Thumbnail
Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία προς τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία προς τις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Από ανακοίνωση που έστειλε ο Σύλλογος διδασκόντων του ΕΠΑΛ Αμοργού στο alfavita  μάθαμε το εξής παράδοξο. Οι μαθητές του ΕΠΑΛ της Αμοργού θα δίνουν Πανελλαδικές στη Νάξο!

Πως γίνεται αυτό;

Οι καθηγητές καταγγέλλουν πως το Υπουργείο Παιδείας έκλεισε το εξεταστικό κέντρο του σχολείου για το τρέχον σχολικό έτος. Όπως αναφέρει ο Σύλλογος αυτή η κίνηση έχει πολλαπλές επιπτώσεις τόσο στους μαθητές ενός ακριτικού νησιού όσο και στις οικογένειές τους. Συγκεκριμένα:

1.Οι υποψήφιοι θα είναι υποχρεωμένοι να μετακινηθούν στη Νάξο προκειμένου να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις. Πολλοί δε εξ αυτών θα υποχρεωθούν σε δύο και ακόμα και σε τρία ταξίδια δεδομένης της χρονικής απόστασης μεταξύ των εξεταζομένων μαθημάτων. 

2. Οι μετακινήσεις αυτές των υποψηφίων που ούτως ή άλλως δοκιμάζονται από το εξεταστικό άγχος, σε συνδυασμό με τις συνθήκες διαμονής και διατροφής τους κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών, τους επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο ψυχολογικά με τον ανάλογο αντίκτυπο και στην επίδοσή τους.

3. Οι ήδη χειμαζόμενες οικονομικά οικογένειές τους καλούνται να επιβαρυνθούν μεταξύ άλλων το κόστος της μετακίνησης των παιδιών τους αλλά και του συνοδού γονέα που θα υποχρεωθεί να ακολουθήσει. Κάποιοι μάλιστα από αυτούς αναγκάζονται να ματαιώσουν τη συμμετοχή τους στις λόγω οικονομικής δυσπραγίας. Οι διαβεβαιώσεις από πλευράς του Υπουργείου περί αποζημιώσεων των παιδιών και των συνοδών τους εννοείται ότι κάθε άλλο παρά αμβλύνουν το πρόβλημα.

Γίνεται πλέον φανερό ότι με τέτοιου τύπου ενέργειες που πλήττουν ευθέως όχι μόνο τους μαθητές μας και τις οικογένειές τους αλλά και τη Δημόσια Εκπαίδευση- η οποία ούτως ή άλλως απαξιώνεται συστηματικά τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας- καταστρατηγείται η βασική συνταγματική αρχή της διασφάλισης των ίσων ευκαιριών που οφείλει η πολιτεία να διασφαλίζει σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες αυτής της χώρας. 

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΓΡΑΠΤΟΣ ΑΣΕΠ 2Γ: ΒΓΗΚΑΝ ΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑ παραδείγματα εξέτασης με τις λύσεις τους

ΕΠΙΣΗΜΟ: Βγήκε η κατανομή θέσεων για το Διαγωνισμό του ΑΣΕΠ - 5124 οι ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ (Πίνακας - Αιτήσεις)

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Tο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ που μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Παν.Πατρών: Υποτροφίες σε Μεταπτυχιακά Ειδικής Αγωγής και Διαπολιτισμικής - Αιτήσεις μέσω alfavita.gr

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

Απαραίτητο τυπικό προσόν ECDL - Πιστοποίηση Υπολογιστών μόνο με 95 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

vroxes_252863_128495_type13262.jpg
Καιρός: Ένα δύσκολο διήμερο με ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
Σαββατοκύριακο με καταιγίδες, χαλάζι και νοτιάδες αλλά και υψηλές για την εποχή οι θερμοκρασίες - Σε ισχύ έκτακτο δελτίο
Καιρός: Ένα δύσκολο διήμερο με ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν
πουρές
Νόστιμος πουρές πατάτας στο λεπτό - Μικρά μυστικά που απογειώνουν το πιάτο
Ο πουρές μπορεί με πολλούς τρόπους να γίνει γευστικότατος και να αποβάλει την απλή γεύση της πατάτας, έχοντας μέσα του λίγη τσαχπινιά
Νόστιμος πουρές πατάτας στο λεπτό - Μικρά μυστικά που απογειώνουν το πιάτο
university_lausanne
Πανεπιστήμιο Λωζάνης: Δεκάδες περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και 4 βιασμοί
Έρευνα αποκάλυψε περισσότερες από 140 περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης και 4 βιασμούς, στο πανεπιστήμιο της Λωζάνης, την τελευταία πενταετία -...
Πανεπιστήμιο Λωζάνης: Δεκάδες περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και 4 βιασμοί