσεις αυτές αφορούν τις υπηρεσίες διοίκησης του Υπουργείου και τους εποπτευόμενους φορείς του.

Η Ομοσπονδία μας βρίσκεται σε συνεχή διάλογο με τη Πολιτική Ηγεσία και πιέζει α) για την ολοκλήρωση της διαδικασίας των μετατάξεων, με την εισαγωγή τους στο ΚΥΣΔΙΠ, πριν τις αποσπάσεις σε φορείς και β) για την ικανοποίηση του μεγαλύτερου μέρους των αιτημάτων. 

Είναι φανερό ότι μετά τη σημερινή απόφαση του ΚΥΣΔΕ, αλλά και τη πάγια τακτική του ΚΥΣΠΕ, να αποδεσμεύονται οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί με μεταφορά θέσης και πίστωσης, δεν υπάρχει πλέον κανένα διοικητικό ή νομικό κώλυμα.
Είναι επίσης φανερό ότι η ευθύνη βαραίνει πλέον, μόνο την Πολιτική Ηγεσία, η οποία καλείται να αποφασίσει αν θέλει οι Υπηρεσίες της διοίκησης της εκπαίδευσης να στελεχωθούν με μόνιμο διοικητικό προσωπικό ή να συνεχιστεί το απαράδεκτο καθεστώς των χιλιάδων ρουσφετολογικών αποσπάσεων.

Καλούμε τον Υπουργό να δώσει άμεσα λύση, τόσο στο πρόβλημα της στελέχωσης των Υπηρεσιών μας, όσο και στην ιδιότυπη ομηρία των συναδέλφων εκπαιδευτικών που θέλουν να υπηρετήσουν πλέον την εκπαίδευση από τη μεριά της διοίκησης. 

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

saek
ΣΑΕΚ 2026-2027: Οι νέες «πράσινες» και αγροτικές ειδικότητες με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας
Στροφή στον πρωτογενή τομέα και τη μεταποίηση: Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης εμπλουτίζει το πρόγραμμα σπουδών των ΣΑΕΚ
ΣΑΕΚ 2026-2027: Οι νέες «πράσινες» και αγροτικές ειδικότητες με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας
nosokomeio-meth
«Φτάνει πια με την κατάρρευση του ΕΣΥ!»: Διαμαρτυρία συνταξιούχων εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη
«Ατέλειωτες ώρες αναμονής και πανάκριβα φάρμακα»: Οι συνταξιούχοι λένε «όχι» στην ιδιωτικοποίηση της υγείας
«Φτάνει πια με την κατάρρευση του ΕΣΥ!»: Διαμαρτυρία συνταξιούχων εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη
google search
Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών - Πίνακες 2026: Πώς θα μάθετε τα αποτελέσματα
Νέα λειτουργία της Google: Πώς θα έρχονται όλες οι κρίσιμες πληροφορίες για τους πίνακες εκπαιδευτικών στο χέρι σας και στο κινητό σας έγκυρα και...
Προκηρύξεις Εκπαιδευτικών - Πίνακες 2026: Πώς θα μάθετε τα αποτελέσματα
papei.jpg
ΠΑΠΕΙ – ΠΜΣ "Εφαρμοσμένη Δημόσια Οικονομική και Πολιτική": Διαμορφώνοντας το Δημόσιο του Αύριο
ΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ Η οικονομική διάσταση του ρόλου του κράτους στην ευημερία του πολίτη.
ΠΑΠΕΙ – ΠΜΣ "Εφαρμοσμένη Δημόσια Οικονομική και Πολιτική": Διαμορφώνοντας το Δημόσιο του Αύριο