Μια συνέντευξη που αναμένεται να συζητηθεί παραχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης, επιλέγοντας την Κρήτη για να ανοίξει τα χαρτιά του σε μια εκτενή συζήτηση που θα προβληθεί την Τρίτη 20 Ιανουαρίου.
Ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας δεν περιορίστηκε στην τρέχουσα επικαιρότητα, αλλά προχώρησε σε αποκαλύψεις που αφορούν την προσωπική ζωή στελεχών του Κοινοβουλίου, καταγγέλλοντας ένα καθεστώς «φόβου» και «κρυφής ζωής».
«Κρύβονται από φόβο για την εικόνα τους»
Χωρίς περιστροφές, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στην παρουσία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στα κέντρα λήψης αποφάσεων, υποστηρίζοντας πως η ορατότητα στην ελληνική πολιτική σκηνή παραμένει εγκλωβισμένη σε σκοπιμότητες. Συγκεκριμένα, τόνισε πως «υπάρχουν πολλοί gay στη Βουλή αλλά και στην κυβέρνηση που κρύβονται, επειδή φοβούνται ότι θα πληγεί η εικόνα τους».
Η τοποθέτηση αυτή έρχεται να υπογραμμίσει την πεποίθησή του πως το πολιτικό σύστημα πάσχει από έλλειμμα ειλικρίνειας. Ο ίδιος, διεκδικώντας τον ρόλο του αυθεντικού ηγέτη που δεν διστάζει να αναμετρηθεί με τα στερεότυπα, δήλωσε με νόημα: «Η Ελλάδα είναι έτοιμη να αποκτήσει έναν πρωθυπουργό που δεν την προδίδει – και ας είναι gay».
Επενδύσεις στην Κρήτη, ΟΠΕΚΕΠΕ και «άχρηστες» δημοσκοπήσεις
Η κουβέντα στράφηκε γρήγορα και στα φλέγοντα ζητήματα της οικονομίας και της χρηστής διοίκησης. Ο κ. Κασσελάκης άσκησε δριμεία κριτική για τη διαχείριση των αγροτικών επιδοτήσεων, σημειώνοντας για το θέμα του ΟΠΕΚΕΠΕ πως «τσακώνονται για το ποιος κλέβει λιγότερο».
Παράλληλα, εξέφρασε το ισχυρό του δέσιμο με τη μεγαλόνησο, αποκαλύπτοντας την πρόθεσή του να προχωρήσει σε επενδύσεις στην Κρήτη, ενώ δεν δίστασε να απαξιώσει τις μετρήσεις της κοινής γνώμης. Χαρακτήρισε τις δημοσκοπήσεις ως «παντελώς άχρηστες», εστιάζοντας στην ανάγκη για μια νέα πολιτική ηθική που θα βασίζεται στην καθαρότητα, μακριά από τη σκιά του Πόθεν Έσχες και των παλαιοκομματικών συνεργασιών.
Το μήνυμα στα νέα παιδιά και η «ομορφιά της καρδιάς»
Ιδιαίτερα φορτισμένη ήταν η στιγμή που ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας απευθύνθηκε στη νέα γενιά. Με αφορμή και το βιβλίο του «Δεύτερη Ευκαιρία», προέτρεψε τους νέους που ανήκουν στην κοινότητα να βρουν το θάρρος και να μιλήσουν ανοιχτά στους γονείς τους. Για τον ίδιο, το ζητούμενο δεν είναι η «βιτρίνα», αλλά «η ομορφιά της καρδιάς».
Στην εκπομπή συμμετέχει και ο σύζυγός του, Tyler McBeth, ο οποίος περιγράφει την εμπειρία τους ως ανοιχτά gay ζευγάρι στην Αθήνα. Ο Tyler σημειώνει πως δεν έχουν αντιμετωπίσει ακραίες ομοφοβικές συμπεριφορές, επισημαίνοντας πως το πραγματικό διακύβευμα για τους πολίτες δεν είναι ο προσανατολισμός, αλλά το αν ένας πολιτικός είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τη χώρα.
Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης
Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά
Alfavita Newsroom