Η παρουσίαση της «Ιθάκης» στα Ιωάννινα το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου αναμένεται να προσελκύσει σημαντικά πρόσωπα που υποδηλώνουν τις προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα για τη στελέχωση του νέου πολιτικού του εγχειρήματος.
Ξεχωρίζει η συμμετοχή του Πέτρου Κόκκαλη, γραμματέα του «Κόσμος» και πρώην ευρωβουλευτή, ο οποίος διατηρεί διαχρονικά στενή σχέση με τον πρώην πρωθυπουργό. Η παρουσία του συνδέει τον Αλέξη Τσίπρα με τον «πράσινο» και οικολογικό χώρο, υπογραμμίζοντας την επιδίωξη διεύρυνσης των συνεργασιών.
Σημαντική είναι και η συμμετοχή του Γιώργου Μπουλμπασάκου, που πρόσφατα αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ ως στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς. Ο πρώην γραμματέας του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ συμβολίζει τη στρατηγική Τσίπρα να επεκτείνει την επιρροή του και στη σοσιαλδημοκρατική πτέρυγα.
Στο πάνελ θα βρίσκονται επίσης ο Μιχάλης Καλογήρου, διευθυντής του γραφείου του πρώην πρωθυπουργού και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, και η ηθοποιός Μαρία Κατοσυλίδη, που κατάγεται από τα Ιωάννινα.
Η συζήτηση θα συντονιστεί από τον Άρη Ραβανό, δημοσιογράφο του «Βήματος» από την Άρτα, και την Γιαννιώτισσα δημοσιογράφο του In.gr, Όλγα Στέφου, δίνοντας έντονο «άρωμα» Ηπείρου στην εκδήλωση.