Ζωή Κωνσταντοπούλου
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Ναι» από την Κωνσταντοπούλου στη σύμβαση για τα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία

«Η πολιτεία θα πρέπει να διασφαλίσει ότι θα στηρίξει και θα ενισχύσει τα Δημόσια Ωνάσεια Σχολεία και μετά τη λήξη της σύμβασης με το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάσης», ανέφερε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, στη συζήτηση που εξελίσσεται στην ολομέλεια. Η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι η Πλεύση Ελευθερίας θα ψηφίσει το νομοσχέδιο «για την υπεράσπιση των παιδιών»

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε σημαντική την πρόβλεψη στη Σύμβαση ότι στη Διοικούσα Επιτροπή για τα ΔΗΜΩΣ, το Ίδρυμα Ωνάση θα εκπροσωπείται με μειοψηφία και όχι με πλειοψηφία. «Αυτό είναι μια εγγυητική συνθήκη και για το ελληνικό δημόσιο και για τους μαθητές», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε ότι πρέπει να θεσμοθετηθεί η ακρόαση των παραγόντων και της διοικούσας επιτροπής και του ιδρύματος, και των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών και των εκπροσώπων των μαθητών, στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, μια φορά κατ΄έτος.

Υπογράμμισε, επίσης, ότι πρέπει να διασφαλιστεί η πρόσβαση των παιδιών που διαμένουν σε ευάλωτες περιοχές στα ΔΗΜΩΣ, και κατά τούτο, είναι θετική, όπως είπε, η τροπολογία που «διασφαλίζει το κριτήριο της εντοπιότητας» για την εισαγωγή των παιδιών που διαμένουν στην περιοχή που βρίσκεται ΔΗΜΩΣ.

«Εμείς θέλουμε να αυξηθούν οι εκπαιδευτικές διαδικασίες και να γίνουν οικουμενικές», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε ότι η Πλεύση Ελευθερίας θα στηρίξει το νομοσχέδιο για τα ΔΗΜΩΣ, όχι γιατί το θεωρεί τέλειο, αφού πολλά ακόμα πρέπει να γίνουν, αλλά γιατί είναι μια σύμβαση που θα ωφελήσει παιδιά, τα οποία διαφορετικά δεν θα είχαν αυτή την πρόσβαση. «Θα ωφελήσει όλα τα παιδιά; Όχι. Και αυτό είναι πρόβλημα. Αυτό όμως δεν είναι λόγος να λέμε, να πεθάνει και ο γάιδαρος του γείτονα. Είναι λόγος να πιέζουμε για να ωφεληθούν όλα τα παιδιά», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε: «εμείς θα το πούμε με όλες μας τις δυνάμεις. Δεν θέλουμε την εξίσωση προς τα κάτω. Θέλουμε την εξίσωση προς τα πάνω, την ίση πρόσβαση και ελπίζουμε αυτή η πρωτοβουλία να αποτελέσει την κινητήρια δύναμη για την περαιτέρω ενίσχυση της δημόσιας εκπαίδευσης, της δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης, σε μια χώρα που ακόμη οι ανισότητες είναι τρομακτικές».

Η Πλεύση Ελευθερίας, σημείωσε όμως η Ζωή Κωνσταντοπούλου, θα συνεχίσει να είναι η πιο ισχυρή πολέμια των πολιτικών της συγκάλυψης, της διαφθοράς, της αδιαφάνειας, αλλά δεν θα σταματήσει όταν υπάρχει κάτι θετικό, να το στηρίζει.

Σημείωσε τέλος ότι πρέπει να εξασφαλιστεί η συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας στη λειτουργία των Δημόσιων Ωνάσειων Σχολείων και να εγγυηθεί η πολιτεία τη διαχρονική ενίσχυση των σχολείων αυτών, μετά τη λήξη της σύμβασης, αν αυτή δεν ανανεωθεί.

Ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης ευχαρίστησε την κ.Κωνσταντοπούλου και την Πλεύση Ελευθερίας, για τη στάση της και για τις εποικοδομητικές προτάσεις της, ιδίως για τα ζητήματα της μεταφοράς των μαθητών, τις κοινοβουλευτικές ακροάσεις και τη μέγιστη δυνατή πρόσβαση των παιδιών των τοπικών κοινωνιών στους ομίλους και τα σύνολα που θα λειτουργούν στα ΔΗΜΩΣ. «Θα γίνουν και τα τρία», είπε ο υπουργός Παιδείας και τόνισε ότι η κυβέρνηση θέλει να κατακτήσει τη συναίνεση στην παιδεία και γι΄αυτό κινήθηκε αναλόγως, σε συμφωνία και με το Ίδρυμα Ωνάση.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δπθ
Δυναμική συμμετοχή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στο 1ο Aristotle Innovation Forum στη Θεσσαλονίκη
Η Democritus Aerospace Team -DAST- του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης η φοιτητική ομάδα μηχανικής που σχεδιάζει και κατασκευάζει καινοτόμα...
Δυναμική συμμετοχή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στο 1ο Aristotle Innovation Forum στη Θεσσαλονίκη
syntagma
Eurostat: Η Ελλάδα δεύτερη στην ΕΕ στον κίνδυνο φτώχειας – πάνω από ένας στους τέσσερις σε επισφάλεια
Νέα ευρωπαϊκά στοιχεία καταγράφουν υψηλά ποσοστά κοινωνικού αποκλεισμού στη χώρα, με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία να συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα
Eurostat: Η Ελλάδα δεύτερη στην ΕΕ στον κίνδυνο φτώχειας – πάνω από ένας στους τέσσερις σε επισφάλεια