Thumbnail
Γίνεται φανερό ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα

Ο.Λ.Μ.Ε.

Ερμού & Κορνάρου 2
ΤΗΛ: 210 32 30 073 - 32 21 255
FAX: 210 33 11 338
www.olme.gr
e-mail: [email protected] Αθήνα,  15/3/2014
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
 
Μετά την ολοήμερη κινητοποίηση (13/3) των συναδέλφων εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και η οποία προκάλεσε την κινητοποίηση όλου του μηχανισμού του ΥΠΑΙΘ αλλά και την επέμβαση των δυνάμεων ΜΑΤ , μέσα στο υπουργείο όπου διεξαγόταν συνέλευση των εκπαιδευτικών, πραγματοποιήθηκε στις 14/3/14, συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας και αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΟΛΜΕ και εκπροσώπων των Εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα.
Στη συνάντηση αυτή ζητήθηκε για άλλη μια φορά να προκηρυχθούν άμεσα οι 200 θέσεις  εκπαιδευτικών που έχουν ήδη θεσμοθετηθεί και να μην απολυθεί κανείς,  ενώ απομένουν ελάχιστες ημέρες μέχρι τις 22 Μαρτίου, ημέρα λήξης του 8μηνου της διαθεσιμότητας. Φυσικά παραμένει το βασικό αίτημά μας να επανασυσταθούν οι τομείς και οι ειδικότητες που καταργήθηκαν από την τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση και να επιστρέψουν σε αυτές όλοι οι εκπαιδευτικοί.
Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα θέσει το θέμα στη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθείς νέα συνάντηση με την ΟΛΜΕ και τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών σε διαθεσιμότητα για να μας ανακοινώσει τις αποφάσεις που θα έχουν ληφθεί. Η συνάντηση αυτή θα γίνει το απόγευμα της Δευτέρας στο Υπουργείο Παιδείας. 
Γίνεται φανερό ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί πρέπει να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα, δίνουμε τη μάχη για να έχουν επιτυχία οι απεργιακές κινητοποιήσεις της επόμενης εβδομάδας για να μην απολυθεί κανείς εκπαιδευτικός, κανένας εργαζόμενος σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μητσοτακης
Μητσοτάκης: «Δεν θα μας γυρίσουν στο 1980» – Στο επίκεντρο το σχέδιο για την Ελλάδα του 2030
Μήνυμα σύγκρισης με την αντιπολίτευση και έμφαση σε νησιωτικότητα, ανάπτυξη και 12μηνο τουρισμό από τον πρωθυπουργό
Μητσοτάκης: «Δεν θα μας γυρίσουν στο 1980» – Στο επίκεντρο το σχέδιο για την Ελλάδα του 2030
μυτιληνην
Λέσβος σε «κατάσταση ασφυξίας»: Εβδομάδα αποκλεισμού χωρίς εφόδια λόγω κινητοποιήσεων κτηνοτρόφων
Άδεια ράφια και σοβαρές ελλείψεις στο νησί – Σε οριακό σημείο η αγορά, αβέβαιη η επόμενη μέρα
Λέσβος σε «κατάσταση ασφυξίας»: Εβδομάδα αποκλεισμού χωρίς εφόδια λόγω κινητοποιήσεων κτηνοτρόφων
κλοπή
Στο στόχαστρο των κυκλωμάτων: Τα ΙΧ που «εξαφανίζονται» πιο εύκολα στην Ελλάδα
Δημοφιλή μοντέλα και SUV στην κορυφή της λίστας – Γιατί οι κλέφτες προτιμούν τα best-sellers και πώς μπορούν να προστατευτούν οι οδηγοί
Στο στόχαστρο των κυκλωμάτων: Τα ΙΧ που «εξαφανίζονται» πιο εύκολα στην Ελλάδα