Thumbnail
ΠΑΑΣ: Για την επίθεση σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού

 

Για την επίθεση σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού

 
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
 
Καταγγέλλουμε τη νέα ισραηλινή και ιμπεριαλιστική
εγκληματική επίθεση σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού


Με μια «χειρουργική» επιχείρηση ακριβείας οι δυνάμεις της φασιστικής κυβέρνησης του Ισραήλ δολοφόνησαν το ηγετικό στέλεχος της Χαμάς, Τζαμπάρι και τον γιο του. Η ισραηλινή δολοφονία είχε σαν συνέχεια νέες στρατιωτικές επιθέσεις και βομβαρδισμούς κατά του παλαιστινιακού λαού στην Λωρίδα της Γάζας, που πυροδότησαν άμεσες αντιδράσεις στον παλαιστινιακό λαό αλλά γενικότερα και σ’ όλο τον αραβικό κόσμο.
Η εγκληματική ενέργεια του Ισραήλ, έρχεται να κλιμακώσει την ένταση στο χώρο της Μέσης Ανατολής σε μια στιγμή καθόλου τυχαία. Η επίθεση που οι Ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν δεν θα μπορούσε να εκδηλωθεί αν δεν είχε πάρει το πράσινο φως απ’ τα γεράκια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Και ενώ από τη μία συνεχίζει την πολιτική της γενοκτονίας των παλαιστινίων στη λωρίδα της Γάζας, ταυτόχρονα συνδέεται με τη στρατηγική των ιμπεριαλιστικών επεμβατικών σχεδίων στη Συρία και στο Ιράν.
Χαρακτηριστική ήταν η προκλητική δήλωση του εκπρόσωπου της αμερικάνικης κυβέρνησης, που δικαιολόγησε πλήρως τις δολοφονικές ενέργειες των σιωνιστών στο όνομα της «αυτοάμυνας» του κράτους-τρομοκράτη στη Μέση Ανατολή. Όσο για τις δολοφονίες Παλαιστινίων η Ουάσιγκτον προτείνει ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση! Στο ίδιο μήκος κύματος, η Μέρκελ υποστήριξε το δικαίωμα «αυτοάμυνας» του Ισραήλ και ο «σοσιαλιστής» Ολάντ ζήτησε από τον Αιγύπτιο πρόεδρο να «ασκήσει επιρροή στη Χαμάς» για τον τερματισμό των εχθροπραξιών!
Την ίδια στιγμή η ελληνική κυβέρνηση, όχι μόνο δεν καταδίκασε το νέο ισραηλινό έγκλημα, αλλά με δηλώσεις του υπουργείου Εσωτερικών έδωσε κάλυψη στην ισραηλινή επιθετικότητα. Ενώ με προκλητική εντολή της απαγόρευσε, κλείνοντας το δρόμο με μια γιγαντιαία αστυνομική-τρομοκρατική επιχείρηση, στους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές για την επέτειο του Πολυτεχνείου να πορευθούν μέχρι την ισραηλινή πρεσβεία. Πορεία που προγματοποιήθηκε τελικά μετά την υποχώρηση των αστυνομικών δυνάμεων απέναντι στην επιμονή των διαδηλωτών.
Τα εγκλήματα που γίνονται στη Μέση Ανατολή εκπορεύονται από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα και πρώτα απ’ όλα τις ΗΠΑ. Στρέφονται αποφασιστικά ενάντια στους λαούς της περιοχής και προετοιμάζουν το έδαφος για πιο επιθετικές ενέργειες στον ευαίσθητο στρατηγικά αυτό χώρο. Τα όποια δήθεν κατευναστικά σχόλια προβάλλονται απο ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε. κλπ, έχουν σαν στόχο να αποπροσανατολίσουν τις πραγματικές αιτίες της έντασης που δεν είναι τίποτε άλλο απ’ τη ιμπεριαλιστική πολιτική αυτών των δυνάμεων. Πολιτική που έχει δημιουργήσει εστίες πολέμου και απειλεί να σύρει την ευρύτερη περιοχή σε πολεμικές συρράξεις. Ο ρόλος των αμερικάνικων βάσεων στη χώρα μας, εντάσσεται στις κατευθύνσεις αυτές, που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους και για το δικό μας το λαό.
Καταγγέλλουμε τα νέα εγκλήματα των στρατοκρατών του Ισραήλ.
Καλούμε τον ελληνικό λαό να καταδικάσει τις δολοφονικές ενέργειες της ισραηλινής κυβέρνησης, την υποστήριξη που δίνουν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις στα ισραηλινά εγκλήματα καθώς και την στάση της ελληνικής κυβέρνησης που συνηγορεί στην εξόντωση του Παλαιστινιακού λαού από το ισραηλινό στρατοκρατικό καθεστώς.
Καλούμε τον ελληνικό λαό να παλέψει μαζί με όλους τους λαούς για την ήττα των ιμπεριαλιστών στο πολύπαθο χώρο της Μέσης Ανατολής αλλά και ευρύτερα. Πάλη που πρέπει να ενισχυθεί για να μπει φρένο στα σχέδια ξαναμοιράσματος του κόσμου και να διασφαλιστεί η ειρήνη στην περιοχή. Η ενίσχυση της αντι-ιμπεριαλιστικής – αντι-πολεμιικής κατεύθυνσης στο λαϊκό κίνημα, γίνεται ολοένα και πιο αναγκαία.
 

Οι λαοί δεν έχουν ανάγκη από προστάτες! 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!

Νηπιαγωγεία - Δημοτικά: Αυτό είναι το νέο μάθημα τον Σεπτέμβριο

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Ξυλοδαρμός σε εργαζόμενο καθαριότητας στην Κυψέλη
Στη φυλακή ο 38χρονος για την επίθεση σε εργαζόμενο καθαριότητας στην Κυψέλη
Ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ζήτησε συγγνώμη – Δεν έπεισε ανακριτή και εισαγγελέα
Στη φυλακή ο 38χρονος για την επίθεση σε εργαζόμενο καθαριότητας στην Κυψέλη
ποσδεπ
Ανησυχία ΠΟΣΔΕΠ για τις επιπτώσεις από την απόφαση του ΣτΕ για λειτουργία παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα
Συνταγματικά τα παραρτήματα ξένων ΑΕΙ – Σήμα κινδύνου από την ΠΟΣΔΕΠ
Ανησυχία ΠΟΣΔΕΠ για τις επιπτώσεις από την απόφαση του ΣτΕ για λειτουργία παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων στην Ελλάδα
φοιτητές
Πανελλήνιες εξετάσεις 2025: Άνοιξε η πλατφόρμα ενημέρωσης μέσω SMS για τα αποτελέσματα
Από την Τρίτη 17 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων μπορούν να εγγραφούν στην ειδική πλατφόρμα για να λαμβάνουν άμεσα και με ασφάλεια...
Πανελλήνιες εξετάσεις 2025: Άνοιξε η πλατφόρμα ενημέρωσης μέσω SMS για τα αποτελέσματα