Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για το επικείμενο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας βρίσκεται η ομιλία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, η οποία αναμένεται να στείλει πολλαπλά εσωκομματικά μηνύματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προετοιμάζει μια παρέμβαση με έντονο ενωτικό πρόσημο, έχοντας ως στόχο τη διατήρηση των εσωτερικών ισορροπιών στην παράταξη.
Το μήνυμα «κανείς δεν μας περισσεύει»
Ο Νίκος Δένδιας αναμένεται να χρησιμοποιήσει μια φράση με ισχυρό συμβολισμό για τη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, τονίζοντας ότι «κανείς δεν μας περισσεύει».
Η αναφορά αυτή, αν και κοινότοπη, αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς απευθύνεται διακριτικά αλλά σαφώς προς τους δύο πρώην πρωθυπουργούς, τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά.
Η επιλογή αυτής της ρητορικής ερμηνεύεται ως μια προσπάθεια να γεφυρωθούν οι αποστάσεις που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα. Ωστόσο, το ερώτημα που τίθεται από πολιτικούς αναλυτές είναι αν το μήνυμα αυτό θα γίνει αποδεκτό από τους αποδέκτες του.
Παρά την ενωτική διάθεση του υπουργού Άμυνας, η στήλη σχολιάζει με νόημα πως το ζήτημα είναι να αντιληφθούν και οι ίδιοι οι πρώην ηγέτες ότι η παρουσία τους είναι απαραίτητη εντός του κομματικού πλαισίου.
Επισημαίνεται μάλιστα πως εσχάτως ορισμένες συμπεριφορές δείχνουν σαν να θεωρούν ότι εκείνος που «περισσεύει» είναι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι ο νυν πρωθυπουργός διανύει τον έβδομο χρόνο διακυβέρνησης, έχοντας στο ενεργητικό του δύο εκλογικές νίκες και διατηρώντας μια σταθερή δημοσκοπική υπεροχή περίπου δεκαπέντε μονάδων από τον δεύτερο.
Όλες οι σημαντικές ειδήσεις
Ανατροπές στις αναθέσεις μαθημάτων: Τι αλλάζει για χιλιάδες εκπαιδευτικούς
Οι 20 βασικοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα - Τα ονόματα
Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google
Alfavita Newsroom