ΑΔΩΝΙΣ
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Είμαι και λίγο παλαβός» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Στην αντεπίθεση επιχειρεί να περάσει ο Άδωνις Γεωργιάδης, υψώνοντας «τείχος» προστασίας γύρω από τους 11 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που εμπλέκονται στη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Υπουργός εξαπέλυσε βαριές εκφράσεις κατά του θεσμού της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, ενώ απείλησε ευθέως τα στελέχη της αντιπολίτευσης με δημόσιες αποκαλύψεις.

«Θα δείτε τα μηνύματά σας στο Twitter»

Ο κ. Γεωργιάδης προειδοποίησε πως δεν θα ανεχθεί καμία κριτική από βουλευτές άλλων κομμάτων για το ζήτημα των παρεμβάσεων στον ΟΠΕΚΕΠΕ, απειλώντας να φέρει στο φως αιτήματα για «ρουσφέτια» που έχουν φτάσει στο γραφείο του. «Εάν τολμήσει βουλευτής της αντιπολιτεύσεως και σηκωθεί σε εμένα και κατηγορήσει τους συναδέλφους μου της ΝΔ, για αυτόν τον φάκελο που έστειλε η κυρία Παπανδρέου, δεσμεύομαι να δημοσιεύσω στο Twitter μου, όλα τα ρουσφέτια που μου έχει ζητήσει ο ίδιος.

Γιατί δεν ξέρω πολλούς βουλευτές της αντιπολίτευσης που να μη μου έχουν ζητήσει».

αδωνις γεωργιαδης

Συνεχίζοντας στο ίδιο επιθετικό ύφος, πρόσθεσε «τους προειδοποιώ: μην τολμήσει βουλευτής της αντιπολιτεύσεως να πει σε εμένα για ρουσφέτι νεοδημοκράτη, γιατί θα δει στο Twitter μου τα μηνύματά του. Δεν τα σβήνω τα μηνύματα, να τα πάρει η Παπανδρέου να τα ελέγξει που έγινε η πρόμαχος των ρουσφετιών. Το να βλέπω βουλευτές ΠΑΣΟΚους, ή ΣΥΡΙΖΑίους -και όλων των κομμάτων- και να βγαίνουν να κατηγορούν τους συναδέλφους μου γιατί λέει πήραν τηλέφωνο στον ΟΠΕΚΕΠΕ, ε… είμαι και λίγο παλαβός».

Σκληρή γλώσσα για την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

Ο Υπουργός δεν περιορίστηκε στους πολιτικούς του αντιπάλους, αλλά αμφισβήτησε ευθέως το κύρος και τη χρησιμότητα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, χαρακτηρίζοντας τη δικογραφία νομικά αστήρικτη. «Δεν στέκεται στα δικαστήρια ούτε μια δικογραφία, όποιος δικηγόρος έχει δει τον φάκελο κλαίει από τα γέλια».

Αναφερόμενος στον θεσμό, υποστήριξε πως «φτιάχτηκε το 2021 όταν αποφάσισαν κάποιοι ευρωπαίοι να τη φτιάξουν. Δεν της χρωστάμε κανά σπουδαίο σεβασμό ως θεσμό, μπορεί να είναι και άχρηστος. Θα κριθεί αν δουλεύει από τους ανθρώπους από τους οποίους έλαβαν την εμπιστοσύνη για να κάνουν τη δουλειά τους.

Δεν έχουν αποδεχθεί και οι 27 την ευρωπαϊκή εισαγγελία, δεν είναι και το Κέιμπριτζ. Αυτό που κρίνει έναν θεσμό είναι πώς οι εκπρόσωποί του υλοποιούν την εξουσία. Αν οι εκπρόσωποι αντί να πολεμούν την διαφθορά, πάνε και κάνουν πολιτικά παιχνίδια τότε όχι δεν είναι άξιοι του θεσμού αλλά θα πάρουν στον λαιμό του και τον θεσμό».

«Αδιανόητο πολιτικό παιχνίδι»

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για υποκρισία, σημειώνοντας πως οι επαφές βουλευτών με φορείς όπως ο ΟΠΕΚΕΠΕ αποτελούν μέρος των καθηκόντων τους. «Το πρώτο που πρέπει να λήξουμε είναι ότι υπάρχει ένας αδιανόητος βαθμός υποκρισίας από την αντιπολίτευση. Αυτό που κατηγορούμε τους βουλευτές είναι το job description των βουλευτών».

Τέλος, εξέφρασε τις αμφιβολίες του για τη σκοπιμότητα της διαρροής του φακέλου, ενώ δήλωσε πως παρά το γεγονός ότι οι ίδιοι οι βουλευτές ζητούν την άρση της ασυλίας τους, ο ίδιος δυσκολεύεται συνειδησιακά να την ψηφίσει. «Μπροστά στα μάτια μας εκτυλίσσεται ένα αδιανόητο πολιτικό παιχνίδι. Ή θα δεχθούμε ότι υπάρχει πολιτικό παιχνίδι ή είναι άσχετοι νομικά στην ευρωπαϊκή εισαγγελία που δεν γίνεται».

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026
Πανελλαδικές εξετάσεις: Ο αθέατος «κόσμος» πίσω από τα 350.000 γραπτά
Το αθέατο «ρολόι» των Πανελλαδικών περιλαμβάνει τους "ήρωες των 1,5€", καλοκαιρινά 12ωρα και βαθμολογητές στα όρια της εξάντλησης
Πανελλαδικές εξετάσεις: Ο αθέατος «κόσμος» πίσω από τα 350.000 γραπτά
Το Δελτίο Εξεταζομένου που πρέπει να έχουν όλοι οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2026
Πανελλαδικές 2026: Πώς γίνεται η βαθμολόγηση των γραπτών – Ο ρόλος του τρίτου διορθωτή
Τι αλλάζει στη βαθμολόγηση, πότε παρεμβαίνει τρίτος βαθμολογητής και πώς διασφαλίζεται η αντικειμενικότητα στις πανελλαδικές εξετάσεις
Πανελλαδικές 2026: Πώς γίνεται η βαθμολόγηση των γραπτών – Ο ρόλος του τρίτου διορθωτή
Εξετάσεις
Πανελλαδικές 2026: Όταν οι προσδοκίες των γονιών γίνονται βάρος για τους μαθητές
Το άγχος των εξετάσεων δεν προέρχεται μόνο από την ύλη και τους βαθμούς, αλλά συχνά από την πίεση να πραγματοποιηθούν τα όνειρα των άλλων
Πανελλαδικές 2026: Όταν οι προσδοκίες των γονιών γίνονται βάρος για τους μαθητές