Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης προχώρησε σε νέα ανάρτηση με αφορμή την περιοδεία του σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας, ανεβάζοντας σχετικό βίντεο στην πλατφόρμα Χ, το οποίο προκάλεσε αντιδράσεις λόγω του ύφους και των χαρακτηρισμών που χρησιμοποίησε για γιατρούς του ΕΣΥ.
Στο επίκεντρο της κριτικής βρέθηκε η αναφορά του σε «κομμουνιστές» γιατρούς, με τον ίδιο να σχολιάζει με τρόπο που προκάλεσε έντονο δημόσιο διάλογο γύρω από τις σχέσεις κυβέρνησης και υγειονομικών.
Αναλυτικά στην ανάρτησή του ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρει: «Δείτε στο παρακάτω βίντεο τί έκανα συνολικά χθες στη δεύτερη μέρα της περιοδείας μου…χαμός για να δούμε σήμερα, θα πάω σε πολλά μέρη αλλά μαζεμένοι κομμουνιστές μόνον στην Αλεξανδρούπολη νομίζω…δεν τους χορταίνω θα δούμε..το ΕΣΥ αλλάζει και γίνεται καλύτερο από ποτέ και άστε τους να φωνάζουν».
Δείτε στο παρακάτω βίντεο τί έκανα συνολικά χθες στην δεύτερη μέρα της περιοδείας μου….χαμός για να δούμε σήμερα, θα πάω σε πολλά μέρη αλλά μαζεμένοι κομμουνιστές μόνον στην Αλεξανδρούπολη νομίζω…δεν τους χορταίνω θα δούμε…..το ΕΣΥ αλλάζει και γίνεται καλύτερο από ποτέ και… pic.twitter.com/vHKZfQvJI6
— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) June 5, 2026