Γιώργος Κακούσης
Γιώργος Κακούσης: «Όλες οι συνναλαγές μου είναι νόμιμες – Από συναδέλφους πληροφορήθηκα ότι εμφανίζομαι ως ύποπτος»

Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλεί η υπόθεση που φέρνει στο επίκεντρο τον Πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Γιάννη Παναγόπουλο, με φερόμενη εμπλοκή του δημοσιογράφου Γιώργου Κακούση, ο οποίος έχει τεθεί εκτός προγραμμάτων της ΕΡΤ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του ίδιου του Κακούση, οι τραπεζικοί του λογαριασμοί δεσμεύτηκαν με διάταξη της Αρχής για τη Νομιμοποίηση Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Ο δημοσιογράφος υποστηρίζει ότι μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει γνώση του περιεχομένου της διάταξης ούτε του δόθηκε η ευκαιρία να παράσχει εξηγήσεις για τη φερόμενη εμπλοκή του. Σημειώνει δε ότι πληροφορήθηκε από συναδέλφους του πως η διάταξη τον εμφανίζει ως ύποπτο για τέλεση ποινικών αδικημάτων, κάτι που ο ίδιος διαψεύδει, επισημαίνοντας ότι όλες οι οικονομικές συναλλαγές του είναι νόμιμες, πλήρως διαφανείς και ελέγξιμες.

Ο Κακούσης διευκρινίζει ότι η συνεργασία του με το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ αφορά αποκλειστικά υπηρεσίες επικοινωνίας και όχι εκπαιδευτικά ή άλλα έργα. Στην ανάρτησή του τονίζει ότι η υπόθεση θα αναστείλει προσωρινά τη δημοσιογραφική του δραστηριότητα μέχρι τη διαλεύκανσή της.

«Στα 32 χρόνια της καριέρας μου, ποτέ κανένας δεν με συνδύασε με παράνομες πρακτικές», σημειώνει. «Στο χώρο μας γνωριζόμαστε όλοι και τώρα που θα ξανασυστηθούμε, δεν θα απογοητευθεί κανείς», προσθέτει ο ίδιος, επιμένοντας στην αθωότητά του.

Η ανάρτηση του γνωστού δημοσιογράφου

«Πριν από δύο ημέρες ενημερώθηκα ότι δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί μου, εξαιρουμένου αυτού της μισθοδοσίας μου, με διάταξη του Προέδρου της Αρχής για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχω λάβει γνώση του περιεχομένου της Διάταξης και ούτε μου δόθηκε η δυνατότητα παροχής διευκρινίσεων .

Από συναδέλφους μου πληροφορήθηκα ότι η Διάταξη με εμφανίζει ως ύποπτο τέλεσης ποινικών αδικημάτων με αφορμή τη συνεργασία που διατηρώ με το ΙΝΕ ΓΣΕΕ.

Εξ’ αρχής θα ήθελα να διευκρινίσω ότι όλες μου οι συναλλαγές, απ’ αρχής μέχρι τέλους και χωρίς εξαίρεση, έχουν νόμιμη αιτία, είναι απολύτως διαφανείς και ελέγξιμες.

Συνδέονται δε απολύτως με την παροχή συγκεκριμένου Έργου, το οποίο σχετίζεται αποκλειστικά με Υπηρεσίες Επικοινωνίας και όχι με οποιοδήποτε Εκπαιδευτικό ή άλλο παρεμφερές έργο.

Είναι ευνόητο ότι αυτή η προσωπική περιπέτεια θα αναστείλει τη δημοσιογραφική μου δραστηριότητα για όσο χρόνο απαιτηθεί για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Στα 32 χρόνια της δημοσιογραφικής μου πορείας, ποτέ και κανένας δεν με ταύτισε με παράνομες επιδιώξεις και πρακτικές. Στο χώρο μας γνωριζόμαστε όλοι και τωρα που θα ξανασυστηθούμε δεν θα απογοητευθεί κανείς!»

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΑΣΑΝ, Παπαδομαρκάκης
Υπουργείο Παιδείας σε ΠΑΣΑΝ: «Δεν καταργείται η Παράλληλη Στήριξη»
Τι ειπώθηκε για προσλήψεις, Παράλληλη Στήριξη και πίνακες αναπληρωτών - Αλλαγές στο καθηκοντολόγιο της Ειδικής Αγωγής
Υπουργείο Παιδείας σε ΠΑΣΑΝ: «Δεν καταργείται η Παράλληλη Στήριξη»
ζαχαρακη παπαδομαρκακης
Υπουργείο Παιδείας: Πρόσληψη 304 αναπληρωτών εκπαιδευτικών - Όλα τα ονόματα
Αίτηση-Δήλωση προτιμήσεων στο ΟΠΣΥΔ για τοποθέτηση σε σχολικές μονάδες από τους υποψηφίους την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2026.
Υπουργείο Παιδείας: Πρόσληψη 304 αναπληρωτών εκπαιδευτικών - Όλα τα ονόματα