Πολιτική 0

Κ. Μητσοτάκης: «Η νέα σχολική χρονιά θα υποδεχτεί τα παιδιά σε ένα ανακαινισμένο σχολείο»

Κυριάκος Μηστοτάκης
Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Μητσοτάκης: «Κλείνουμε τα αυτιά στις φωνές τοξικότητας – Κρινόμαστε για την αποτελεσματικότητά μας»

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σκιάθου κατά την περιοδεία του στις Σποράδες, όπου ενημερώθηκε και είδε επί τόπου τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη για την ανακαίνιση του σχολικού κτιρίου που εντάσσεται στο πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου».

Σε δήλωσή του να αναφέρει ότι «η νέα σχολική χρονιά θα υποδεχτεί τα παιδιά σε ένα ανακαινισμένο σχολείο», τονίζοντας ότι «αντίστοιχα έργα γίνονται σε πολλά σχολεία σε όλη τη χώρα, αποτελώντας ουσιαστικό αποτύπωμα σε όλες τις τοπικές κοινωνίες». Ο κ. Μητσοτάκης ξεναγήθηκε παράλληλα στο Μουσείο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να κάνει ξενάγηση στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου Βορείων Σποράδων, μια επίσκεψη ιδιαίτερης σημασίας λίγες ημέρες μετά τις ανακοινώσεις για τη δημιουργία δύο νέων Εθνικών θαλάσσιων πάρκων στο Ιόνιο και στις νότιες Αιγαίο.

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός έστειλε το μήνυμα ότι «δουλειά της κυβέρνησης είναι να κλείνουμε τα αυτιά στην τοξικότητα, να βάζουμε το κεφάλι κάτω και να λύνουμε προβλήματα».

Η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός:

«Το πρόγραμμα Μαριέττα Γιαννάκου βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλη την Ελλάδα και με μεγάλη χαρά διαπιστώνω ότι εδώ οι εργασίες στο 1ο Δημοτικό της Σκιάθου προχωρούν με μεγάλη ταχύτητα. Είναι, όπως είπε ο Δήμαρχος, το μεγαλύτερο δημοτικό σχολείο κατασκευασμένο στις αρχές της δεκαετίας του 80′, αλλά ουδέποτε συντηρημένο. Εδώ για πρώτη φορά γίνεται μια ουσιαστική συντήρηση που αφορά τους χώρους υγιεινής, τα επιχρίσματα στους εξωτερικούς χώρους, τα γήπεδα, έτσι ώστε στις αρχές Σεπτεμβρίου η νέα σχολική χρονιά να υποδεχθεί τα παιδιά της Σκιάθου σε ένα σχολείο το οποίο θα είναι ουσιαστικά ανακαινισμένο. Θέλω να θυμίσω ότι ανακατασκευάζονται 430 σχολεία σε ολόκληρη την επικράτεια από το πρόγραμμα Μαριέττα Γιαννάκου, το οποίο έχει αποδείξει ότι μπορεί να αφήσει ένα ουσιαστικό αποτύπωμα σε όλες τις τοπικές κοινωνίες. Θέλω με την ευκαιρία αυτή να επαναλάβω τη δέσμευση της κυβέρνησης το πρόγραμμα αυτό να συνεχίζεται κάθε χρόνο, κάθε καλοκαίρι και να κάνω και πάλι μια έκκληση στους μεγάλους δωρητές να συνδράμουν και αυτή την προσπάθεια του κράτους, έτσι ώστε να αυξηθεί η οικονομική περίμετρος του προγράμματος και να μπορούμε να εντάσσουμε όλο και περισσότερα σχολεία σε αυτό το πολύ σημαντικό πρόγραμμα ανακατασκευών».

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Σχολεία: Όλες οι ημερομηνίες για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς - Πότε επιστρέφουν εκπαιδευτικοί και μαθητές

ΑΣΕΠ 6Κ/2026: Κλείδωσε η νέα προκήρυξη για 317 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία

Υπουργείο Παιδείας: Μέσω gov.gr η ανάληψη υπηρεσίας για τους εκπαιδευτικούς
 

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

πολιτική