Πολιτική 0

Βολές Σαμαρά για «Πρέσπες του Αιγαίου» και καρφιά για «ήρεμα νερά» μεταξύ Μητσοτάκη και Τσίπρα

Αντώνης Σαμαράς
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Επίθεση Σαμαρά σε Τσίπρα και Μητσοτάκη για τα ελληνοτουρκικά και την Κάσο

Με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τις πρόσφατες τοποθετήσεις των στελεχών της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης (ΕΛΑΣ), Νίκου Μπίστη και Γιώργου Σιακαντάρη, για τα ελληνοτουρκικά. 

Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι οι θέσεις τους για την πόντιση του καλωδίου στην Κάσο συνιστούν πολιτική κατευνασμού και όχι «νέο πατριωτισμό», κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα ότι, εμφανιζόμενος αμετανόητος για τη Συμφωνία των Πρεσπών, επιχειρεί τώρα να «βάλει πλάτη» για τις «Πρέσπες του Αιγαίου»

Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός επέκτεινε τα βέλη του και προς την κυβέρνηση, στηλιτεύοντας τη στάση του Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη απέφυγε να αποδοκιμάσει τις εν λόγω δηλώσεις, για να καταλήξει με το δηκτικό σχόλιο ότι τα μόνα «ήρεμα νερά» στην περιοχή εντοπίζονται τελικά μεταξύ των κυρίων Μητσοτάκη και Τσίπρα.

Η ανάρτηση του Αντώνη Σαμαρά:

«Οι δηλώσεις Μπίστη – Σιακαντάρη για τα ελληνοτουρκικά, και ειδικά για το καλώδιο στην Κάσο, αποδεικνύουν ότι, είτε ως ΣΥΡΙΖΑ, είτε ως ΕΛΑΣ, ο κ. Τσίπρας παραμένει ίδιος», γράφει στην ανάρτησή του ο Αντώνης Σαμαράς και συνεχίζει:

«Το να υποστηρίζει κάποιος ότι η πόντιση του καλωδίου στην Κάσο είναι μονομερής ενέργεια της Ελλάδας, είναι κατευνασμός και όχι “νέος πατριωτισμός”».«Αμετανόητος για την εθνικά απαράδεκτη συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Τσίπρας “βάζει πλάτη” και για τις “Πρέσπες του Αιγαίου”. Φυσικά, ο κ.Γεραπετρίτης -σε τηλεοπτική του συνέντευξη- όχι μόνο δεν αποδοκίμασε αυτές τις θέσεις, αλλά δεν είπε λέξη», επισημαίνει στην ανάρτησή του ο πρώην πρωθυπουργός.

Και καταλήγει: «Αποδεικνύεται ότι τα μόνα “ήρεμα νερά” στην περιοχή είναι αυτά μεταξύ Μητσοτάκη-Τσίπρα».

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Οι Πανελλαδικές δεν είναι το τέλος του δρόμου

Πριν πεις «βολεμένος» εκπαιδευτικός, δοκίμασε αρχικά να ζήσεις σαν αναπληρωτής

Επίδομα ανεργίας ΔΥΠΑ: Πόσα ένσημα χρειάζονται για να μπείτε στο ταμείο

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική