Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ
«Είμαστε στρατηγικοί εταίροι με το Ισραήλ, αλλά αν συνεχίσει έτσι, θα απομακρύνει τους φίλους του», δήλωσε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ο πρωθυπουργός ενώ κάλεσε την Άγκυρα να ανακαλέσει το casus belli

Από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς την Τουρκία, ζητώντας από την Άγκυρα να ανακαλέσει το casus belli και να προτιμήσει την οδό της διπλωματίας.

«Ο δρόμος προς τα εμπρός είναι ο διάλογος, όχι η γλώσσα των όπλων», τόνισε, περιγράφοντας την Ελλάδα ως πυλώνα σταθερότητας και αξιόπιστο εταίρο στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «στηρίζουμε τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου. Επιζητούμε διάλογο και την ειρηνική συνύπαρξη με τους γείτονές μας».

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι «δεν είμαστε αφελείς, καθώς γνωρίζουμε τις απειλές και τις συνθήκες ασφάλειας στην ευρύτερη γειτονιά μας. Η ασφάλεια είναι ο θεμέλιος λίθος της ευημερίας».

Γάζα: «Καμία δικαιολογία για τον πόλεμο»

Στην ομιλία του, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην κρίση στη Μέση Ανατολή. «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη συνέχιση του πολέμου. Είμαστε στρατηγικοί εταίροι με το Ισραήλ, αλλά αν συνεχίσει έτσι, θα απομακρύνει τους φίλους του».

Υπενθύμισε ότι η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή στήριξε το δικαίωμα του Ισραήλ να αμυνθεί, ενώ ταυτόχρονα τόνισε πως «τίποτα δεν δικαιολογεί τον θάνατο χιλιάδων παιδιών και τον ανθρωπιστικό πόνο των Παλαιστινίων».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη σταθερή θέση της Ελλάδας υπέρ της λύσης των δύο κρατών, καλώντας σε απελευθέρωση ομήρων και κατάπαυση του πυρός.

Ουκρανία: «Η αλλαγή συνόρων με βία δεν γίνεται αποδεκτή»

Σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Δεν δεχόμαστε την αλλαγή συνόρων με τη βία. Ο πόλεμος βρίσκεται ήδη στο τέταρτο έτος. Η Ουκρανία δεν είναι μια περιφερειακή διαμάχη, είναι ο πόλεμος για τη δημοκρατία, την ελευθερία και την αξιοπρέπεια. Δεν μπορεί να υπάρχει φόρμουλα ειρήνης χωρίς την Ουκρανία στο τραπέζι».

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ:

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Στην τάξη υποχρεωτικά από 6 έως 17 Ιουλίου 135.000 εκπαιδευτικοί

Από 1η Σεπτεμβρίου τα μαθήματα – Στις 27 Αυγούστου να επιστρέφουν οι εκπαιδευτικοί

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βουνό
Το ελληνικό «δέντρο-φάρμακο» στη μάχη κατά του καρκίνου
Οι πληθυσμοί αυτοί αποτελούν μια ανεκτίμητη φυσική πηγή ουσιών, οι οποίες αξιοποιούνται ήδη για την παραγωγή ευρέως γνωστών αντικαρκινικών σκευασμάτων
Το ελληνικό «δέντρο-φάρμακο» στη μάχη κατά του καρκίνου
μητροπουλος
Αλέξης Μητρόπουλος: Αίτημα για έκτακτο επίδομα Πάσχα 300 ευρώ και νέα αύξηση 3% στις συντάξεις
Σε απόγνωση οι χαμηλοσυνταξιούχοι: Το 54% ζει με λιγότερα από 940 ευρώ τον μήνα
Αλέξης Μητρόπουλος: Αίτημα για έκτακτο επίδομα Πάσχα 300 ευρώ και νέα αύξηση 3% στις συντάξεις
egkefalos
Γιατί ο εγκέφαλος ξεχνάει κάποια πράγματα τόσο γρήγορα;
Για να διατηρήσει την αποδοτικότητά του και να μην καταρρεύσει υπό το βάρος των δεδομένων, αναγκάζεται να προβαίνει σε συνεχή εκκαθάριση άχρηστων...
Γιατί ο εγκέφαλος ξεχνάει κάποια πράγματα τόσο γρήγορα;