αυγη
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Οι επενδυτές θα αποκτήσουν το 49% των μετοχών, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα διατηρήσει το 51%, εξασφαλίζοντας έτσι τη διαχείριση και τη στρατηγική κατεύθυνση

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να προχωρήσει σε συνεργασία με ιδιώτες επενδυτές για τη λειτουργία των ΜΜΕ του κόμματος, ενισχύοντας τη βιωσιμότητα και το μέλλον τους. Στην καινούρια αυτή συμφωνία, οι επενδυτές θα αποκτήσουν το 49% των μετοχών, ενώ το κόμμα θα διατηρήσει το 51%, εξασφαλίζοντας έτσι τη διαχείριση και τη στρατηγική κατεύθυνση.

Οι δύο πλευρές θα συνεργάζονται πλήρως σε όλα τα επίπεδα, τόσο στα λειτουργικά όσο και στα οικονομικά ζητήματα της επιχείρησης.

Η νέα αυτή συμφωνία έχει ως στόχο να ενισχύσει τα ΜΜΕ του κόμματος, ενώ αναμένονται σημαντικές αλλαγές. Θα διατηρηθεί η κυριακάτικη έκδοση της «Αυγής», η οποία θα ενισχυθεί, παράλληλα με τη βελτίωση της ιστοσελίδας της. Στον ραδιοφωνικό σταθμό 105.5 Στο Κόκκινο θα υπάρξουν αλλαγές, ιδίως στο πρόγραμμα και στους παρουσιαστές, όπου θα συμμετέχουν και οι επενδυτές. Επίσης, αναμένεται η ανακοίνωση ενός γενναίου προγράμματος εθελουσίας εξόδου.

Αναλυτικότερα:

  • Θα διατηρηθεί η κυριακάτικη «Αυγή» μόνο και θα ενισχυθεί το site της.
  • Θα αλλάξουν διάφορα πράγματα στον 105.5 Στο Κόκκινο, πλέον στο πρόγραμμα θα έχει λόγο και η πλευρά των επενδυτών. Ιδίως στα πρόσωπα.
  • Θα ανακοινωθεί ένα γενναίο, όπως το λένε, πρόγραμμα εθελουσίας.
  • Στο ΔΣ της εταιρίας θα μπουν άνθρωποι και από το κόμμα και από τους επενδυτές.
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ αποκλείει κατηγορηματικά οποιαδήποτε πιθανότητα πτώχευσης ή λουκέτου στα ΜΜΕ. Άλλωστε αυτό το είχε πει στη Βουλή και ο Σωκράτης Φάμελλος.

Η συνεργασία αυτή θα περιλαμβάνει και τη συμμετοχή ανθρώπων και από τις δύο πλευρές στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας, με στόχο να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα και η σταθερότητα του εγχειρήματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι αποκλείει οποιοδήποτε ενδεχόμενο πτώχευσης ή λουκέτου για τα ΜΜΕ του και έχει δηλώσει τη δέσμευσή του σε αυτή την κατεύθυνση.

Η συμφωνία φαίνεται να είναι κοντά στην ολοκλήρωσή της, με τις δύο πλευρές να επιθυμούν να προχωρήσουν γρήγορα. Παρά τις καθυστερήσεις, η αισιοδοξία για τη σύναψη της συμφωνίας πριν τα μέσα του μήνα είναι διάχυτη, και οι δύο πλευρές δείχνουν διατεθειμένες να προχωρήσουν το deal, αν και, όπως πάντα, δεν μπορούν να προβλέψουν όλα τα ενδεχόμενα. Σίγουρα, αυτή η κίνηση μπορεί να κριθεί ως σωστή, ακόμα κι αν ήρθε μετά από κάποιες καθυστερήσεις.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

παπαδομαρκάκης
Ποιος είναι ο νέος εκπαιδευτικός στο Ιδιαίτερο Γραφείο του Γ. Γ. ΥΠΑΙΘΑ, Γιάννη Παπαδομαρκάκη
Από τη Ρόδο η νέα απόσπαση εκπαιδευτικού στο ιδιαίτερο γραφείο του Γιάννη Παπαδομαρκάκη
Ποιος είναι ο νέος εκπαιδευτικός στο Ιδιαίτερο Γραφείο του Γ. Γ. ΥΠΑΙΘΑ, Γιάννη Παπαδομαρκάκη
Θάνατος εγκύου στην Άρτα
Θάνατος εγκύου στην Άρτα: «Δεν έπρεπε να δοθεί αυτή η αντιβίωση» – Οι διάλογοι που «καίνε» την υπόθεση
Άρτα: Νέα δεδομένα για τον θάνατο της 28χρονης – Στο μικροσκόπιο οι ιατρικοί χειρισμοί
Θάνατος εγκύου στην Άρτα: «Δεν έπρεπε να δοθεί αυτή η αντιβίωση» – Οι διάλογοι που «καίνε» την υπόθεση