Thumbnail
ΑΣΕΠ: Έρχεται διευκρίνιση για 500 εκπαιδευτικούς χωρίς πρόσληψη

Οι εκπαιδευτικοί είναι μετέωροι, καθώς αν και έχουν προκηρυχθεί θέσεις, βρίσκονται στην ομηρία των προσωρινών πινάκων

Νέα ανακοίνωση ετοιμάζει το ΑΣΕΠ για τους περίπου 500 εκπαιδευτικούς, των οποίων η τύχη αγνοείται λόγω των δυο προηγούμενων ανακοινώσεων ώστε να διορθωθεί το λάθος που έγινε στην τεχνική εκπαίδευση. 

Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Παιδείας κ. Λοβέρδος μετά από την τοποθέτηση του κ. Κουράκη ο οποίος ζήτησε από τον Υπουργό να υιοθετήσει την εκπρόθεσμη τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ή να φέρει μια νομοθετική ρύθμιση στο επόμενο νομοσχέδιο για την έρευνα ή στο προσεχές νομοσχέδιο για την ειδική αγωγή.

Ο κ. Κουράκης δεν παρέλειψε να επισημάνει την υπόσχεση που είχε δώσει ο υπουργός Παιδείας για την τακτοποίηση και των 1800 εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Μεταξύ των άλλων, ο κ. Κουράκης ζήτησε από τον κ. Λοβέρδο να υλοποιήσει την υπόσχεσή του για τους περίπου 78 καθηγητές της μέσης εκπαίδευσης στους οποίους έχει γίνει περικοπή μισθοδοσίας από τον Μάρτιο του 2014 χωρίς να έχει εκδοθεί η πράξη απόλυσης. 

Για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών τοποθετήθηκε και ο κ. Κουρουμπλής του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος ζήτησε την επανασύσταση των κλάδων και την επαναφορά όλων των ειδικοτήτων στην εκπαίδευση υιοθετώντας το Υπουργείο την τροπολογία που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Για τη διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών, είπε ότι "τέθηκαν σε διαθεσιμότητα άνθρωποι που ήταν στις Τεχνικές Σχολές του υπουργείου Παιδείας, ένας πολύ αξιόλογος κόσμος, αξιόλογοι άνθρωποι με εμπειρία, με γνώση που θα μπορούσαν να στελεχώσουν πάρα πολλοί απ’ αυτούς, παραδείγματος χάριν, τα νοσοκομεία που έχουν πολύ μεγάλα ελλείμματα".

Η κυρία Γαϊτάνη με τη σειρά της υποστήριξε ότι οι εκπαιδευτικοί είναι μετέωροι καθώς αν και έχουν προκηρυχθεί θέσεις βρίσκονται στην ομηρία των προσωρινών πινάκων ενώ ο κ. Κακλαμάνης στη δικιά του τοποθέτηση αναφέρθηκε στον κ. Μητσοτάκη που δημιούργησε θέσεις για τους δημοτικούς αστυνομικούς λύνοντας το πρόβλημα της κινητικότητας, καλώντας τον Υπουργό Παιδείας να λύσει το πρόβλημα των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα. Ο υπουργός Παιδείας απάντησε στον κ. Κακλαμάνη λέγοντας "θα τους πάρουμε".

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι αν δεν λυθεί το θέμα με την ανακοίνωση που θα κάνει το ΑΣΕΠ τότε δεν υπάρχει καμία άλλη λύση παρά η δραστική παρέμβαση της Βουλής. "Περιμένουμε τις επόμενες μέρες να τελειώσει", τόνισε ο υπουργός.

Καλόγηρος Βασίλειος

news.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΟΦ: Ανακαλείται παρτίδα του δημοφιλούς αντιβιοτικού Fucidin – Τι επικίνδυνο βρέθηκε στα χάπια

Voucher 2250 ευρώ σε ανέργους με ΚΑΥΑΣ DYPAHS - ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΚΕΚ ΕΔΩ

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 1/8

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

samaras
Αντώνης Σαμαράς: «Αλαζόνας και πολιτικά θρασύς ο Μητσοτάκης – Η ΝΔ έχει υποστεί μετάλλαξη»
«Η Νέα Δημοκρατία έχει υποστεί μετάλλαξη – παραγγέλνεις ΝΔ και σου έρχεται στο πιάτο Ποτάμι, Σημιτικό ΠΑΣΟΚ και… ολίγη από ΝΔ»
Αντώνης Σαμαράς: «Αλαζόνας και πολιτικά θρασύς ο Μητσοτάκης – Η ΝΔ έχει υποστεί μετάλλαξη»
elmepa eidiki agwgi
Σταθερά στην κορυφή: Σε ανοδική πορεία στην Κρήτη το Τμήμα ΔΕΤ του ΕΛΜΕΠΑ
Στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) του ΕΛΜΕΠΑ, σύμφωνα με τα φετινά αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων, πέτυχαν 134 φοιτητές...
Σταθερά στην κορυφή: Σε ανοδική πορεία στην Κρήτη το Τμήμα ΔΕΤ του ΕΛΜΕΠΑ
apoliseis.jpg
«Εκδικητική απόλυση» εκπαιδευτικού από μεγάλο φροντιστηριακό οργανισμό
Σωματεία: “Απειλείσαι αν απεργήσεις, απολύεσαι αν συνδικαλίζεσαι” – Ζητούν να παρθούν πίσω οι απολύσεις εκπαιδευτικών
«Εκδικητική απόλυση» εκπαιδευτικού από μεγάλο φροντιστηριακό οργανισμό