Thumbnail

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Κ. Γαβρόγλου κατέθεσε την πρόταση των 100 σελίδων για την Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Στην έκθεση αναλύονται τα προβλήματα και προτείνονται συγκεκριμένες λύσεις συνοδευόμενες με χρονοδιάγραμμα που ξεκινάει από τον Ιούνιο του 2016 και φτάνει σε ορισμένες περιπτώσεις έως και το Μάιο του 2022

Παρατίθενται τα αριθμητικά στοιχειά για το εκπαιδευτικό προσωπικό. Σε 158.081 ανέρχονταν ο συνολικός αριθμός των εκπαιδευτικών με κάθε μορφή απασχόλησης στο Υπουργείο Παιδείας (μόνιμοι, αναπληρωτές, ωρομίσθιοι), σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που αντλήθηκαν το Μάρτιο.

Οι αναπληρωτές αποτελούν περίπου το 14% του εκπαιδευτικού προσωπικού με τον καταγεγραμμένο αριθμό τους να είναι λίγο πάνω από τις 22.000.

Περίπου οι μισοί αναπληρωτές είναι μέσω ΕΣΠΑ, ενώ μικρός είναι ο αριθμός των ωρομίσθιων που φθάνουν τους 206. 

Εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί στην ιδιωτική εκπαίδευση
Από τα στοιχεία της Δ/νσης Διοίκησης Προσωπικού Π/θμιας Εκπ/σης και της Δ/νσης Διοίκησης Προσωπικού Δ/θμιας Εκπ/σης του ΥΠ.Π.Ε.Θ. αντίστοιχα, προκύπτει ότι κατά το τρέχον σχολικό έτος ο συνολικός αριθμός των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στην Ιδιωτική Π/θμια Εκπ/ση (με σχέση εργασίας Αορίστου Χρόνου, Ορισμένου Χρόνου και Αναπληρωτές) ανέρχεται σε 3.989 και στην Ιδιωτική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (με σχέση εργασίας Αορίστου Χρόνου, Ορισμένου Χρόνου και Αναπληρωτές) ανέρχεται σε 3.109.

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pencil-968952_960_720.jpg
ΚΥΣΔΙΠ: Αποφάσεις για άδειες, αποσπάσεις και λύσεις υπαλληλικής σχέσης
Συνεδρίαση 11/02/2026 για διοικητικούς υπαλλήλους και αποσπασμένους εκπαιδευτικούς – Τα βασικά θέματα που εγκρίθηκαν
ΚΥΣΔΙΠ: Αποφάσεις για άδειες, αποσπάσεις και λύσεις υπαλληλικής σχέσης
Το βίντεο της Ελληνικής Αστυνομίας για την Τσικνοπέμπτη
«Δεν είναι όλοι οι καπνοί για καλό»: Το viral βίντεο της ΕΛΑΣ για την Τσικνοπέμπτη
Με ένα ευρηματικό βίντεο στα social media, η Ελληνική Αστυνομία έστειλε το δικό της μήνυμα για την Τσικνοπέμπτη
«Δεν είναι όλοι οι καπνοί για καλό»: Το viral βίντεο της ΕΛΑΣ για την Τσικνοπέμπτη