Συντάξεις Σεπτεμβρίου: Αρχίζουν οι πληρωμές - Τι ώρα θα δείτε τα χρήματα στα ΑΤΜ

Εκπαίδευση 0

Το υπ. Παιδείας ζητά από μαθητές να δώσουν εξετάσεις σε μαθήματα που δεν έχουν διδαχθεί!

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Μία απίστευτη λύση σε ένα σοβαρό πρόβλημα!

Μετά από ένα μήνα καθυστέρηση και μετα από κινητοποιήσεις, καταγγελίες και κάθε είδους διαμαρτυρίες της ΟΛΜΕ και αρκετών ΕΛΜΕ, σχετικά με την παράλογη απόφαση 144338/Δ4 της 15-09-15, η οποία ερμηνεύοντας λάθος τη σχετική Υ.Α, δεν επέτρεπε φέτος για πρώτη φορά στα χρονικά, την εγγραφή των μαθητών με ανεπαρκή φοίτηση της περσινής Γ΄ τάξης των ΕΠΑΛ, στη φετινή Γ΄ΕΠΑΛ,  δόθηκε επιτέλους η λύση, αλλά τι λύση!!!!!

Ενώ ολοι περιμέναμε να δοθεί η γνωστή λύση, δηλ. μετά από αντιστοίχηση των νέων και παλιών τομέων και ειδικοτήτων του ν.4186/13 με τον ν.3475/06 (η διαφορά ηταν κυρίως την ονομασία) να επιτραπεί η εγγραφή στη φετινή Γ΄ τάξη, οι επαΐοντες σε θέματα ΤΕΕ του Υπ. Παιδείας σκέφτηκαν το εξής πρωτότυπο!! Οι μαθητές αυτοί αντι να επαναλάβουν την τάξη λόγω της ανεπαρκούς φοίτησης τους, ‘’δύνανται να προσέρχονται σε ολική ή μερική, προφορική́ και γραπτή́ εξέταση τον Φεβρουάριο του 2016, Μάιο−Ιούνιο 2016, Σεπτέμβριο 2016.’’Φεκ 1278-10-15 αρθρο 5.  Μ΄ αλλα λόγια οι μαθητές αυτοί που για διάφορους λόγους δεν παρακολούθησαν καθόλου η ελάχιστα τα μαθήματα της της Γ΄τάξης, αντι να παρακολουθήσουν τα μαθήματα (που δεν παρακολούθησαν ποτε) και μετά να εξετασθούν σ αυτά, τους δίνεται η δυνατότητα να τα ‘’δώσουν’’ χωρίς να τα εχουν διδαχθεί! 

Η ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ Σ΄ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!!!! Και όχι μόνο, γιατί είναι αδύνατον να ‘’περάσουν’’ τα μαθηματα αυτά υπο κανονικές συνθήκες, δηλ, δεν θα πάρουν οι περισσότεροι πτυχίο και απολυτήριο ποτέ!

Τι να σκεφτεί κανείς; Ειδικά εγώ, γνωστός δύσπιστος και καχύποπτος, μου περνάει από το μυαλό: Λες να ηταν προαπαιτούμενο στο 3ο μνημόνιο και να μη το πήρε κανείς χαμπάρι;  Λες να είναι ενας πλάγιος τρόπος να λιγοστέψουν ακόμη περισσότερο οι ηδη λίγοι μαθητές των ΕΠΑΛ;

Παρακαλώ πολύ αν κάποιοι από τους επαΐοντες του υπουργείου, γνωρίζουν τους λόγους που επιλέχθηκε αυτή η απαράδεκτη  απόφαση να μας τους κοινοποιήσουν, για να μπορέσουμε κι εμεις να ενημερώσουμε γονείς , μαθητές και συναδέλφους στα σχολειά μας.

Σπανούδης Δημήτρης

Γ.Γραμματέας Γ΄ΕΛΜΕ

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Πίνακες Αναπληρωτών - Προσλήψεις 2026: Όλα τα ονόματα έγκυρα και έγκαιρα στο alfavita

Ήξερες ότι το «χαλί» δεν είναι ελληνική λέξη; Πώς λέγεται στα ελληνικά

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση