Thumbnail
Για πρώτη φορά οι απόφοιτοι του 2013 μπορούν διεκδικήσουν μια θέση χωρίς να δώσουν ξανά πανελλαδικές

Για πρώτη φορά οι απόφοιτοι του 2013 μπορούν διεκδικήσουν μια θέση χωρίς να δώσουν ξανά πανελλαδικές.

Συμπληρωματική εγκύκλιο με σημαντικές πληροφορίες  για τους μαθητές των ΕΠΑΛ (Ομάδα Α, εξέταση με 4 μαθήματα) που πρόκειται να διεκδικήσουν μια θέση με το 10% χωρίς νέα εξέταση απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας. Το news.gr συνοψίζει τα σπουδαιότερα σημεία:

1.    Δίνεται το δικαίωμα να είναι υποψήφιοι για το 10% χωρίς νέα εξέταση μόνο για μια φορά και μόνο για το αμέσως επόμενο έτος από αυτό που εξετάστηκαν.

2.    Κατά τη συμμετοχή τους για το 10% των θέσεων οι υποψήφιοι συμμετέχουν με τη βαθμολογία που πέτυχαν στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα ( 2 γενικής παιδείας – 2 ειδικότητας) και τα ειδικά μαθήματα χωρίς να εξεταστούν ξανά σε κάποιο από τα προηγούμενα καταθέτοντας μόνο το Μηχανογραφικό Δελτίο.

3.    Οι εν λόγω υποψήφιοι δεν υποβάλλουν αίτηση δήλωση αλλά προσέρχονται στις προβλεπόμενες ημερομηνίες στο ΕΠΑΛ αποφοίτησης ή στο πλησιέστερο στην κατοικία τους ΕΠΑΛ, υποβάλλοντας επικυρωμένο αντίγραφο του απολυτηρίου λυκείου και τα απαραίτητα δικαιολογητικά σε περίπτωση που υπάγονται σε κάποια ειδική περίπτωση (κοινωνικά κριτήρια, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι)

4.    Οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ Α ομάδας του έτους 2013 μπορούν να δηλώσουν στο Μηχανογραφικό Δελτίο μόνο τα τμήματα του Τομέα με τον οποίο ήταν υποψήφιοι στις Πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ (ομάδα Α) έτους 2013.

5.    Απόφοιτοι ΕΠΑΛ του 2013 που υπέβαλαν αίτηση συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2014 και αποφασίζουν να κάνουν χρήση του ποσοστού 10% για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση οφείλουν να κάνουν ανάκληση της αίτησης προσερχόμενοι στο ΕΠΑΛ υποβολής της, το αργότερο 10 μέρες πριν την έναρξη των εξετάσεων. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος έχει ήδη αποκτήσει κωδικό ασφαλείας (password) θα πρέπει να προσέλθει εκ νέου στο Λύκειο σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν, προκειμένου να παραλάβει καινούριο κωδικό ασφαλείας και να δηλώσει αν ανήκει σε κάποια ειδική περίπτωση, για να μπορέσει να συμμετάσχει ως υποψήφιος για το 10% των θέσεων εισακτέων.

Στρατιωτικές σχολές Υπαξιωματικών, Σχολή Αστυφυλάκων, Σχολές Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού

Όσοι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ του 2013 (ομάδα Α) ενδιαφέρονται για μια θέση στις πιο πάνω σχολές πρέπει να υποβάλλουν επιπλέον αίτηση απευθείας στο στρατό, στην Αστυνομία, στο Εμπορικό Ναυτικό, σε χρονικό διάστημα που θα ορίζεται στις προκηρύξεις που εκδίδονται από τα αρμόδια Υπουργεία. Επίσης θα πρέπει να κριθούν ικανοί στις προκαταρκτικές εξετάσεις ανεξάρτητα από το αν ήταν υποψήφιοι για τις σχολές αυτές το έτος 2013.

cleverclass.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ για Εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ μόρια 2ης ξένης γλώσσας

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/8

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

συντ
Πρόωρη συνταξιοδότηση: Ποιοι κερδίζουν έως και 110 ευρώ περισσότερα τον μήνα το 2025 – 2026

Η πρόωρη συνταξιοδότηση αποκτά νέο νόημα για χιλιάδες ασφαλισμένους, καθώς η χρονική στιγμή της εξόδου από την εργασία μπορεί να καθορίσει το...

Πρόωρη συνταξιοδότηση: Ποιοι κερδίζουν έως και 110 ευρώ περισσότερα τον μήνα το 2025 – 2026
Ξένια Αλεξάντροβα
«Όλα είχαν καλυφθεί με αίμα»: Πέθανε 30χρονο μοντέλο μετά από φρικτό τροχαίο με άλκη
«Βάφτηκαν» όλα με αίμα: 30χρονο μοντέλο έχασε τη ζωή του μετά από τρομακτικό τροχαίο με άλκη
«Όλα είχαν καλυφθεί με αίμα»: Πέθανε 30χρονο μοντέλο μετά από φρικτό τροχαίο με άλκη
ermou.jpg
Έλλειψη προσωπικού στην αγορά εργασίας – Τι δηλώνουν ιδιοκτήτριες καταστημάτων ρούχων και επιχειρηματίες εστίασης
Ιδιοκτήτρια καταστήματος ρούχων δεν προσλαμβάνει νέο προσωπικό – Δεν φαντάζεστε ποιος είναι ο λόγος
Έλλειψη προσωπικού στην αγορά εργασίας – Τι δηλώνουν ιδιοκτήτριες καταστημάτων ρούχων και επιχειρηματίες εστίασης
Τίγρης κατασπάραξε γυναίκα σε σαφάρι μπροστά στα μάτια της οικογένειάς της
Τραγωδία σε σαφάρι: Τίγρεις επιτέθηκαν σε μητέρα και κόρη μπροστά στην οικογένειά τους (Video)
Τίγρης κατασπάραξε γυναίκα σε σαφάρι μπροστά στα μάτια της οικογένειάς της
Τραγωδία σε σαφάρι: Τίγρεις επιτέθηκαν σε μητέρα και κόρη μπροστά στην οικογένειά τους (Video)