Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Του αιρετού Βασίλη Παληγιάννη

Λάβαμε και δημοσιεύουμε από τον αιρετό του ΚΥΣΠΕ Βασίλη Παληγιάννη άρθρο για το δίκαιο αίτημα των εκπαιδευτικών για τη συνταξιοδότησή τους με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο

Οι εκπαιδευτικοί αποτελούν τη μόνη κατηγορία δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίοι δεν μπορούν να επιλέξουν πότε θα παραιτηθούν, ακόμα κι αν έχουν συμπληρώσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις συνταξιοδότησης. Αντιμετωπίζονται ως β' κατηγορίας υπάλληλοι. Η υποβολή των αιτήσεων συνταξιοδότησης των εκπαιδευτικών πραγματοποιείται το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου. Φέτος λόγω Πάσχα τελευταία ημέρα υποβολής αίτησης παραίτησης ορίστηκε η 4η Μαΐου 2016.

Η διαδικασία αυτή έχει επιπτώσεις στον προσωπικό και οικογενειακό προγραμματισμό των εκπαιδευτικών. Ιδιαίτερα φέτος ο αυστηρός προσδιορισμός του χρόνου υποβολής των αιτήσεων στερεί τη δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς να συνταξιοδοτηθούν με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο κι όχι μ' αυτό που προωθεί η κυβέρνηση για ψήφιση, το οποίο θα επιφέρει μεγάλη μείωση των συντάξιμων αποδοχών.  Η αδικία που θα υποστούν οι εκπαιδευτικοί δεν αμφισβητείται., γι' αυτό και θεωρώ εύλογο το αίτημα όλων όσων θα υποβάλουν αίτηση συνταξιοδότησης εντός του προβλεπόμενου χρόνου, ο υπολογισμός των συντάξιμων αποδοχών να γίνει με βάση το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο.

Το εύλογο και δίκαιο αίτημα των συναδέλφων μας εκπαιδευτικών πρέπει και είμαι σίγουρος, ότι θα γίνει αίτημα των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών αλλά και της ΑΔΕΔΥ.

Σημειώνω πως ο Πρόεδρος της ΔΟΕ, ήδη έθεσε στις 19-4-16 υπόψη της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής την αδικία που υφίστανται οι εκπαιδευτικοί, σε σχέση με το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πολάκης
Εσωκομματική πίεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: 11 μέλη της ΚΕ ζητούν ανάκληση της διαγραφής Πολάκη
Επιστολή στον Σωκράτη Φάμελλο με αιχμές για δημοκρατική λειτουργία και αίτημα άμεσης σύγκλησης των οργάνων
Εσωκομματική πίεση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: 11 μέλη της ΚΕ ζητούν ανάκληση της διαγραφής Πολάκη
Με αφορμή την τραγωδία με τις δύο 17χρονες, καθηγητής απευθύνει ένα συγκλονιστικό μήνυμα στους μαθητές που ετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες
Ηλιούπολη: Κλειστό το 5ο ΓΕΛ για το τελευταίο «αντίο» στη 17χρονη μαθήτρια
Με απόφαση του δήμου, εκπαιδευτικοί και μαθητές θα μπορέσουν να παραστούν στην κηδεία της άτυχης μαθήτριας
Ηλιούπολη: Κλειστό το 5ο ΓΕΛ για το τελευταίο «αντίο» στη 17χρονη μαθήτρια
Άνδρας περπατάει με βαλίτσα στο χέρι σε νησί
Κυκλάδες: «Ανάσα» για τους εκπαιδευτικούς με επιδόματα στέγασης και σίτισης στα νησιά
Δήμοι των Κυκλάδων προχωρούν σε μέτρα στήριξης εκπαιδευτικών, ενώ συνεχίζονται οι πιέσεις για μόνιμες λύσεις απέναντι στο υψηλό κόστος διαβίωσης
Κυκλάδες: «Ανάσα» για τους εκπαιδευτικούς με επιδόματα στέγασης και σίτισης στα νησιά